Skocz do zawartości

Co was wkurza w pozycjonerach?

Pey

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 118
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
jak tu prowadzić darmowy katalog, jaki to ma sens?

jeżeli chcesz później mieć płatny i coś zarabiać to musisz nazbierać wpisów, wiec użytkownicy zgłaszające oferują darmowa treść za darmowego linka, działa to w obie strony, a ty musisz decydować czy akceptujesz taką wymianę.

Biorąc pod lupę jakie pierwszy lepszy wpis z jakiegoś losowego seło katalogu:

https://goo.gl/8g4Ia

To jest zwykła spamiarka, upchnięte słowa kluczowe. Opisy stron, które przypominają precla z rozprawką na temat oferty firmy.

To po prostu jest już farma linków i w żaden sposób się tego nie da obronić. Nie jest w niczym przydatne komukolwiek poza pozycjonerami.

Jeżeli nie szanujesz własnego katalogu i pozwalasz na przyjmowanie wszystkiego jak leci wraz z durnymi opisami na 1000 znaków i upychaniem słowek to Twój katalog nie trafi na listę "VIP" ale raczej do bazy kolejnej dodawarki czy innego półautomatu.

https://mkane.antygen.pl/seo/ech-te-seokatalogi/ Zgadzam się tu z wnioskami Mkane'a. Tylko czekać, aż ten skrypt osiągnie pewną

masę krytyczną a Guglersi napiszą stosowną algorytm wycinający to w pień jak tak jak skończyły wszelkie niemoderowane qlweby. Bo taka moderacja

na seo katalogach jaka panuje powszechnie jest równoznaczna prawie z brakiem moderacji.

Wszystko OK, ale jak piszę unikalny artykuł i go dodaję ręcznie pojawia się na 2, 3 dni jak go linkuję a moderator PP usuwa go. Nie ma konsekwęcji wsród osób które prowadzą takie PP.

Z katalogami jest trochę lepiej. I ja się nie dziwię że takie baboły ze spamiarek lecą.

A u mnie jak dodasz wpis z mieszarki, bez sensu i niezrozumiały to dostaniesz takiego maila :P

Witaj "użyszkodnik"

Niestety przykro nam ale Twój wpis tytuł (url) został usunięy z mojego katalogu.

Prawdopodobna przyczyna: "zobrazowanie istnieje nieczytelny gwoli gościom"

;)

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Wszystko OK, ale jak piszę unikalny artykuł i go dodaję ręcznie pojawia się na 2, 3 dni jak go linkuję a moderator PP usuwa go. Nie ma konsekwęcji wsród osób które prowadzą takie PP.

Z katalogami jest trochę lepiej. I ja się nie dziwię że takie baboły ze spamiarek lecą.

Dlatego cudze PP nie mają u mnie powodzenia. Jak publikować to na swoim, albo dać sobie spokój i zostać przy katalogach - tu zdecydowanie łatwiej o dobrą strone.

Lekkie konstrukcje stalowe na potrzeby budownictwa mieszkaniowego i przemysłowego - projekt, wykonanie, montaż.

Czy ktoś mi może powiedzieć dlaczego jak wpis zostanie odrzucony np. z powodu braku unikalnego opisu to wysyłany jest od razu mail, gdzie oburzenie zawsze jest ogromne. Dlaczego nikt się ładnie nie przywita i nie zada pytania jak cywilizowany człowiek tylko od razu lecą chamskie teksty i groźby? Ja w przypadku płatnego katalogu zawsze grzecznie odpowiadam nawet na takie zaczepki i z chęcią rozwiązuje wszelkie problemy zawsze z korzyścią dla klienta. Przecież takie pyskówki do niczego nie prowadzą, wywołują zupełnie odwrotny efekt od zamierzonego. Zawsze jak ktoś jest grzeczny to postaram się o jakiś bonus. O co chodzi, czemu ludzie są tacy chamscy i skaczą od razu do gardła? Ostatnio mi ktoś napisał, że oszukuję bo niby miał unikalny wpis a właśnie z powodu jego braku nie przeszedł. Zawsze zadaję im pytanie jaki ja mam w tym interes żeby nie akceptować ich wpisu? Nasze drogi idą w tą samą stronę, osobie dodającej zależy żeby pojawił się link a mi żeby site katalogu rósł.

Apeluję o kulturę w mailach, zawsze się więcej załatwi będąc miłym. Groźby mogą wystraszyć dzieci a nie dorosłego człowieka. Mógłbym spokojnie olać takie wiadomości ale jak ktoś zapłacił to chcę być fair, zawsze jak się skontaktuje ze mną to daję kolejną szansę np. w postaci darmowego kodu.

Jesteś za dobry !!! Niestety, takie już jest Polskie nastawienie i mentalność do płatnych katalogów. Polacy uważają, że jak zapłacą tą złotówkę czy dwa to wpis im się należy, pomimo, że jest powielony x razy. Katalog ma zasady, regulamin i należy ich przestrzegać. Jeżeli ktoś ma czas na wysłanie SMS'a to i na przeczytanie regulaminu też powinien. Niestety, tak będzie, dopóki nie będzie 'rewolucji' Polskich katalogów, jaką głosi Generał, czyli przestanie istnieć pojęcie "darmowy katalog stron" :dirol:

Regulamin masz krótki, zwięzły, więc nie rozumiem dlaczego ludzie tak wybuchają - przeczytanie go to chwilka czasu, a jeśli już płacimy za tyn wpis - zastosujmy się do zasad.

Pomijając już płatne katalogi.

Dziwie się osobnikom, którzy mają pretensje, że ich wpis "niby unikalny" nie został zaakceptowany w darmowym.

Nie mają czasu na przeczytanie regulaminu, ale na wysyłanie spamu do admina katalogu już znajdą.

Olewka jest tu najlepsza.

Nie marnujcie czasu na takich katalogerów!

Gorsze dla nich jest nie otrzymanie odpowiedzi.

Zwykle nie ma o czym z nimi rozmawiać, to po pierwsze.

Po drugie, szkoda na nich serwerów.

O_o

Pomijając już płatne katalogi.

Dziwie się osobnikom, którzy mają pretensje, że ich wpis "niby unikalny" nie został zaakceptowany w darmowym.

Nie mają czasu na przeczytanie regulaminu, ale na wysyłanie spamu do admina katalogu już znajdą.

Ja również się dziwie, wszystkie moje katalogi(aż 4 sztuki) są darmowe w dwóch wymagany unikalny, w dwóch pozostałych sensownie i gramatycznie ma być. No to ile ja już emaili dostałem z tych dwóch pierwszych, że to a tamto, a przeważnie nigdy racji nie mają.

Najbardziej mnie ostatnio wkurza że trzy moje katalogi są w sieci już od jakiegoś czasu i pewnie są na listach wielu i tam idzie w miarę dobry tekst stylistycznie i ortograficznie poprawny. Ale ostatnio stworzyłem sobie nowy katalog, oczywiście nigdzie się nim jeszcze nie pochwaliłem oprócz googiela no i masz takie dziadostwo leci, że się czytać nie da. Coś mi się wydaje, że niektórzy sobie porobili listy katalogów gdzie opis mogą puścić z mieszarki nawet go nie czytając, a gdzie takie wpisy zostaną usunięte i domena zablokowana to już się bardziej przykładają. Teraz już się nie bawię w nowym katalogu(gdzie nie wymagam unikalnego a dostaje takie unikalne, że ho ho) na instruowanie, blok domeny od razu. Szkoda czasu a o pieniądzach już nie mówię :)

Skuteczny Katalog stron | Niezwykły katalog stron

Z innej beczki:

Dzisiaj przy moderacji trafiłem na artykuł, który składał się ze zdań skopiowanych z artykułu z innej strony, który to artykuł paradoksalnie był mojego autorstwa :)

Ktoś mi skrawki mojego artykułu do moderacji posłał, trochę przerobione, żeby udawało unikalną treść. No żal... i tak czytam i czytam i się nie mogę nadziwić i sobie mówię k**** przecież to jest moje... ;)

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

forum.alfaholicy.org

opis do katalogu

Forum Alfa Romeo 156, Forum Alfa 156 JTS, JTD, JTDm spalanie skrzynia biegów wariator panewki. Odchudzanie tuning car audio mp3 montaż demontaż naprawa awarie. Opinie kupno słabe punkty pomoc otomoto allegro sprowadzana sprzedam i kupię. Koło masowe rura wydechowa drzwi maska zderzak klamki zegary osiągi przyśpieszenie warsztat, serwis, aso, blacharz. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA FDSFDSfd fd fdsf dsf dsfds fds fsdfdsfsdfdsf fdfdsfds

moim zdaniem to zwykle buractwo.

p.s sam forum oczywiście dopisany do list, URL zbanowany, IP tez

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności