Skocz do zawartości

SEOKataloger.pl - Dodawarka do SEOKatalogów OnLine!

BlackSEO

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem przydałyby się takie funkcjonalności:

-Linki w treści - System sprawdzałby ile linków w treści można umieścić i odpowiednio by je umieszczał. Oczywiście linki te byłyby zdefiniowane w opisach.

-BBCode - System wykrywa czy możliwe jest umieszczanie tagów bbcode. Po prostu osoba dodająca opis dodawałaby go wraz z tagami bbcode, a gdy katalog na to nie pozwala to by je usuwała.

-Możliwość ustawienia ile dziennie ma być dodawanych wpisów - Zdania na ten temat są podzielone, czy lepiej dodać wszystko na raz, czy stopniowo, więc dla mnie ma to znaczenie.

Klik - najlepszy Program Partnerski na ruch warezowy.

Klik - profesjonalne teksty na precle, zaplecza, synonimy i inne.

• Odpowiedzi 259
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To ja również mam pytanie - czy SeoKataloger dodaje wpisy do katalogów z wyłączoną możliwością dodawania stron? (bo u siebie ciągle dostaję wpisy mimo wyłączenia możliwości "sugerowania stron" - więc uważam wpychanie ich komuś na siłę za niezbyt eleganckie).

Może uda mi się zrobić coś dobrego

;)

Skoro moderujecie wpisy, przed puszczeniem dodawarki, pronowałbym utworzenie grup tematycznych seokatalogów, dzięki czemu moglibyście ominąć wysyłkę do nietematycznych. Bo neistety, często w tematycznych są podkategorie o nazwach pasujących do dodawanej strony, jednak ta nie pasuje. Przykład - kategorie regionalne.

@it_management - sugestie zostaną wzięte pod uwagę.

@ilgesu - katalogów tematycznych/regionalnych po dobraniu odpowiednich kategorii/podkategorii jest na tyle mało, że nie warto jest rozdzielać bazy (może wpis akurat spodoba się moderatorowi i zechce go zaakceptować).

@artur_waw - katalog ze stopki został usunięty z bazy :)

@złowieszczy pan - Twoje propozycje zostaną rozważone przy dalszych pracach nad projektem.

Dodawarka do SEOKatalogów OnLine! · Projekt Quernbiter już wkrótce...

Nowy interfejs, obsługa WordPress, ulepszony mechanizm dodawania... Już wkrótce!

...

a tak mniej wiecej kiedy mozemy sie spodziewac dodania limitow dziennych ? wiekszosc moich projektow to domeny mlode - 400 katalogow na raz moglo by im zaszkodzic, szczegolnie ze nie mam wplywu na ich jakosc i sile

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Recenzja

Dostalem ten 1pkt do przetestowania uslugi, wiec podziele sie wrazeniami. Do testu posluzyla strona z PR0 z zakresu turystyki. Przygotowalem 5 tekstow, mocno synonimizowanych, 4 o dlugosci 700 - 800 znakow, 1 o dlugosci ok. 600 znakow.

Pierwsze, co sie rzuca w oczy to brak informacji o ilosci punktow jakie mamy. Nigdzie nie ma tego pokazanego i nie da sie sprawdzic. Jakby ktos kupil wiecej pkt to by nie wiedzial ile mu jeszcze zostalo. To jest na pewno do poprawy.

Przy dodawaniu projektu zastosowano fajny pomysl, ze w kategoriach i podkategoriach podajemy poszczegolne slowa jakie sie moga w nich zawierac, a pozniej skrypt sam nam wyswietla liste wszystkich kategorii i podkategorii jakie ma w bazie z tymi slowami i mozemy sobie wybrac odpowiednie. To znacznie przyspiesza wybor, ale jest pewien minus.

Totalnie nie wiem na jakiej zasadzie skrypt ma wiedziec do czego ma dodac w pierwszej kolejnosci. Nie ustawiamy tam zadnych priorytetow. Za rada BlackSEO dodalem tam tez kategorie i podkategorie w stylu "Inne", "pozostale". Boje sie, ze moze byc taka sytuacja, ze jest typowo wlasciwa kategoria i podkategoria dla mojej strony, a wpisy ladowaly w zupelnie innych. Podejrzewam, ze moze sie to odbywac na zasadzie losowania, co nie jest dobre.

Lepsze by bylo tutaj zastosowanie jakis priorytetow. Przynajmniej dla pierwszych 10 kategorii - ustawiamy w jakiej kolejnosci ma sprawdzac od najbardziej dopasowanej do najmniej, a pozniej ew. jak nie ma zadnej z nich to ma cos wybrac z pozostalych.

Fajny pomysl jest z tym, ze po wyborze kategorii i podkategorii mozemy sprawdzic w ilu katalogach sa wskazane przez nas dzialy, a wiec szansa na potencjalne dodanie. BlackSEO wspominal, ze w bazie jest ok. 600 seokatow, mi po dodaniu projektu pokazalo, ze odnaleziono wlasciwe podkategrie i kategorie tylko w ok. 370.

Mysle, ze moze byc to prawidlowe, bo wczesniej sam przejzalem kilka katalogow i w sporej czesci brakuje odpowiednich kategorii lub podkategorii z zakresu turystyki. Tutaj nie mam wiec zastrzezen, bo zgodze sie, ze w polowie moglo ich nie byc. IT_menagement dodawal strone wczesniej projekt z zakresu 'pozycjonowania' to mial cos powyzej 500 odnalezionych.

Proces dodawania trwal, bodajze niecale 2h. Udalo sie dodac strone do 335 katalogow, czyli mozna powiedziec, ze z tych, co wczesniej wskazal jako potencjalne do dodania to skutecznosc wyniosla z 90%.

Obecnie nie minal jeszcze nawet dzien od dodania i caly czas splywaja maile. Na chwile obecna dostalem ok. 90 maili. Niestety ok. 30 z nich to maile o usunieciu wpisu. Szkoda, ze w prawie zadnym nie ma podanej przyczyny. W tych, co byl wpisany powod to byly to zastrzezenia do strony, wiec nie wina dodawarki. Mozliwe tez, ze niektore wymagaja wiekszego PR niz 0.

Sprawdzilem kilka tych, co usunely wpis i nie podaly przyczyny to w wiekszosci byly odpowiednie podkategorie. Tutaj wlasnie pojawia sie moja uwaga, co do ich wyboru przez skrypt. Bo byly to takie podkategorie, ktore pasowaly, ale ginely gzies tam w srodku mojej listy wybranych, wiec nie wiem, czy wlasnie powodem usuniecia nie bylo wyslanie do jakeijs dziwnej kategorii.

Osobiscie uwazam, ze cena za pkt jest zdecydowanie o dwa razy za duza i jakbym mial kupic pkt to nigdy bym tego nie zrobil. Rozwiazanie konkurencyjne Linkcrawlers ma pkt po chyba 30zl.

Moja sugestia jest tez taka, zeby kazdy kto sie zarejestruje mogl utworzyc projekt, a pozniej dopiero potrzebuje pkt na jego uruchomienie. Obecnie bez pkt nie mozna utworzyc projektu. Co w tym istotnego? To, ze jak przygotujemy projekt, a zasadniczo wybierzemy kategorie i podkategorie to mozemy zobaczyc do ilu katalogow potencjalnie uda sie wyslac wpis. Wtedy kazdy moze zobaczyc, czy oplaca mu sie wydac 65zl na 370 wpisow, czy moze bedzie to 550. Jakby sie nie dalo tak zrobic to przynajmniej mozna by wyjac sam wybor kategorii i podkategorii i udostepnic w odrebnej zakladce dla uzytkownikow bez pkt.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

a mówiłeś, że seokataloger, nie wykorzystuje żadnej luki... więc teraz jak to rozumieć?

Przecież nie musi wykorzystywać luki ;) Błędy w interfejsie (brak formularza, js-a czy coś innego ), a odpowiedni "POST" to różnica.

No ja tylko potwierdzę żeby za bardzo nie śmiecić - opcja w PA wyłącza pierwszy krok formularza dodawania strony; sama funkcja dodawania jest nadal aktywna więc curlem można ją zainicjować. Czemu zostawiłem taką otwartą furtkę skoro wystarczy dodatkowa linia walidacji ? Ano po to żeby szybko wyłapać to co pochodzi z dodawarek - w tym konkretnym przypadku 2 magiczne IPki które nawet czasem się zmieniają w klasie C hehe :)

Ale powiem co innego ;) Mit niewykrywalności dodawarki został obalony ;d (użytkownik wykrył dodawarkę, a Black potwierdził hehe)

Cudów nie ma - logi nie kłamią - wszystko co łazi w necie zostawia ślad :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

@Carnagge - co do priorytetów - jest w projekcie pole "Priorytet", które służy do ustalania priorytetów podkategorii - w Twoim przypadku zostało skonfigurowane przeze mnie na: turyst, wczas, wakacj, podró, wyciecz, portal. Dzięki temu najważniejsza była podkategoria zawierająca ciąg znaków "turyst", druga w kolejności "wczas", trzecia "wakacj"... ostatnie w kolejności były "inne", "pozostałe". Co do odrzuceń wpisu - moderatorzy często nie akceptują stron niskiej jakości, mimo dobrze dobranych kategorii.

Mit niewykrywalności dodawarki został obalony ;d

Nic nie zostało obalone... Katalog użytkownika artur_waw po prostu został usunięty z bazy systemowej :) Mit niewykrywalności dodawarki zostanie obalony dopiero wtedy, gdy ktoś znajdzie cudowny sposób na jej zablokowanie - co jest technologicznie niemożliwe...

nie wykorzystuje żadnej luki

Nie wykorzystuje i nigdy nie będzie wykorzystywał...

@M0drzew - wszystkie świeżynki (kilku-dniowe, max. miesięczne domeny), które były dodawane głownie do SEOKatalogów (na raz) oraz precli po kilku miesiącach zyskują coraz większą moc w SERP'ach - chyba o czymś to świadczy ;) Akceptacja wpisu w katalogu nie oznacza jego natychmiastowej indeksacji - rozkłada się to mniej więcej równomiernie.

Nowy interfejs, obsługa WordPress, ulepszony mechanizm dodawania... Już wkrótce!

@BlackSEO - wez napisz na stronie porzadna instrukcje tej dodawarki :D Wlasnie nie wiedzialem, co to jest za pole i myslalem, ze jest tam sie wpisuje cyfre od 1 do 9 i ma to oznaczac, ktory projekt ma byc pierwszy dodawany jak mamy kilka :D

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

@pandha - pomyślimy - jeśli nie satysfakcjonowałaby Cię liczba wyszukanych kategorii/podkategorii zawsze można dodawać inną stronę o mniej niszowej tematyce :D

@Carnagge - szczegółowa instrukcja już wkrótce :)

@Lesiu - proponuję podać Ci na PW adresy SEOKatalogów, w których wyłączyłeś możliwość dodawania (zostaną usunięte z bazy) zamiast robić sobie wrogów na forum :D Proponuję też poprosić Generała o poprawienie skryptu pod względem blokowania dodawania do katalogu.

No to właśnie Blackseo straciłeś mnie jako klienta, bo soft mia być niewykrywalny, a ja nie życzyłem sobie publicznego ujawnienia adresu domeny katalogowanej negatywnym kontekscie...

edyta: wyjaśnienie

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Leasingmarket.pl - gdy masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Nie no, bez jaj. Ja mam wysyłać PW z adresami katalogów aby spamiara nie dodawała stron do zamkniętych katalogów? To raczej Wy powinniście poprawić skrypt aby nie atakował prywatnych katalogów. A Generał swoją drogą popełnił moim zdaniem duży błąd pozwalając działać spamiarom w zamkniętych katalogach i tłumacząc się, że to celowo otwarta furtka. Adresy IP oraz stron wstawiłem by każdy mógł sobie sprawdzić czy w jego zamkniętych katalogach nie ma takich samych kwiatków, a właściciele otwartych katalogów też powinni wiedzieć skąd te wpisy.

@Lesiu - dzięki Tobie pułapki Generała będą od tej pory automatycznie wykrywane :D Zostanie wprowadzona poprawka, która usunie z bazy SEOKatalogi z "wyłączoną funkcją dodawania"...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności