Skocz do zawartości

Przekierowanie 301

IVEL Electronics

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem ponieważ chciałem zrobić przekierowanie naszej domeny firmowej oraz sklepu internetowego, chodzi o przekierowanie z www na bez www(lub odwrotnie, nie wiem dokładnie jak będzie lepiej) i tak:

strona firmowa ivel.pl jest indeksowana w google jako www.ivel.pl i dodawana byla np. do katalogów stron jako bez www i nie wiem jak przekierować czy z www na bez www czy odwrotnie

Druga sprawa to przekierowanie sklepu sklep.ivel.pl jest on indeksowany bez www i tak też jest dopisywany do katalogów, i pytanie czy tutaj przyda się przekierować z www na bez www.

I trzecia przez pare miesięcy mieliśmy drugi sklep na ivel.com.pl(strona ta była dodawana do katalogów itp bez www) i czy tutaj nie zaszkodzi przekierowanie tej domeny poprzez 301 na ivel.pl?

Jeśli widzicie te kwestie inaczej proszę o porade.

Cytat
strona firmowa ivel.pl jest indeksowana w google jako www.ivel.pl i dodawana byla np. do katalogów stron jako bez www i nie wiem jak przekierować czy z www na bez www czy odwrotnie

WWW czy bez www to kwestia gustu. Przekieruj sobie na bez www i będzie ok . I jak będziesz dalej zdobywał linki to już bez www.

Cytat
Druga sprawa to przekierowanie sklepu sklep.ivel.pl jest on indeksowany bez www i tak też jest dopisywany do katalogów, i pytanie czy tutaj przyda się przekierować z www na bez www.

Jeśli była dodawana bez www, to zrób przekierowanie z www na bez www. ;)

Cytat
I trzecia przez pare miesięcy mieliśmy drugi sklep na ivel.com.pl(strona ta była dodawana do katalogów itp bez www) i czy tutaj nie zaszkodzi przekierowanie tej domeny poprzez 301 na ivel.pl?

Nie zaszkodzi, moc powoli się przeniesie, a nawet wzrośnie jak będziesz zdobywał linki do nowej domeny.

Kto pyta, nie błądzi  :nauka:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności