Skocz do zawartości

SEOKataloger.pl - Dodawarka do SEOKatalogów OnLine!

BlackSEO

Rekomendowane odpowiedzi

Będzie Generał napisze jak to wyglądało .

No ja tylko potwierdzam - był błąd PHPa więc nie dodałbyś wpisu ani ręcznie ani automatycznie :)

Co do reszty - "Nie mój cyrk, nie mój spektakl, nie moje małpy" - chcecie robić biznes na "oszustwie" Wasza sprawa - mnie wystarczy to co wykazały logi.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

• Odpowiedzi 259
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
chcecie robić biznes na "oszustwie"

Na jakim oszustwie bo nie do końca rozumiem, czy dodawarka została wykryta, że nazywasz biznes oszustwem, klienci są zawiedzieni?

Dodawarka do SEOKatalogów OnLine! · Projekt Quernbiter już wkrótce...

Nowy interfejs, obsługa WordPress, ulepszony mechanizm dodawania... Już wkrótce!

Zamykam. Przejrzę, przeczyszczę, otworzę - a później będę rozdawał ostrzeżenia za dyskusje nie na temat i poniżej pewnego poziomu.

Jak się komuś narzędzie nie podoba - niech nie korzysta.

Edit:

Otwieram.

Dyskusja tylko o programie - jego funkcjach itp, konkretne pytania co do funkcjonalności.

"taniej wyjdzie zlecić ręczne katalogowanie" itp = ostrzeżenie + 7 dni odpoczynku

"wyjaśnij te sieci neuronowe" itp = ostrzeżenie + 7 dni odpoczynku

"aaale lepiej to..." itp = ostrzeżenie + 7 dni odpoczynku

wszelkiego rodzaju dymy itp = ostrzeżenie + 7 dni odpoczynku

dymna.jpg

ok no to z uwagi na to, że moderator posprzątał, i wykasował coś o czym moim zdaniem ludzie rejestrujący się w systemie powinni wiedzieć, a nie podchodzi to pod tematyki zakazane (post Wedrowca), pozwolę sobie zapytać BlackSEO:

dlaczego w systemie są niezaszyfrowane hasła (o czym sam poinformowałeś)? jest to dość niebezpieczne, i narusza prywatność twoich użytkowników bo jest sporo osób, które używają jednego albo tylko kilku różnych haseł a nie do każdej strony/systemu innych. i nie można się zasłaniać tym, że do systemu nie ma nikt inny dostępu poza Sylwinem bo nawet wy nie powinniście mieć wglądu do haseł

tak więc od razu rada dla nowych użytkowników systemu, rejestrując się wymyślcie sobie jakieś nowe hasło, wcześniej nigdzie nieużywane

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

Jak wygląda dokładnie proces moderacji i zatwierdzenia opisów - chodzi o kryteria, standardy. Zachwala się system pod względem "przyjaznych" dla katalogów i nie interesuje mnie kompletnie jego działanie, bo działa i tyle - jednak wpisy są wysyłane do ok. 500 katalogów *jaki jest wymóg ilości opisów? *Jakie zagęszczenie synonimów musi posiadać opis?

Jak często będzie aktalizowana baza seoków oraz czy rozmyślacie nad możliwością "prywatnej listy seokatalogów, żeby każdy mógł sobie indywidualnie dodawać"

czy system nie ma problemów z dodaniem opisy, gdy katalog pobiera wpierw dane z meta? czy zmienia opis czy dodaje do tego pobranego?

Pozycjonowanie i tworzenie stron internetowych - urbancreative.pl, Z sukcesem szprzedaję Tynki Kabe w okolicach Grodziska Mazowieckiego

W końcu jakieś pytania na poziomie :)

To, że wiem jakie ilgesu podał hasło przy rejestracji nie znaczy, że hasła w bazie nie są odpowiednio zakodowane - każda rejestracja w systemie była równoznaczna z poinformowaniem mnie jakie dane podał użytkownik przy rejestracji (login, hasło, email) - nie myślałem wtedy o tym, że do hasła rzeczywiście nikt nie powinien mieć dostępu - nie ma co się jednak obawiać (hasła nigdy nie zostały wykorzystane) - od dzisiaj hasła będą całkowicie bezpieczne - nikt nie będzie miał do nich dostępu oraz przepraszam za zaistniałą sytuację...

@slaymer - pracujemy nad modułem, który sprawi, że baza będzie jak najświeższa. Dane zgłaszane do SEOKatalogu są dokładnie takie same jak podczas konfiguracji projektu - dodatkowo, gdy jest to wymagane - zmniejszana jest liczba tagów do odpowiedniej lub długość opisu do odpowiedniej (ucinana jest odpowiednia ilość ostatnich zdań).

Tak, rozmyślamy nad możliwością dodawania "Wpisów darmowych PREMIUM" (na podstawie zdefiniowanych kodów). Możliwe, że w przyszłości powstanie API, dzięki któremu użytkownicy dodatkowo sami będą mogli zgłaszać darmowe SEOKatalogi do systemu - zyskując dzięki temu wysokiej jakości wpisy.

@wlamywacz - szacujemy, że jest to około 10-15k zgłoszonych wpisów/dzień - oczywiście najpierw wpisy muszą przejść moderację pod względem jakości.

@kazek76 - wpisy są na razie przyjmowane na oko (nie są jeszcze ostatecznie ustalone wymagania), jest to na razie około około 5 wersji opisów dobrze zsynonimizowanych (co najmniej 400 znaków - zalecane 600) - myślimy jednak o podniesieniu poprzeczki nieco wyżej - jak wiadomo - czym więcej wersji opisów - tym lepiej dla wszystkich :)

Nowy interfejs, obsługa WordPress, ulepszony mechanizm dodawania... Już wkrótce!

Myślę, że za fakt że hasła były Tobie wyświetlane w takiej formie nie wystarczy zwykłe przepraszam. Rzecz wg mnie niedopuszczalna by administrator jakiegoś serwisu albo aplikacji mógł sobie podejrzeć hasło Kowalskiego rejestrującego się u niego na stronie.

Jestem w ogóle ciekaw czy esCylla posiadająca jakąś tam bazę klientów przechowuje w ogóle dane zgodnie z zaleceniami GIODO? :)

Co do samego narzędzia.

Dlaczego Wy jako firma oferująca aplikację nie macie na stronie żadnych warunków korzystania / regulaminu? Tak na prawdę to możecie wziąć kasę i olać klientów tak jak to zrobiliście z klientami pozycjo.net, oraz robicie już z klientami esCat'ów.

Wg mnie powinno być jasno napisane do czego Wy jako strona dająca aplikacje w użytek jesteście zobowiązani bo w grę wchodzą o wiele większe pieniądze niż pozycjo czy esCat'y.

update: no i oczywiście dochodzi sprawa ochrony danych, zamawiający u Was ten 1 pkt powinien mieć jasno napisane, że jego dane są bezpieczne, oraz, że dane jego projektów nie będą używane w żadnym innym miejscu niż ta aplikacja.

esCat jest aktualizowany/rozwijany i wszyscy użytkownicy o tym wiedzą - ja jestem za niego odpowiedzialny.

Pozycjo.net - działa, baza też jest aktualizowana co jakiś czas.

Pracujemy nad regulaminem SeoKatalogera - będzie dostępny wkrótce - krypod weźmiemy pod uwagę Twoje sugestie dotyczące regulaminu.

wpisy są na razie przyjmowane na oko (nie są jeszcze ostatecznie ustalone wymagania), jest to na razie około około 5 wersji opisów dobrze zsynonimizowanych (co najmniej 400 znaków - zalecane 600) - myślimy jednak o podniesieniu poprzeczki nieco wyżej - jak wiadomo - czym więcej wersji opisów - tym lepiej dla wszystkich

Czy takie zagnieżdżenia są dozwolone ? Jeżeli nie, to chyba nic nie stoi na przeszkodzie aby dopisać taką możliwość ?

{{Pierwsze|1} {zdanie|zdanko}|{Inne|Kolejne} Pierwsze {zdanie|zdanko}|Jeszcze inne {Pierwsze|1} {zdanie|zdanko}}

Ja w Spinnerchief tworzę tak rozbudowane opisy, że nie trzeba pisać ich aż 5. Przecież jeden rozbudowany opis jest o niebo lepszy od tych standardowych opisów. Nawet chyba matematycznie, to można byłoby udowodnić, ale tutaj nie jestem pewny :) Musiałbym zaciągnąć opinii kolegi.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

@arve_lek - Używanie zagnieżdżonych synonimów to podstawa - jest taka możliwość. Jeśli opis rzeczywiście będzie tak zróżnicowany, że po wygenerowaniu nie będzie przypominał poprzedniego - są szanse, że przejdzie przez proces moderacji - pamiętajmy jednak, że wpis zostaje zgłoszony do 400-500 SEOKatalogów...

Lista rzeczy do poprawy :

1 : brak informacji o ilosci dostepnych punktów

2. Moim zdaniem wybor kategori/podkategori powinien zostac inaczej zrealizowany. Np mozna zrobic to autmatycznie ktos podaje slowo kluczowe : system przeszukuje kilka losowych katalogow i na tej podstawie proponuje wypelnione pola.

Na szybko zrobilem bardzo prosty skrypt w php na fraze pozycjonowanie podał mi wybór który daje :

Znaleziono pasujące kategorie/podkategorie w 416 SEOKatalogach

3. Wydaje mi sie ze ciutke inaczej powinny dzialac wyrazenia regularne a mianowicie w momencie gdy mamy wpisane jako podkategorie:

pozycjonowanie

to wybiera tez pozycjonowanie stron

4. Raporty z wpisami to koniecznosc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności