Skocz do zawartości

BlackPress.pl - Nowe narzędzie do automatycznego dodawania precli

blackpress.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 657
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie chcę przekopywać sie przez wszystkie tematy więc zadam na szybko pytanie. Czy jest od razu po dodaniu wpisu możliwość jego pingowania? Bo jednak pingowanie jest przydatne jeśli chodzi o skuteczność pozycjonowania.

EDIT:

Sorki z tego co teraz zobaczyłem na stronie oficjalnej dowiedziałem się że jest pingowanie :)

Darmowe szablony pod SEOKatalog

Darmowy katalog stron - dodaj swoją stronę!

Nie chcę przekopywać sie przez wszystkie tematy więc zadam na szybko pytanie. Czy jest od razu po dodaniu wpisu możliwość jego pingowania? Bo jednak pingowanie jest przydatne jeśli chodzi o skuteczność pozycjonowania.

EDIT:

Sorki z tego co teraz zobaczyłem na stronie oficjalnej dowiedziałem się że jest pingowanie ;)

Potwierdzamy, każdy poprawnie dodany wpis jest od razu pingowany.

@Adshi, Rainmaster - jak tak dalej pójdzie to popadniemy w kompleksy :)

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

nie za bardzo wiem jak się ogarnąć z tym programem

przy dodawaniu zadania, w polu `treść` rozumiem że trzeba dodać tekst synonimiczny bo inaczej jak dodam zwykły tekst to doda go na 2000 stron taki sam tak ??

ale przecież jak dodam tekst synonimiczny czyli {super|nieźle}itd. to też po jakimś czasie braknie chyba tekstów różniących się od siebie ?

tagi to słowa kluczowe ?

mógłby ktoś podać screnn (oprócz ten z głównej) jak to u niego wygląa? bo naprawdę dla kogoś nowego jest to trudna rzecz

nie za bardzo wiem jak się ogarnąć z tym programem

przy dodawaniu zadania, w polu `treść` rozumiem że trzeba dodać tekst synonimiczny bo inaczej jak dodam zwykły tekst to doda go na 2000 stron taki sam tak ??

ale przecież jak dodam tekst synonimiczny czyli {super|nieźle}itd. to też po jakimś czasie braknie chyba tekstów różniących się od siebie ?

tagi to słowa kluczowe ?

mógłby ktoś podać screnn (oprócz ten z głównej) jak to u niego wygląa? bo naprawdę dla kogoś nowego jest to trudna rzecz

Pole treść jest generowane losowo z podanych synonimów. Jeśli użyjesz małej ilości synonimów, to istnieje duże prawdopodobieństwo iż dodawane teksty będą takie same.

Potwierdzam, tagi to słowa kluczowe.

Przykładowo skonfigurowane zadanie dostępne jest pod adresem: BlackPress Pomoc

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

Tak mnie naszło - czy można dorobić funkcję limitującą ilość linków w wylosowanym tekście? Bo jak dodam tekst na 2k, który ma w sobie 10 linków (co prawda w synonimach, tj. raz jako linka raz jako samo słowo może być) to nawet 10 linków we wpisie się pojawi w ekstremalnym przypadku. Ale czy wszystkie precle same ograniczają ten wysyłany tekst wtedy do np. 3 pierwszych linków? Bo wtedy rozumiem nie ma szans by linki dalej w treści w ogóle zostały gdzieś opublikowane, funkcja wewnętrzna je ograniczająca pozwoliłaby chyba losować które linki z tekstu się pojawią, dobrze myślę?

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Dzisiaj zostało dodane kolejne 350 (aktualnie działających) precli do naszej bazy.

W dalszym ciągu obserwujemy problemy z częścią precli na domenach regionalnych.

@Rainmaster - odnośnie Twojej propozycji, to może po raz kolejny sprawdźmy ile osób jest zainteresowanych taka funkcją, a następnie zadecydujemy czy wdrożyć zmianę czy nie.

Przy okazji jesteśmy otwarci na propozycje zmian, dlatego jeśli ktoś chciałby jakiejś zmiany w naszym systemie to czekamy na propozycje.

Rozumiem. Bo potwierdza się moja obawa patrząc na wpisy w raporcie, trafiają się takie które mają kilka anchorów na ten sam url (bo logiczne, że nie zawsze linki wylosują się idealnie, tym bardziej jak precel zezwala na dużo linków) - także taki wpis jest powiedzmy spalony, w porównaniu do takiego gdzie mamy trzy czy dwa linki z różnymi url. Zdaję sobie sprawę, że takie akrobacje i upilnowanie tego przez człowieka jest logiczne, a przez maszynę niekoniecznie - ale może uda się wynaleźć rozwiązania ku jak najlepszej efektywności zamieszczania linków.

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

U Was też od jakiegoś czasu skuteczność w dodawaniu precli jest strasznie niska? Mam 60 dziennych prób, a dodaje tylko 15-20 wpisów.

Wcześniej było o wiele lepiej...

Pisaliśmy o tym w zeszłym tygodniu. Wiele precli w dalszym ciągu ma problem z możliwością logowania się do admina, dlatego nie udaje się do nich dodać wpisów.

Taka mała bzdura jeszcze - zdarza się, że w raporcie oraz w pliku txt z zaakceptowanymi preclami nie ma adresu do wpisu tylko sam adres precla, nie wiem z czego to wynika - ale szkoda komuś przez to podlinkować główną zamiast naszego wpisu.:aniolek:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności