Skocz do zawartości

Zaplecze na darmowych stronach

Nikonem

Rekomendowane odpowiedzi

Odpowiedź człowieka który się zna na rzeczy- dzięki!

Tak, jakbyś widział co robię- buduję stronę, zapisuję w word podstrony oraz adresy katalogów na których ją umieszczam ;)

O 6 miesiącach czytałem wczoraj na republice, zobaczymy jak jest na innych darmowych stronach.

Pozdrawiam!

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Zaplecze na darmowych hostingach zdecydowane NIE

Skąd takie głupie stwierdzenie?

Warto wykorzystać, każde IP. każda dostępna za darmo domenę.Rzecz jasna w takie zaplecze nie warto inwestować zbyt wiele, ale na pewno nie warto rezygnować dodatkowych linków.

Przyznaję cienki jestem we wrzucaniu stron na serwer, darmowy czy nie. Stąd, m.in. pomysł z darmowymi stronami- wybieram szablon, wpisuję co trzeba, linkuję i po robocie.

P.S. Max, Paq- podziękowania poszły :)

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Tak jak koledzy piszą WARTO, na skróty

- Przygotuj 15 tekstów z synonimami, jeśli chcesz więcej

- Dostosuj 1 szablon pod Twoją stronkę i wrzucaj teksty

- Opublikuj te strony, kataloguj i precluj

Ja ostatnio po teście 000webhost i freehostia wbiłem się do TOP10 z 70% takich stron, nie dość że kolejne linki z innych IP, to jeszcze jakiś ruch generują!

Jeśli to będzie porządne zaplecze, dobre teksty, podlinkowanie, to warto na niektórych robić.

Jeśli to będzie sieczka jaką przykładowo wszędzie z uporem maniaka ładuje baran z linkami do www.fotografiaslubnalodz.pl to szkoda zachodu. Brak mi słów na półgłówka. Ledwo wywalę jego śmieci, ładuje następne. Taki przykładzik :

"PROFESJONALNY WEWNĘTRZNY FOTOGRAFIA 165 fotograf ślubny łódź Liczba A. 5 fotograf wnętrza Master von Fotografia: ‘ dom na farmie, sfotografowany dalej Kodak EPP, z dostępnym światłem tylko. Obrazy, które przemawiają do ja w wewnętrzne "

Że to naprawdę jeszcze nie dotarło, że tak to może sobie w swoim pokoju po ścianie mazać...

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Mhm... faktycznie wygląda to nieciekawie. Przyznaję, gdy na początku 2008 zacząłem wrzucać linki do katalogów (ręcznie) to wpisywałem wszędzie ten sam tekst, stylistycznie i na temat ale zbyt powtarzalnie. Najgorsze, że powtarzałem też tytuł wpisu i miałem duża ilość niezróżnicowanych linków. Od dłuższego czasu każdy wpis daję unikalny.

Jeśli chodzi o mój eksperyment z zapleczem to idzie wolno, robię to tylko w wolnych chwilach bo zawodowo zajmuje się czymś innym. Zaplecze linkuje ręcznie, daję wpisy do płatnych katalogów (Onet, Gazeta itd). Zaplecze będzie dokładnie odpowiadać podstronom strony którą się zajmuję.

Czekam aż się wszystkie strony indeksują, idzie to od 7 do 14 dni od wrzucenia strony i zacznę dawać linki.

Nie mam pewności co do linkowania, czytałem różne opinie. Np. linki losowo do każdej strony z zaplecza albo też od strony A do strony B, od B do C aż wraca się A.

Jak pisałem wcześniej dam dwa linki do strony pozycjonowanej i dwa do pozostałych stron zaplecza.

Z góry dziękuję za pomoc i propozycje!

• 10 miesięcy temu...
Mnie na przyklad bardzo ciekawi gdzie doszedles?

Oj, od tego czasu doszedłem już parę razy :)

Serio, tego rodzaju zaplecze warto sobie sprawić, jak potwierdzają to przedmówcy. W przypadku łatwych fraz wyniki na stronę główną są w zakresie TOP 1-3. Testowałem to na dwie różne domeny główne. Różnorodność jest okej, więc polecam. To moje skromne zdanie :)

Nie zmienia to naturalnie faktu, że najlepiej mieć zaplecze na swoich domenach.

Mam takie może pytanie dotyczące pisania artykułów na takich zapleczach. Powiedzmy, że zamówię 10 artykułów na dany temat. Następnie tworzę np. 5 stron jako zaplecze. Teraz pozmieniam kilka słów w artykule (synonimy). To google będzie traktowało każdy z artykułów jako inną treść, czy uzna to za wstawianie na stronę tego samego tekstu?

Ja powiem tak. Jestem po wielkim zdziwieniem. Swoje pozycjonuję. Darmowych nie pozycjonuję. Z tego co zauważyłem darmowe przejęły TR domen głównych serwisów typu WP, Interia itd - czyli totalny odjazd. I co dziwne po 2 latach wcale nie pozycjonowane przeskoczyły te strony pozycjonowane na niektóre frazy. Odpowiedź brzmi: warto dla zdobycia linków i wyciągnięcia długiego ogona. I nawet jak jest tam spam to nie usuwają. Wymóg żeby co x miesięcy się zalogować na konto.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności