Skocz do zawartości

Zaplecze na darmowych stronach

Nikonem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Załóżmy, że nie dysponuję kasą a chcę rozpocząć budowę zaplecza. Mogę:

a ) założyć blogi,

b ) założyć własne strony na portalach oferujących taką usługę (np. vgh.pl),

c ) inne, jakie?

Macie doświadczenie w budowie takiego zaplecza? Gdzie ew. warto założyć "darmową" stronę?

Z góry dzięki za podpowiedzi :nauka:

Edycja: literówka.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Moim zdaniem warto i mam na kilku platformach blogowych takie strony, ale nie przywiązuję do nich specjalnie uwagi. Byle było inne IP - to moja myśl przewodnia w takich wypadkach. Tak naprawdę te konta nie są do końca Twoja i mogą być w każdej chwili skasowane bez podawania jakiegokolwiek powodu.

Warto.

Jak pisał poprzednik dzięki takiemu zapleczu zyskujesz linki z różnych adresów IP. Dodatkowo stawiając na różnych darmowych platformach strony twoje zaplecze jest "bardziej naturalne".

Nie zgodzę się jednak z stwierdzeniem, że konta mogą być w każdej chwili usunięte. Jeśli masz postawione w miarę wartościowe strony/blogi to na pewno będą nikt ich nie będzie usuwał.

O tym jak ważne jest skuteczne pozycjonowanie stron internetowych. Usługi remontowo budowlane i instalacje sanitarne Tarnów i okolice. O tym dlaczego ludzie wybierają chwilówki zamiast pożyczek w banku.

Spis stron, gdzie można by dodać bloga był już podawany, ale nie chce mi się szukać :nauka: Co do darmowych hostingów to dobrze spisuje mi się cba.pl. Zupełnie bez reklam jest 2ap.pl, prawie darmowy - 1 zł z groszami za sms wersyfikacyjny tuż po założeniu konta i później nie częściej niż co 3 miesiące.

Odradzam prv.pl - od dłuższego czasu są problemy z dostępnością stron, podobno trwają prace przy serwerach, ale nie widać ich końca.

Takie blogi zapewne stawiane są na jednej maszynie. Jak się skończy miejsce, dokupują następną i przerzucają się tam. Niestety w większości przypadków raczej dokupuje się pamięci do jednej maszyny.

Wątpię aby administratorzy przywiązywali uwagę do tego, aby blogi lokowane były na różnych IP.

Najlepiej znajdz pare adresow blogow i sprawdz czy maja takie same ip za pomocą jakiegoś narzędzia whois.

baner-seostationv2.png

Możesz spróbować założyć blogi na blogi.pl, blogger.com, blox.pl, bblog.pl a o hostingach darmowych poszukaj na forum, chociaż myślę że warto kupić jakiś tani serwerek mały np w laohost, kilka domen i postawić też coś własnego i pewnego.

skuteczna-reklama.com.pl - zobacz jak się skutecznie reklamować.

A precle moderowane, nieśmieciowe z unikalnymi artykułami usuną?

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

W sumie precel skierki też długo już jest w sieci ale nigdy nic nie wiadomo. Trochę by było szkoda jakby później doszli jednak do zdania, że precle będą nagle usuwąć.

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

A dlaczego mieli by usuwać, przecież jest w WP opcja pisania bloga ( precla) przez wiele osób, mi usunęli bloga z bloggera, chyba za szybko zdobywałem linki :)

No, jak pojechałeś jakimś automatycznym systemem to się nie dziwię :)

Serio, to mi też usunęli z Bloggera, cholera wie dlaczego :) Nu nic to, się odgryziem gdzie indziej!

Dobrze, przystępuję więc do małego testu. Zrobię 11 stron na darmowych serwerach (republika, vgh, yoyo itd.). Na każdej ze stron będzie 3 może 4 podstrony. Z każdej z nich będą dwa linki do podstrony pozycjonowanej i dwa do pozostałych stron zapleczowych. Z każdej ze stron głównych pójdzie link do strony głównej pozycjonowanej (anchor tekst odpowiadać będzie naturalnie tematowi zaplecza). Linki dam dopiero wtedy gdy strony będą zindeksowane i nie wszystkie na raz.

Jedna strona zaplecza odpowiadać będzie jednej podstronie strony pozycjonowanej. W ten sposób każda z podstron dostanie paręnaście linków z różnymi anchorami. Podstrony wrzucę do katalogów forumowiczów + onet, gazeta, nie wiem czy dmoz przyjmie darmowe strony? Ogólnie każdą z podstron wrzucę do maksymalnie 10- 15 katalogów. Na więcej nie starczy mi czasu. Będę też miał kłopoty z unikalną treścią, ile w końcu można pisać o tym samym?

Ogólnie pozycjonuję proste frazy, to zaplecze się pewnie przyda.

Może macie jakieś pomysły? W tym teście wykluczam blogi- tylko darmowe strony. Myślę, że może to być interesujące dla forumowiczów nie dysponujących większą gotówką, jak ja :)

Jeśli kogoś wyniki tego testu zainteresują może odgrzać ten temat za jakiś czas, chętnie napiszę co się dzieje. Myślę, że mniej więcej za 3 tygodnie powinno to wszystko być powiązane i zindeksowane.

P.S. Testu nie wrzucam do odpowiedniego działu z dwóch powodów: moim zdaniem jest na bardzo małą skalę oraz nie ujawniam stron których on dotyczy. Myślę również, że jeśli kogoś zaintereuje to użytkowników DDP (Działu Dla Początkujących). Mistrzowie SEO zagladają tu raczej po to by się pośmiać, podogryzać- nie będziemy więc im przeszkadzać w profesjonalnych działach :)

P.S. 2 gripek, jeśli nie wyjdzie będzie wkrótce wiadomo.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Warto stawiać na darmowych serwerach zapleczówki, tylko poświęc kilka godzin na stronę aby była w miare naturalna.

Kopie stron trzymaj na swoim komputerze , na wypadek gdy dostawca padnie.

najwięksi dostawcy jak republika interia, onet są od wielu lat w sieci i nie kasują stron. Ważne abys logował sie na konto raz na 6 miesięcy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności