Skocz do zawartości

BlackPress.pl - Nowe narzędzie do automatycznego dodawania precli

blackpress.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie kupiłem pierwszy mały punkcik. I mam kilka uwag funkcjonalnych.

1. Brakuje mechanizmu zliczania ilości znaków w textach. Nie wiadomo jaka może być najkrótsza długość textu, a niektóre WP mają na sztywno wpisane wartości minimalne.

2. Podgląd możliwych wygenerowanych textów też by się przydał.

3. I jeszcze jeden drobiazg. Ta mała kręcąca się ikona "loading" sugeruje że należy poczekać bo coś tu za chwile się pojawi. Może wprowadzać w błąd.

4. No to na koniec... Edytując poprawki bezpośrednio w formularzu dodawania zadania jesli wygaśnie sesja można wszystko stracić. Może warto zrobić okno logowania typu pop-up w takiej sytuacji i zachować dane w formularzu?

Znam narzędzie konkurencji i ciekawy jestem jak Twój program sie sprawuje. Po dwóch latach przerwy, mam do wypozycjonowania tylko jeden serwis, ale swój własny :)

O efektach działania napiszę jak coś zauważę.

Narazie podoba mi się szybki czas w jakim dodawane są punkty do konta, może się coś zmieniło, ale pamiętam że konkurencja tej funkcji nie miała co było bardzo uciążliwe.

Ad 1. Dzieki za propozycje. Pewnie gdzieś dodamy taki licznik.

Ad 2. Podejrzeć możesz w naszej mieszarce: https://www.blackpress.pl/mieszarka-synonimow . Dodatkowo chcemy wprowadzić możliwość podglądu wygenerowanej wersji już na formularzu dodawania/edycji zadania.

Ad 3. Ikona typu loading oznacza, że coś trwa lub się wykonuje. Nie planujemy jej zmieniać w najbliższym czasie ;) Trzeba będzie się przyzwyczaić...

Ad 4. Czas sesji to 2h, więc chyba wystarczy na wyedytowanie nawet bardzo długich tekstów. Pop-upy z logowaniem nie są najlepszym rozwiązaniem...

Dzięki za wszystkie uwagi oraz pochwały :)

U mnie dziś zadanie zakończone. Na moderację czeka jeszcze 110 wpisów. Niby pisze, żę poprawnie dodanych 1289 a jak wyeksportowalem adresy to w programie pingujacym pokazało mi troche ponad 900 adresów.

Mimo wszystko jestem bardzo zadowolony. Oby teraz twórcy, jeszcze dobrze zadbali o te precle skoro program nie przysparza problemów i będzie bardzo dobrze. Za 18 zł to nie znajdziecie nic lepszego. W moim odczuciu precle są lepsze niż katalogi, więc wolę inwestować pieniądze właśnie w nie.

Z pewnością zwrócę się do Was z przyszłymi projektami.

Pozdrawiam i dzięki jeszcze raz za darmowy punkt na początku.

Dzięki za pozytywną opinie.

Co ilości linków, to jeszcze jest druga fala (próba dodania treści do precli, które prędzej odpowiedziały błędem). Nie ma ona może zabójczej skuteczności, ale zawsze kilka dodatkowych wpisów wpadnie.

A o linkach nieaktywnych lub które odpowiadają timeoutem pisaliśmy już prędzej, że jest to najczęściej spowodowanie niestabilnością precli. Wszystkie linki w raporcie są prędzej sprawdzane pod kątem wystąpienia dodawanego tekstu na stronie.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

• Odpowiedzi 657
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dziś kupiłem sobie jeden punkcik dla wybadania tematu i mam jedno pytanie. Mam przygotowane 5 tekstów (wersje z synonimami) ja takiej zasadzie:

tytuł 1 - tekst 1

tytuł 2 - tekst 2

itd.

Problem w tym, że kombinacja tekstów na zasadzie tytuł 1 + tekst 2 nie pasują do siebie

W związku z tym mam pytanie czy przy dodawaniu projektu jest możliwość ustawienia, że do pierwszego tytułu będzie dobierany tekst 1?

Głodny zdjęć? Szukaj: fotografia ślubna śląsk lub fotoblog :)

A może inne tematy? Inżynieria bezpieczeństwa - blog godny polecenia!

Dziś kupiłem sobie jeden punkcik dla wybadania tematu i mam jedno pytanie. Mam przygotowane 5 tekstów (wersje z synonimami) ja takiej zasadzie:

tytuł 1 - tekst 1

tytuł 2 - tekst 2

itd.

Problem w tym, że kombinacja tekstów na zasadzie tytuł 1 + tekst 2 nie pasują do siebie

W związku z tym mam pytanie czy przy dodawaniu projektu jest możliwość ustawienia, że do pierwszego tytułu będzie dobierany tekst 1?

Nie ma takiej możliwości.

Możesz jednak po kilku dniach zmienić teskt oraz tytuł. Dzięki temu aktualnie dodane teksty pozostaną z treścią zdefiniowaną prędzej, a kolejne z nową.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

Tak z ciekawości jaką macie wydajność dodawania? JA zacząłem delikatnie 50 dziennie, ale dodanych mam mało i się zastanawiam, czy tu ja coś źle ustawiłem, czy też jest to normalne.

When you dream, there are no rules - people can fly, anything can happen.

Blog o modzie męskiej - emodini.pl

Jako że jestem potencjalnie zainteresowany, chciałem zapytać o jakość bazy do jakiej dodaje Blackpress.

Czy są tam jakieś precle z jakimkolwiek pagerankiem, i na głównych domenach (a nie podomenie poddomeny).

Zależy mi na jakościowym źródle linków (zeby nie było że kilkaset precli to zbanowane waw.pl albo inne śmieci).

Dzięki i pozdrawiam :)

Blog komputerowy - Masa użytecznych porad, ciekawostki i eksperymenty.

Naprawa laptopów - profesjonalny serwis, naprawa płyt głównych, reballing, BGA.

@ShRon spadek skuteczności jest widoczny na wszystkich zadaniach.

Wiele precli z naszej bazy przestało działać lub ma chwilowe problemy ze stabilnością. Średnia skuteczność dla wszystkich wykonywanych aktualnie zadań wynosi ok 39%. Jeśli w najbliższym czasie problemy nie ustąpią, będziemy zmuszeni usunąć takie precle z naszej bazy (żeby wyeliminować śmieci). Jednocześnie udało nam się dodać kolejne 250 działających (informacja na dzień 19.03.11) precli do naszej bazy. Jednak nowe precle są zawsze ustawione na końcu kolejki dodawania, więc na efekty trzeba będzie jeszcze trochę poczekać.

Dodatkowo dopracowaliśmy nasz mechanizm 'kolejnych fal', który w przypadku błędu precla ponawia próbę dodania tekstu po dwóch dniach. Maksymalnie wykonywane są 4 próby.

@kamjot większość precli jest na domenach regionalnych, jak i subdomenach. Jednocześnie wiele jest na głównych domenach.

Dzisiaj została wdrożona kolejna wersja interfejsu.

Główną zmianą jest dodanie podglądu edytowanego lub dodawanego zadania. Dzięki temu nie trzeba przeklejać tekstów do mieszarki.

Dodatkowo zostały dodane liczniki długości wymieszanego tekstu (dla aktualnej wersji, minimalna oraz maksymalna długość).

Kilka drobnych zmian ułatwiających pracę z systemem.

W dalszym ciągu będziemy pracować nad skutecznością naszego systemu.

Dla mnie dużym minusem jest mała wydajność.

Na 20 wpisów (artykułów) dziennie od 19 marca do dziś (21 marca) dodało 15 z czego 5 oczekuje na moderację.

Po za małą wydajnością która mam nadzieję ulegnie poprawie jest dobrze.

naglowek1.png

Autorzy twierdzą, że początkowe precelki zdążyły już wypaść, stąd też niski %. Ja u siebie widzę delikatny wzrost dodanych. Bardziej mnie martwi słaba indeksacja wpisów.

When you dream, there are no rules - people can fly, anything can happen.

Blog o modzie męskiej - emodini.pl

A co wymagacie od przecietnych zaspamowanych precli ? Super indeksacji ? :)

Zawsze jest coś za coś: tanio i marna indeksacja(można temu dopomóc), albo drogo(czyt. dodawanie reczne i czekanie na moderacje którą niewiele artów przechodzi) i super szybka indeksacja :brawa:

Jak dla mnie obecnie pieniądze wyrzucone w błoto.

Ustawiłem na 10 precli dziennie. Korzystam 3 dzień z softu i oto efekty:

Powinno być 30 dodanych

Jest 3 dodanych z czego 2 oczekują na akceptacje moderatora (klikam aby sprawdzic co to za precle co oczekuja akceptacji, w jednym blad 404 w drugim blad ze skryptem php wywala).

No ale jeden został dodany bez akceptacji, ok sprawdzamy ... strona sie laduje no i niby działa wiec zaczynam szukac swojego wpisu. Na glownej stronie go nie ma, klikam aby pokazalo mi poprzednie wpisy a tu pojawia się błąd skryptu i nic się ostatecznie nie pojawia oprócz erroru.

Czyli powinno być 30 dodanych, jest 3 dodanych z czego zaden nie dziala.

Skutecznosc 0%

'Ilość dodawanych dziennie' oznacza ilość prób dodania do różnych precli (a nie ilość poprawnie dodanych tekstów danego dnia). Jak już pisaliśmy prędzej, część precli przestała działać i skuteczność naszego systemu spadła. Jednak dodaliśmy nowe, działające precle (jednak nowe precle dodawane są na końcu kolejki), więc z oceną proponuję wstrzymać się czasu wykonania całego zadania.

Dodam, że aktualne zadania kończą się z ilością poprawnie dodanych na poziomie 700-800.

Hm, czyli to ilość prób, tj. samych wysyłek tak? Może warto byłoby to rozbudować o liczbę opublikowanych tj. sprawdzenie, a nie prób z uwzględnieniem ogólnej sumy w jakimś przedziale czasowym by ostatecznie nie wyjechać poza limit (ze względu na precle moderujące wpisy, tym samym wpisy pojawiające się dopiero po czasie). O co mi chodzi: ustalamy wysyłkę 10 dziennie, skrypt wysyła wpisy dotąd aż wskoczy mu na licznik 10 wysłanych - czyli pewnie te 10 to będą wpisy bez moderacji od razu publikowane, a w międzyczasie wysłane które oczekują na publikacje będą zliczone przy następnym sprawdzeniu (a przed wysyłką) automatycznie odejmując ich liczbę od ilości wysyłki. Tudzież od ogólnej sumy tygodniowej czy w innym okresie - tak by po prostu każdego dnia odnajdowane wpisy opublikowane po czasie nie okazały się bonusowymi poza zaplanowaną średnią dzienną wysyłkę - poprzez zmniejszanie liczby zaplanowanej w wysyłce kolejnej. Proste w działaniu a powinno znacznie usprawnić realną dzienną ilość publikacji niezależnie od tego ile precli odpadnie.

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności