Skocz do zawartości

Jaki wpływ mają sztuczne wejścia na pozycje w Google?

Heops

Rekomendowane odpowiedzi

"Traffic nie tylko polepsza pozycje w google ale i popularnosc strony co automatycznie podwyzsza jej wartosc. Oczywiscie mowimy tutaj o naturalnych i unikalnych wejsciach na strone."

W przypadku takich wejść mamy praktycznie 100% liczbe odrzuceń, bo ludzie którzy mają płacone za te wejścia zazwyczaj nie przeglądają nawet tej strony, tylko mają ją otwartą gdzieś w karcie w tle.

Tak więc coś takiego nie ma sensu. Skoro google może w jakiś sposób (zakładam tak) interpretować klikalność strony przez użytkowników, taki współczynnik odrzuceń chyba nie będzie wróżył nam zbyt dobrze

baner-seostationv2.png

Byłem kiedyś w Poznaniu na szkoleniu z pozycjonowania w Google, Gość mówił ,że takie naturalne klikanie w link w wynikach wyszukiwania napewno podniesie pozycję na daną frazę.

Po szkoleniu, postawiłem stronę testową, włączyłem bocika który w rozsądnych odstepach czasu klikał i... wpadłem w filtr.

Facet zapomniał dodać ,że każdy klik musi być z innego IP.

moj klient ze 3 lata temu wlasnie tez gdzies uslyszal ze klikanie we wlasny link na wynikach w G pomoze w pozycjonowaniu i zasadzil filtr na 6 miesiecy :)))))))))

wg zasady - nie pomagać :piwo:!

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Witam ponownie.

Dzieki za wszelkie opinie. Widze ze zdania sa podzielone. Chyba bedzie trzeba przeprowadzic jakis test, zeby sie upewnic.

Wejscia ktore sa na allegro to sa wejscia bezposrednie, ktore nie sa generowne poprzez klikniecie w link ze slowami kluczowymi. Takze chyba taki ruch jest bezwartosciowy, ale gdyby dorwac jakis ciekawy skrypt ktory symulowalby klikniecia w link... to by bylo cos... a w dodatku jakby wchodzil jeszcze na 2-3 podstrony...

Ma ktos taki skrypt w szufladzie? albo slyszal o takim?

Pozdrawiam

ruch nie musi być z SERPów, może być też bezpośredni ale unikalny, liczą się UU a nie odsłony z tego samego IP :) podobno nie ma obecnie dobrego generatora ruchu, więc polecam wrócić do tematu za jakieś pół roku, rok?

Podparte testami.

Według mnie nie ma wpływu liczba odwiedzin na pozycję. Tylko linki mają wpływ.
ma bardzo duży wpływ, napisał już o tym jeden user wcześniej w tym wątku. Poza tym nie ma co komentować, jak wiemy jest ponad 200 czynników a nie tylko linki.

Wpływ kliknięć na pozycje to mit. Nigdy nie widziałem rzetelnego testu, który by obalił moją tezę.

Testowalem ale tylko przez tydzien. Na spokojna fraze, na ktora normalnie wiem po adwordsach ze nie ma prawie ruchu ( 2-5 dziennie)

Dawalem 10-15 wejsc dziennie czyli kilkakrotnie wiecej niz normalnie. Wszystko 100% z roznych komputerow/IP , kazde odwiedziny min. 4-8 minut itd.

Nic sie nie ruszylo, nawet o 1 oczko. Zaniechalem bo za wejscia musialem placic. Byc moze google jest sprytniejsze bo pamietam jakies 5 lat temu

prosilem uzytkownikow swojej witryny aby wchodzili na nia z wyszukiwarki na jedo konkretne slow. Po ok 2 miesiacach, z drugiej strony doszedlem do top1 na slowo lezbijki. No ale to byl wiekszy ruch, 1K-2K unikalnych dziennie. Byc moze to mialo jakies znaczenie.

seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP

Nie jestem specjalistą - podkreślam.

Ale na zdrowy rozum skoro wpisujemy słowo XYZ w G a w liście wyników zamiast bezpośredniego linku do strony jest skrypt z przekierowaniem to musi mieć to związek z dwiema rzeczami:

- albo G prowadzi badania na tematy związane z zachowaniem ludzi w wyszukiwarkach/ilości wejść związanych ze słowami zawartymi w title i desc.

- albo jest to dla G informacja, że użytkownik mając do wyboru 10 stron za wartościowszą stawia sobie stronę na pozycji 8 i na nią wchodzi zamiast na 1 lub 2.

W powyższych postach pojawiły się aluzje, że generowanie sztucznego ruchu może zaszkodzić.

Wydaje mi się, że jeśli z jednego IP wchodzimy 2000 razy dziennie to nie musi mieć to żadnego wpływu ( sztuczny ruch z jednego IP) i zasadniczo negatywnego mieć nie powinno. Myślę, że G to zignoruje zwyczajnie.

Natomiast, jeśli jest 2000 wejść z różnych IP na zasadzie - otwieram G, wpisuję keywordsa, szukam strony, wchodzę, to G bierze to pod uwagę w wyznaczaniu pozycji w jakimś stopniu. Bo po co byłby im skrypt jakiś zamiast bezpośredniego przekierowania?

I druga rzecz. Ktoś wyżej pisał, że jak są jakieś generatory traficu to one nie chodzą po stronie wgłąb tylko na nią wchodzą. Ale przecież takie generatory nie wchodzą przez G po wpisaniu keywordsa. Poza tym wydaje mi się, że G nie ma możliwości sprawdzić co robi DALEJ użytkownik po przekroczeniu bariery lista wyników na dane słowo/strona www.

Dobrym rozwiązaniem byłby natomiast program, który stwarza sztuczne środowisko z jakimś tam IP, wchodzi na różne strony G, wpisuje keyworda, odnajduje naszą stronę i na nią wchodzi. Potem jeszcze raz i jeszcze raz - ze zmienionym/zafałszowanym IP.

Czy to się uda zrobić, pozostawiam programistom.

Proszę zrozumieć, że nie jestem profesjonalistą, ale uważam, że to w ten sposób może działać.

Pozdrowienia dla wszystkich :P

Jak już to czytasz to zobacz moje PUFY, może coś dla siebie wybierzesz ;)

Napisz, że jesteś z PIO a wysyłkę masz gratis :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności