Skocz do zawartości

BlackPress.pl - Nowe narzędzie do automatycznego dodawania precli

blackpress.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj została wdrożona poprawka, dzięki której nasz system publikuje wpisy na blogach wyposażonych w Invisible Defender'a. Dzięki temu delikatnie zwiększy się skuteczność dodawania.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

• Odpowiedzi 657
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Hej

Jak to jest z opcją "Minimalny site precli"?

Ustawiłem na 100, jednak blackpress wysyła wpisy do precli z site=0, np:

https://www.olow.tk/
https://www.serwis.konin-pl.tk/
https://www.sukces.kde.wroclaw.pl/

Site blogów w naszej bazie jest sprawdzany co jakiś czas. Jak widać część stron się zdeaktualizowała. W tej chwili została wymuszona aktualizacja tego parametru na wszystkich preclach, więc za jakiś czas będą aktualne dane.

Przy okazji site w google.com i google.pl jest różny, a nasz system sprawdza w google.com

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

My także dziękujemy za informacje.

Musimy przyznać, że nie wszystkie błędy w aplikacji da się wykryć w fazie testów, dlatego w dziwnych przypadkach/sytuacjach zawsze prosimy o informację. Wtedy łatwo będzie można określić czy wszystko jest ok, czy jest to jakiś błąd.

Mam jeszcze jedną uwagę. Przeglądając raporty trafiłem na adresy url głównych domen:

precle.png

Przejrzałem te precle i wygląda na to, że ktoś ustawił przyjazne linki, ale .htaccess nie ma prawa do zapisu i teraz w cokolwiek by nie kliknąć zwraca 404. (sprawdziłem, mój wpis fizycznie istnieje w preclu, ale po próbie wejścia w szczegóły jest 404).

Wydaje mi się, że w takich przypadkach blackpress nie powinien umieszczać w raporcie linku do strony głównej precla, ale całkowicie go pominąć (wiem, że wpis jest dodany, ale jego podstrona zwraca 404, więc jest bez wartości).

Ewentualnie niech w raporcie jest link do wpisu - mimo, że zwraca 404 - może kiedyś autor precli je poprawi i będą działać prawidłowo, a eksportując adresy do podlinkowania będzie większa szansa, że podlinkujemy to co trzeba.

erepublik-badge-125x125.gif 125x125_2.jpg hekko.png

Zastanawiałam się czy nie byłoby możliwości dodania opcji wylosowania konkretnej liczby linków np aby w danym artykule były tylko 2 linki wychodzące. Teraz można mieć wpływ na ilość linków wychodzących wstawiając je w oddzielnych miksujących się strukturach, ale nie w każdym typie tekstu jest to możliwe. Planujecie może taką poprawkę?

Dzisiaj została wprowadzona możliwość ograniczania liczby linków w wylosowanym tekście.

Aby skorzystać z nowej opcji wystarczy wypełnić pole Maksymalna ilość linków . Liczba 0 oznacza, że linki nie będą usuwane.

Aktualnie planujemy zająć się problemem zgłoszonym, przez Pavvel, czyli linki do strony głównej zamiast bezpośrednich linków do dodanych artykułów. Jak zwykle, po wdrożeniu informacja zostanie przekazana na forum.

Nie wiem jak innym, ale mnie zdecydowanie przydałaby się opcja exportu zaakceptowanych wpisów do gotlinka.

Ewentualnie można by pomyśleć nad możliwością tworzenia własnych szablonów eksportu, tak jak to jest w publikerze - przy niestandardowych narzędziach do podlinkowywania wpisów takie coś znacznie ułatwiłoby życie. Choćby np możliwość exportu do csv linków do wpisów i odpowiadającym im tytułom wpisów:

np:

tytuł wpisu;url

z możliwością wyboru separatora kolumn (średnik, przecinek).

erepublik-badge-125x125.gif 125x125_2.jpg hekko.png

Nie wiem jak innym, ale mnie zdecydowanie przydałaby się opcja exportu zaakceptowanych wpisów do gotlinka.

Ewentualnie można by pomyśleć nad możliwością tworzenia własnych szablonów eksportu, tak jak to jest w publikerze - przy niestandardowych narzędziach do podlinkowywania wpisów takie coś znacznie ułatwiłoby życie. Choćby np możliwość exportu do csv linków do wpisów i odpowiadającym im tytułom wpisów:

np:

tytuł wpisu;url

z możliwością wyboru separatora kolumn (średnik, przecinek).

Właśnie została dodana możliwość eksportu raportu do pliku CSV obsługiwanego przez serwis GotLink.

Zdecydowaliśmy jednak, że zamiast tytułów wpisów, jako anchor będzie brany tekst wpisany w pole tekstowe przez użytkownika podczas generowania pliku.

Kolejne 450 precli zostało dodanych do bazy.

W kolejnej aktualizacji zostaną usunięte precle, które od dłuższego czasu przestały poprawnie działać.

Została wdrożona kolejna zmiana.

Od teraz linki dodane w raportach do stron głównych precli będą specjalnie oznaczone i nie będą się eksportować po plików (aby ich niepotrzebnie nie linkować).

Jedna pierdółka by się przydała - automatyczne powiadomienie mailowe gdy proces preclowania się zakończy :)

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Mam propozycję dość ciekawej sądzę funkcjonalności. Jeśli prawdą jest, że google po odpowiednio dużej ilości nawet potężnie zsynonimizowanego artykułu zaczyna traktować go jak spam to należałoby przeciwdziałać temu zjawisku. Widziałbym to tak, by w polu na artykuł wprowadzona zostałaby obsługa jakiegoś znaku służącego do rozdzielania artykułów (czy też tagów do oznaczania gdzie zaczyna się pierwszy artykuł i kończy, a gdzie następny). System logując się do precla szykując wpis do wysyłki dobierałby zatem jeden (pierwszy) z artykułów jakie mamy rozdzielone w polu projektu ORAZ używałby je w kolejności jeden po drugim do następnych precli w pętli (drugi w kolejności podany wysyłałby do następnego precla) - po to by mieć idealnie rozłożone liczby wysyłek/użyć danego artykułu z synonimami. W ten sposób na każdy precel z puli naszego projektu trafiłby oczywiście tylko jeden artykuł, a ich równomierne używanie po kolei zapewniłoby nam jako takie większe szanse na unikalność. Rzecz jasna dodając odpowiednio więcej artykułów w projekcie rozdzielonych w polu na tekst zmniejszamy liczbę użyć każdego w skali całego projektu, tym samym zwiększając szanse na unikalność. Czy ma to sens i warte jest uwzględnienia?

Ps. Czy precle z listy są obsługiwane według jakiegoś kryterium? Najpierw wysyłane są wpisy do najstarszych w bazie/z największym PR/największym site czy totalnie losowo?

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności