Skocz do zawartości

Kopia bazy danych na mniaczu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jak skopiować bazę danych na miniaczu? Chce porobić sobie kopie i na pewno przyda mi sie ta informacja przy przenosinach na inny serwer, w panelu admina nie widze takiej opcji.

W PA możesz zrobić pełną kopię danych w formacie "otwarty_pelna_kopia.xml"

lub w phpMyAdmin

lub PA hostingu - zarządzanie MySQL poprzez "Pobierz kopię zapasową"

Poznaj i zrozum ten biznes... Dołącz nie czekaj aż doskonała okazja Cię ominie!

BO468x60.gif

Tak jak podał nafri. Później pozostaje tylko ręczna zmiana adresu serwisu w tabeli otwarty_konfiguracja, ew. adresu mailowego i kopia serwisu postawiona.

demo_miniacz_468x60.gif

Polecam projektowanie stron Łódź, oraz moderowany, podrasowany katalog, w którym znajdziesz dobre polskie strony, o niebagatelnej treści.

Czy ktoś poradził sobie z problemem exporty xml i komunikatem o treści:

"Proces wstrzymany...

Aby skrypt mógł zapisać pliki map musisz mu na to zezwolić. Instalator zapisał w pliku konfiguracyinym ścieżkę (ścieżka) jako katalog główny. Połącz się z serwerem FTP i uprawnij Grupę i Świat do zapisywania (chmod 755). Następnie powróć do Map Stron i kontynuuj."

Mam na pewno 755, zmieniałem też na 777. Mam odpowiedni wpis w .htaccess.

Jakieś pomysły?

Drugi problem, który pojawił się parę dni temu przy zmianie home.php w zakresie miniaturek - teraz na stronie głównej pojawia się tylko jedna, ostatnio dodana strona (niezależnie od wskazania np. 9 w PA). Zawsze jedna, i nie wiem dlaczego?

co do xml, czy ścieżka do 'folderu' ze stroną jest na pewno dobra ? ta w pliku config.

miałem ten sam problem - okazało się że miałem coś ze ścieżką pomieszane.

co do strony głównej, znajdź oryginalny plik, zobacz różnicę między twoim plikiem a oryginalnym

na pewno jakiejś pętli nie masz

Dzięki za odpowiedź. Niestety z Total Commandera wynika, że katalog nazywa się xyz - bez jakiejkolwiek dodatkowej ścieżki. Próbowałem w config dać /xyz/ jak też /xyz - 755/777 i nic, dalej nie może zrobić backup. W htaccess mam, co trzeba. Jakieś pomysłu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności