Skocz do zawartości

Reklama allegro a longtail

Rekomendowane odpowiedzi

Tak się zastanawiam czy reklama allegro nie osłabi pozycji mojej strony na longtail. Wiadomo, główne podstrony są dobrze podlinkowane. Także jeden link wychodzący do allegro raczej nic nie zaszkodzi.

Natomiast na podstronach (poszczególnych produktach) na longtail, gdzie mam ponad 70% wejść z google nie prowadzą z reguły żadne linki. Dlatego się zastanawiam czy ten jeden link wychodzący nie zaszkodzi ich pozycjom?

dodam iż chodzi o PP allegro na aukcje umieszczony w sklepie internetowym.

Prosiłbym o odpowiedź czy w ogóle warto się bawić w ten PP.

Zobacz akcesoria numizmatyczne prosto od producenta.

W ofercie między innymi kapsle na monety, lupy oraz wiele innych.

albo wrzuć reklamę za pomocą skryptu javy ( google boot nie widzi javy wiec najlepiej się spisuje takie zastosowanie jak np chcesz coś ukryć przed wujkiem G ) Odrzucam cie do ciekawego artykułu.

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Wydaje mi się że wszystkie zmiany w kodzie html spowodują złamanie regulaminu allegro a to z kolei spowoduje zablokowanie ewentualnych wypłat.

Jeszcze tak na marginesie. Załóżmy że reklama jednak zaszkodzi pozycjom w longtail i ogólnie w SERPach.

Ile będzie trzeba czekać po wywaleniu całkowicie reklamy ze sklepu na powrót dawnych pozycji?

Ciekawi mnie to z innego powodu. Czasami chciałem wypozycjonować konkretny produkt w sklepie. Fraza dość łatwa. Wystarczy dadać do kilku katalogów z linkami w treści. Gdy wpadnie do indexu któryś z katów fraza od razu ląduje w TOP10 a z reguły TOP3. Następnie katalog wyleci z indexu fraza dalej pozostaje na swojej pozycji. Więc dla google podejrzewam ważne są również linki które kiedyś prowadziły do strony choć teraz już ich nie widzi. patrząc na to z drugiej strony. Sklep (w moim przypadku) który podlinkuje inną stronę dostanie już na zawsze jakieś "ujemne pkt". Nawet jeśli linku prowadzącego do innej strony już nie będzie.

oczywiście trochę zamieszałem ale mam nadzieję że ktoś mnie zrozumie;)

Zobacz akcesoria numizmatyczne prosto od producenta.

W ofercie między innymi kapsle na monety, lupy oraz wiele innych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności