Skocz do zawartości

Koniec filmów online?

proelpack

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka dni temu pojawiła się wiadomość na wp link jeżeli taki temat już był omawiany to przepraszam. Jeżeli nie to zapraszam do dyskusji czy admini stron z filmami online "wystraszą" się czy też ten rynek dalej będzie rósł. Skryptów na allego i stron już gotowych jest mnóstwo. :)

Polecam ----> Ogród na balkonie <----- polecam

Polecam ----> Katalog firm <---- Polecam

Na rynek VOD wkroczyli już prawie wszyscy "wielcy gracze" - typu vod.onet.pl czy kinoplex.gazeta.pl i to oni będą zgarniać większość. Jednak stronki prywatnych osób/mniejszych firm z nie do końca legalną treścią będą pewnie jeszcze przez długi czas.

Ay, caramba!

Zacząłem ten temat dlatego że niedawno było też o tym że powstała ustawa o tym udostępnianiu linków. Osobiście myślę że jeżeli mam zarobić 10 tyś przez pół roku (dopóki ktoś mnie nie sprzeda jak dobrze idzie :)) a później iść do pierdla to wole nie zarabiać. Konkurencja nie śpi, może sami się wykończą :)

Już było kilka takich newsów o podobnych zatrzymaniach. Nadal jednak nie wiem co decyduje o tym, że organy ścigające zainteresowali się zaledwie garstką serwisów, podczas gdy tego typu stronek jest w sieci od cholery. Wszystkie są identyczne, wszystkie można byłoby zamknąć na podstawie dokładnie tego samego paragrafu, a jednak tak się nie dzieje.

Pewnie ktoś musiał na gościa donieść.

Edycja: Swego czasu kontaktowałem się z właścicielem filmowisko.net (news) ale on też nie potrafił powiedzieć, dlaczego policja się zainteresowała akurat jego serwisem. Nie były to jednak filmy online, a forum z linkami do RS, MU itd. Dlaczego wobec tego np. takie peb.pl pozostaje nietknięte?

Szukam aktualnego właściciela domeny filmside.pl

Proszę o kontakt na PW.

A to dlatego że ON TRZYMAŁ filmy na swoim serwerze. Inni po prostu przepuszczają film przez serwer i usuwają. Wtedy są kryci.

Filmów nie trzymał na swoich serwerach, jaki by był koszt utrzymania :)

Nadal jednak nie wiem co decyduje o tym, że organy ścigające zainteresowali się zaledwie garstką serwisów, podczas gdy tego typu stronek jest w sieci od cholery.

Między innymi dlatego, że w myśl UPAiPA ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego (albo donosu od kogoś "życzliwego").

No i dlatego, że ochrona praw autorskich jest w Polsce jeszcze w większości fikcją. I z paru innych powodów :(

Wiązanie krawatów, tańce murzyńskie, wizytówki, reklamy i inne akrobacje.

Dobre strony, unikalny opis? Moderowany katalog stron i Katalog stron www - pisz po darmowe kody. Sklepy internetowe, handel: katalog askway.biz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności