Skocz do zawartości

BlackPress.pl - Nowe narzędzie do automatycznego dodawania precli

blackpress.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Miło mi poinformować, że serwis www.blackpress.pl jest już dostępny publicznie.

Zakończyliśmy okres beta-testów, który był jednocześnie okresem wytężonych prac. W bardzo krótkim czasie udało nam się przetestować cały system, wprowadzić poprawki, a ostatecznie zwiększyć skuteczność naszego narzędzia.

Poza funkcjonalnościami udostępnionymi początkowo udało ma się wprowadzić sporo ulepszeń:

• Eksport raportu do pliku
  • Dla blogów moderowanych: sprawdzenie czy wpis został już opublikowany. Proces jest wykonywany codziennie przez 7 dni od daty dodania wpisu.
  • Zwiększenie bazy blogów o ponad 100, co w sumie daje liczbę 2 382
  • Mechanizm wykonujący ponowną próbę dodania wpisu (dla nieudanych pró:P. Proces jest wykonywany maksymalnie 3-krotnie dla każdego błędu po dwóch dniach od ostatniej próby

Dzięki tym zmianom proces dodawania wpisów jest jeszcze bardziej skuteczny.

Już niedługo planujemy wprowadzić możliwość pingowania wpisów i w dalszym ciągu chcemy powiększać naszą bazę.

Zapraszamy do skorzystania z naszego systemu.

@Carnagge - jak widać zmiany, które cały czas wprowadzamy nie idą na marne.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

• Odpowiedzi 657
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mała rzecz do poprawy: w panelu widok zadania jest zduplikowany opis rubryki "maksymalna ilość" - w jednej powinny być tagi, w drugiej kategorie.

Ze strony usera sugerował bym jeszcze:

- wprowadzenie podglądu skuteczności dodania, na zasadzie: dodawano do: xxx, dodane do: xxx, oczekuje na moderację: xxx

- dodanie opcji dołączania linków z podanej puli (dodajemy x linków, system podstawia wybrane z nich w zdefiniowane miejsce w opisie)

Wiązanie krawatów, tańce murzyńskie, wizytówki, reklamy i inne akrobacje.

Dobre strony, unikalny opis? Moderowany katalog stron i Katalog stron www - pisz po darmowe kody. Sklepy internetowe, handel: katalog askway.biz.

Mała rzecz do poprawy: w panelu widok zadania jest zduplikowany opis rubryki "maksymalna ilość" - w jednej powinny być tagi, w drugiej kategorie.

Ze strony usera sugerował bym jeszcze:

- wprowadzenie podglądu skuteczności dodania, na zasadzie: dodawano do: xxx, dodane do: xxx, oczekuje na moderację: xxx

- dodanie opcji dołączania linków z podanej puli (dodajemy x linków, system podstawia wybrane z nich w zdefiniowane miejsce w opisie)

Dzięki za info o błędzie (już poprawiony).

Twoje uwagi też są jak najbardziej trafne. Pierwszą wprowadzimy na pewno. Drugą musimy jeszcze przemyśleć jakby dokładnie miało to wyglądać.

[Edit:] Przy okazji chcielibyśmy Cię nagrodzić za najwięcej cennych uwag co do działania naszego systemu. Możesz wpaść na swoje konto wykorzystać gratisowy punkt.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

Projekt jest znakomity - w moim przypadku dodał już do 1370 precli, natomiast 80 czeka na zmoderowanie. Oczywiście machina jeszcze się nie zatrzymała. Dużym plusem jest prostota obsługi tego narzędzia, wklejenie tekstu, parę kliknięć i jazda - można zapomnieć.:P

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Projekt, który dodałem jeszcze się nie zakończył, ale skoro okres testów się skończył to podzielę się swoimi uwagami. Początkowo dość słabo się prezentowała skuteczność dodawania - pierwsze kilka dni miałem ustawione dodawanie do 100 precli na dzień, a dodawało do ok. 50. Zwiększyłem do 250 i obecnie jest dodane 1350, więc nie jest źle. Najbardziej brakuje mi informacji o tym, ile jeszcze zostało do dodania. Poza tym reszta na plus - łatwa obsługa, twórca bierze pod uwagę opinie z forum, więc można spodziewać się, że support będzie na dobrym poziomie, no i cena niższa niż w przypadku Espress.

Drugą musimy jeszcze przemyśleć jakby dokładnie miało to wyglądać.

Najprościej:

- dodatkowa rubryka w polu tworzenia opisu do projektu, w której wstawiamy linki (każdy w oddzielnej linii)

- w treści opisu możliwość wstawienia znacznika: <a href="znacznik1">{anchor1|anchor2}</a>

System za znacznik1, znacznik2 itd podstawia link z podanej puli. Po kolei, losowo - kwestia ustalenia, ale imho lepiej po kolei, bo wtedy ilością wpisania tego samego linku można by regulować częstość jego dodania.

Dzięki za dodatkowy punkt - w najbliższym czasie wykorzystam. Bardzo miły gest :P

Wiązanie krawatów, tańce murzyńskie, wizytówki, reklamy i inne akrobacje.

Dobre strony, unikalny opis? Moderowany katalog stron i Katalog stron www - pisz po darmowe kody. Sklepy internetowe, handel: katalog askway.biz.

@wojtecki1 - tak mamy. Jak pewnie się domyślacie, ma to wiele zalet :)

@bartek0317 - informacje zostały już dodane w widoku zadania

@Styx - propozycja Twojej zmiany jest bardzo ciekawa, jednak chyba w pierwszej kolejności zajmiemy się pingowaniem wpisów.

Skonczylo mi dodawac, wyniki:

Dodano: 1530

Oczekuje na moderacje: 68

Dodane sprawdzilem SB i na 1530 znalazl mi 1064 moich linkow. W wiekszosci przy tych nie znalezionych nie mam statusu 'not found' tylko eror 403 lub time out. Kilka z tych sprawdzilem i tam faktycznie albo precel nie dziala, albo sie laduje z 2min (time out w SB mam na 30 sek). Mozna wiec przyjac, ze faktycznych dodan jest troche wiecej :)

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

A ja znalazłem niby dodany, ale nie znaleziono strony. Dlaczego tak się dzieje?

edit: jest tego więcej !

Co znaczy ze nie odnaleziono strony? Jakiś błąd precla czy wordpress odpowiada 404?

Jak ktoś już prędzej zauważył, część precli jest średnio stabilna. Linki umieszczane w raporcie są to linki, które były sprawdzone bezpośrednio po dodaniu artykułu, dlatego może się zdarzyć, że maszyna na której stoi precel przestanie odpowiadać.

@NetBusters Group - jak piszą wyżej

@Carnagge - dzięki za podsumowanie. Oraz za informacje o problemach z samymi preclami, a nie systemem :)

Wordpress zwraca 404

Może się zdarzyć, że precel ma przywracana bazę po jakiejś awarii. Ciężko powiedzieć co stało się w Twoim przypadku.

Serwery na których stoją precle nie są naszą własnością, dlatego nie możemy zagwarantować, że takie sytuacje się nie zdarzą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności