Skocz do zawartości

BlackPress.pl - Nowe narzędzie do automatycznego dodawania precli

blackpress.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę się tu ostatnio działo więc czas i na naszą wypowiedź.

@fitnessman - proponujemy zwiększyć timeout w scrapeboxie. Część precli potrzebuje chwili, żeby odpowiedzieć. Wszystkie wpisy po dodaniu przez nasz system są sprawdzane czy są dostępne pod danym adresem, więc dostępnych powinno być więcej.

@japek - nie ze wszystkimi preclami się to powiedzie, bo część z jest zamkniętym dostępem.

@KazioR - dlatego my nie piszemy tekstów. jaki sobie przygotujesz taki będziesz miał ;) Ew. możemy wyrzucić zadanie jeśli tekst jest totalnie śmieciowy lub niezgodny z regulaminem.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

• Odpowiedzi 657
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@BlackPress.pl - wracam do tematu dodawania przez użytkowników własnych precli. Tak jak pisałem wcześniej system powinien mieć możliwość dodawania precli przez użytkowników nie chodzi o premiowanie przez PW tylko np dodanie jednego precla własnego do systemu powinno promować np 10 punktami (tyle kosztuje mniej więcej utrzymanie jednej domeny na rok) dodanie precla na subdomenie np premia 3 punkty. Pomyśl bo system działa dobrze a potrzeba jest tylko aby te precle z czasem były naprawdę wartościowe.

monitorowanie pojazdów GPS Monitoring GPS

Katalog motoryzacyjny PR2 www.AZ7.pl

Popieram Adamz w tej kwestii

Dobre byłoby również, jeśli precle można by było dzielić wg kategorii i np. tylko do zaznaczonych w projekcie kategorii dodawać wpisy. Tematyczne wpisy szły by do tematycznych precli - zmniejszyło by to pewnie %odrzuceń wpisów.

Wdrażaj systemy ISO taniej, szybciej, pewniej. Oferujemy wdrożenia, szkolenia, certyfikację ISO 9001 oraz innych systemów z branży. Przedstawimy oferty związane z systemami ISO w ciągu 5 dni, a Ty wybierzesz najlepszą z nich!

@blackpress - oczywiście moje wskazanie co robią reklamujący się jako firmy i jak wykonują wpisy było poparciem dla Waszego programu, staracie się aby system był wykorzystany prawidłowo, aby wpisy były w miarę logiczne i nie szkodziły preclom. Jest jeszcze istotne jak widzi Google precla do którego system wrzuca dobowo potężną dawkę wpisów.

Baza precli sukcesywnie maleje mówię o publicznej z kolei ofert dodawania do zamkniętych list precli przybywa i myślę, że ten trend się utrzyma o ile będzie to wykonywane zgodnie z przyjętymi zasadami. Dla osób pozycjonujących kilkadziesiąt stron zapewne tworzenie własnych precli jest korzystne finansowo lecz ten co robi jedną lub kilka stron musi poszukać dobrej listy aby się tam dopisać.

W nocy dodano 22 wpisy.

- 11 oczekuje na moderację(której i tak pewnie nie przejdzie)

- 1 wpis zaindeksowany w google

- pozostałe wpisy na zbanowanych preclach

Interesując się SEO i tworzeniem stron, na pewno zainteresuje Cię też zarabianie przez internet

może jesteś fanem samochodów, motocykli, rajdów? Z niecierpliwością czekasz na powrót Roberta do F1? Zajrzyj na sporty motorowe

marcon13 - sam moderuję wpisy, bo ludzie dodają taki syf że aż strach. Opis 1000 znaków, bezsensowny, 4 linki i chcą by to publikować? Dodawać opisy z głową to będzie też więcej wpisów zaakceptowanych.

Wdrażaj systemy ISO taniej, szybciej, pewniej. Oferujemy wdrożenia, szkolenia, certyfikację ISO 9001 oraz innych systemów z branży. Przedstawimy oferty związane z systemami ISO w ciągu 5 dni, a Ty wybierzesz najlepszą z nich!

A jak wygląda sprawa z generowanymi przez BlackPress tekstami, które są dodawane do precli?

Ponieważ z tego co widzę, że mimo tego iż artykuły, które dodałem do projektu były bardzo mocno synonimizowane, to w trakcie indeksowania dowolny wycinek tego teksu wygląda i tak prawie jak duplicate content...

Słabo...

ciesze się , że ktoś poruszył ten temat bo miałem o tym pisać. Problemem jest też "losowanie" linków. Załóżmy, że mam 3 linki w treści artykułu a w projekcie ustawiłem sobie maksymalną liczbę linków na 2 >> zawsze będą widoczne 2 pierwsze linki (pomijam sprawę parametru "Losuj unikalne linki" zakładam,że wszystkie 3 linki są unikalne).

wywóz gruzu - dla tych co remontują....

@adamz - w dalszym ciągu podtrzymujemy nasze stanowisko, że każdy precel jest inny, inaczej podlinkowany i ma inna wartość. Dlatego nie będzie automatycznego mechanizmu do dodawania punktów w zamian za dodane precle. Przy okazji chyba strasznie drogie domeny masz :(

@marcon13 - chyba warto, żebyś sprawdził czy tekst jest dobrze napisany, bo przy takiej ilości trafionych moderacji to raczej trafiłeś na seowypiekacze.

@gripek - jak wygląda tekst, który publikujesz możesz sprawdzić tutaj lub w podglądzie zadania. Jeśli uważasz, że jest to duplicate content, to raczej powinieneś lepiej zorganizować teksty, a najlepiej przygotować kilka różnych tekstów dla jednego zadania.

@piomoo - zawsze możesz dać synonim z linkiem, przykładowo:

{<a href="https://example.com">Przykład</a>|Przykład}

. Jeśli dasz w ten sposób, to linki będą losowe. Aby mieć pewność, że będą dokładnie dwa linki to ostatnie linki można dać na stałe (albo zostaną wyświetlone - jeśli prędzej nie będzie linków, albo zostaną obcięte).

Edyta: odpowiedź dla piomoo

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

@up

fakt, na nowym tekście jest lepiej, co nie zmienia faktu że jest problem z linkami o czym wam już pisałem mailowo.

ZAWSZE losuje np. 2 pierwsze linki, w poprzednim tekście losował zawsze 1 ostatni link, mimo że w tekście były 3

Interesując się SEO i tworzeniem stron, na pewno zainteresuje Cię też zarabianie przez internet

może jesteś fanem samochodów, motocykli, rajdów? Z niecierpliwością czekasz na powrót Roberta do F1? Zajrzyj na sporty motorowe

@blackpress myślałem, że twoja odpowiedź będzie nieco inna - spodziewałem się, że napiszesz kiedy to zostanie poprawione a tymczasem bawisz się w wujka dobrą radę.

Jeśli mam 3 linki a chcę mieć 2 losowe linki to poniższa sytuacja nie spełni moich oczekiwań:

{<a> link1<a/>|link1}

{<a>link2</a>|link2}

<a>link3</a>

bo znowu mogą tu "wylosować się" 2 pierwsze linki. Może też okazać się iż będzie "wylosowany" tylko 1 ostatni link.

wywóz gruzu - dla tych co remontują....

ok, ok. Zmienimy to na obcinanie losowych linków :(

Terminu jeszcze nie podam, ale na pewno będzie do końca tygodnia. Postaramy się ogarnąć to prędzej. Do tego czasu jeśli komuś mocno to przeszkadza to proponuję dać 0 w ilości dziennych dodań do czasu wprowadzenia zmiany.

@BlackPress.pl- no to mnie jak i większości użytkowników nie bardzo jest sens dodawać do twojej bazy precli - a szkoda bo była by szansa zrobienia dobrego systemu gdzie precle nie znikają za dwa czy trzy miesiące.

PS. płacę 100 netto za przedłużenie domeny na następny rok

monitorowanie pojazdów GPS Monitoring GPS

Katalog motoryzacyjny PR2 www.AZ7.pl

Program swoją rolę spełnia brak bazy to największa bolączka.

Może warto obecnie pomyśleć nad sprzedażą skryptu - kto ma swoją bazę ma ładne wpisy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności