Skocz do zawartości

SEOKataloger.pl - Dodawarka do SEOKatalogów OnLine!

BlackSEO

Rekomendowane odpowiedzi

no daj testowego, napiszę review jak to na zachodzie ma miejsce i więcej zapewne na tym zyskasz niż stracisz o ile jest dobry soft %)

ps. na zagranicznych forach to standard, że jak wychodzi nowe narzędzie idą 3-4 kopie review za free + kilka 50% taniej i wszystko jest jasne. Tylko u nas widzę inne podejście :P

• Odpowiedzi 259
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

System działa, jednak nie da się na początku określić jak bardzo jest skuteczny, póki wszyscy właściciele katalogów nie skończą moderacji

Małe statystyki, po 12h - około 69 wpisów zatrwiedzonych, 4 usunięte bez podania przyczyny

Mała sugestia, należy wziąć pod uwagę jeszcze "widzimisię" moderatorów:) i jestem zdania, że system nadaje się dla wartościowych stron z ładnymi opisami, do zaplecz się nie opłaca, bo nawet jak mają ładne opisy, to pewnie będzie: "strona usunięta; przyczyna: niska jakość merytoryczna witryny" i 20-parę groszy w piz...u

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Wczoraj wieczorem dodałem projekt i ku mojemu zaskoczeniu SEOkataloger działa. Od samego rana dostaję e-maile dotyczące moich wpisów. Kategorie są także dobrze dobierane.

Brakuje kilku funkcji, ale zostały one wcześniej wymienione więc nie będę po raz kolejny ich wypisywał.

Bez przesady rewolucji nie ma. Jednak osobiście punktów (na razie) nie kupię, bo nie mam po co :> Swoje serwisy dodaję sam, tak ich mało.

Cena? Ze strony klienta, za wysoka, - jednak wydaje mi się, że właściciele seokatalogów powinni być zadowoleni, kupujących punkty zmotywuje do postarania się o dobre wpisy, pod groźbą straty pieniędzy (nie już takich małych) W tą moderację to raczej nie wierzę (obym się mylił) - zapał minie, to i moderacja "po łebkach" będzie. Dlatego przy jednej, jak i drugiej dodawarce, istnieje groźba dodania nawet fajnego opisu, bez synonimów i "fruuuu" od razu wszystkie do seoków. Moderacja tego nie wychwyci, że opis za 2 tyg. będzie taki sam w 500 katach

Moderacja wpisów to bardzo prosty proces - jeśli wpis jest niskiej jakość - użytkownik dostaje odpowiedni komunikat dotyczący tego, w jaki sposób wpis ma zostać poprawiony. Jeśli zastosuje się do wskazówek - wpis będzie dodawany. SEOKataloger ma za zadanie żyć w symbiozie z SEOKatalogami i uzupełniać je o wysokiej jakości wpisy, a nie je niszczyć.

Dodawarka do SEOKatalogów OnLine! · Projekt Quernbiter już wkrótce...

Nowy interfejs, obsługa WordPress, ulepszony mechanizm dodawania... Już wkrótce!

@Blackseo czy w chwili uaktualnienia bazy o nowe katalogi, system wyśle do nich wpis automatycznie, czy 1 punkt to jednorazowa usługa?

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

No to się wypowiem po przetestowaniu seokatalogera:) wiec tak strona zgłoszona do 463 katalogów w ciągu 30 min? nawet mniej .. W ciągu 2h zostało zaakceptowane już ponad 20 wpisów... Nie wiem na jakiej zasadzie to działa ale działa genalnie wiec osoby które nabijają się z tego co mówi BlackSeo niech sobie darują i lepiej sami wezmą się za stworzenie czegoś porządnego... a nie sie czepiają... Skrpyt dziala dodaje świetnie więc koniec gadania:) Niedlugo na swoim blogu guszczyn.pl opisze cos więcej o systemie i może wywiad z autorami:) I wszystko się wyjaśni:)

Tego sposobu który opisałem wyżej nie da się w żaden sposób zablokować chyba że blokując cała pule IP danego operatora albo wyłączając katalog :)

Więc skoro nie zaprzeczyłeś to mamy rozwiązanie zagadki "niewykrywalności", z resztą w inny sposób tego się rozwiązać nie da - bo łatwo rozróżnić IP z sieci centrum danych od takiego które ma użytkownik domowy:) Sam zresztą to zasugerowałeś że dodawarka zachowuje się tak jak człowiek - a człowiek korzysta z łącza domowe od jakiegoś usługodawcy detalicznego (w zdecydowanej większości oczywiście) ;)

@bieluch - życie jest zbyt krótkie by rozprawiać o technologiach, zamiast gadać lepiej działać...

@lords:

Statystyki darmowych SEOKatalogów w bazie pod względem PR:

PR4 - 17

PR3 - 72

PR2 - 61

PR1 - 64

PR0 - 522

BL w tej chwili nie podam...

Dodawarka do SEOKatalogów OnLine! · Projekt Quernbiter już wkrótce...

Nowy interfejs, obsługa WordPress, ulepszony mechanizm dodawania... Już wkrótce!

To ja napiszę małe statystyki, po około 18 godzinach już 112 wpisów zaakceptoanych, 11 usuniętych bez podania przyczyny lub ze względu na to, że "strona tylko dla usług z miasta..." nowe dochodzą z częstotliwością średnią około 3, 4 na godzinę, wszystkie z datą wczorajszą. Narazie poza wspomnianym brakiem limitów i raportowaniem, pełen wypas:)

@Blackseo ponawiam pytanie:

czy w chwili uaktualnienia bazy o nowe katalogi, system wyśle do nich wpis automatycznie, czy 1 punkt to jednorazowa usługa?

Edyta: po 17.00 zaakcptowano 14 wpisów:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności