Skocz do zawartości

Jakie są roboty

Kapsel

Rekomendowane odpowiedzi

HOP HOP - pytanie do wszystkich.

Jakie są różnice w działaniu robotów wyszukiwarek (google, netsprint, szukacz)

Czy wie ktoś co dla określonej wyszukiwarki jest ważne a co ważniejsze.

Wiem że różnice są bo diametralnie różnie pokazywane są wyniki i 1 pozycja w google nie gwarantuje pierwszej 100 w innej wyszukiwarce.

Czy jest jakiś złoty środek przy pozycjonowaniu stron???

Netsprint prawdopodobnie mnoży PR x ilość linków i dzieli to przez coś bliżej niewiadomego.

Głupie pytanie???

:P:hello::D

Kapsel Heinekena

Fajny kubek, fajne kubki i może coś jeszcze

Kubki reklamowe

Google bierze pod uwagę ilość linków oraz ich jakość. Trzeba dodawać linki do katalogów etc. Wymieniać się linkami lub jakieś inne spsooby pozyskiwania linków.

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Google bierze pod uwagę ilość linków oraz ich jakość. Trzeba dodawać linki do katalogów etc. Wymieniać się linkami lub jakieś inne spsooby pozyskiwania linków.

103660[/snapback]

Linki są chyba przewartościowane skoro można dostać filtr za ich zbyt dużą ilość oraz za zbyt szybki ich przyrost.

Sądzę że 1 naprawdę dobry link z głównej strony od kogoś konkretnego jest więcej wart niż 20 linków od stron oferujących linkowanie

........... ale mogę się mylić, niemniej takie jest moje logiczne rozumowanie. :P:hello::D

Kapsel Heinekena

Kubki reklamowe

jeżeli z różnych domen i IP wole tych 5 :P

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Netsprint prawdopodobnie mnoży PR x ilość linków i dzieli to przez coś bliżej niewiadomego.

Lol.

Wejdź do działu o Netspincie i poszukaj informacji o jego nowym algorytmie.

Systemy Wymiany Linków - Zdobądź więcej linków przy pomocy systemów automatycznej wymiany linków!

OK ;):):):)

Skoro Erbit mówi to znaczy tak jest.

Swoją drogą uważam że jest to niedociągnięcie Googlarki - czyli przedłożyć ilość nad jakość. Czasem jak sprawdzam linki do innych stron, w niektórych 90 % linków to link z podstron na stronę główną. Jeżeli takie linki są dla googlarki ważne to coś z nią jest nie tak. (w końcu IP też jest ważne)

Choć w moim przypdku wasza teoria się sprawdza - jestem na 10 pozycji w googlach i uwaga - pojawiłem się w netsprincie na 7 pozycji (niestety w szukaczu nie ma mnie wogóle)

Jeszcze jedno - skoro liczy się ilość to musi się liczyć ich jakość - jak nie to moje :spam: "księgi gości" :spam: się na coś przydały. :(:yahoo::yahoo:

PS - mail od Specjalista ds. Marketingu i PR Netsprint

Witam Pana,

To od Pana zależy co będzie widoczne pod adresem https://www.ole.com.pl a co pod https://ole.com.pl.

Mogą tam się znaleźć zupełnie różne serwisy. Adres z www jest tak jakby poddomeną tego drugiego adresu.

Od Pana też zależy, którą z tych stron zgłasza Pan do wyszukiwarek i katalogów.

Generalnie nie ma żadnej reguły, którego adresu powinno się używać.

Pozdrawiam serdecznie,

Specjalista ds. Marketingu i PR

ponadto ilość linków powyżej kilku szt. z jednej strony traktowane jest na pograniczu legalności - spamu.

Kapsel Heinekena

Kubki reklamowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności