Skocz do zawartości

Intro strony a pozycja

szyszy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chce zrobić stronę która miała by intro polegające na prostym wyborze. Cała strona to dwa obrazki z napisami powiedzmy "samochody nowe" i drugi "samochody używane" dopiero po wybraniu którejś z opcji użytkownik przechodziłby do całego pełnego serwisu odpowiednio z używanymi lub nowymi samochodami.

Pytanie czy takie intro ma wpływ na pozycjonowanie? Bądź co bądź intro jest stroną główną a to jest bardzo ważne, a w tym przypadku strona główna to dwa obrazki bez żadnej treści. Jeśli zatem ma wpływ to co robić, bo przecież widziałem kilka takich stron z intro które były wysoko w googlach.

Szukałbym raczej innego rozwiązania. Temat jednak wymaga odpowiedzi osoby która już miała z podobnym zagadnieniem do czynienia.

P.S. Może umieścisz tekst poniżej obrazków?

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Jeśli będziesz katalogował, to wtedy takie rozwiązanie jest kiepskie. Strona główna, którą będziesz pozycjonował będzie miała tylko dwa obrazki. Jeśli zastosujesz inne techniki i będziesz pozycjonował osobno podstrony "samochody nowe" i "samochody używane", to wtedy nie ma problemu. Zastanów się, czy obrazków nie można zamienić na inne rozwiązanie :-).

no cóż, mógłbym wokół obrazków dać tekst tematyczny w kolorze tła, wtedy nikt go nie zobaczy ale on będzie ... ale nie wiem czy to działa. hmmm robi tak ktoś?

Chyba lepiej dać tekst np. pod obrazkiem, zdjęciem który widoczny będzie jeśli się przewinie stronę. Z tego co wiem numery z niewidocznym tekstem nie są przez G mile widziane.

Pochodź po stronach się zainspiruj, zaglądaj tutaj i coś wymyślisz :(

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

dlaczego nie są? jak to są w stanie wykryć? Czy ktoś robił taki numer zauważył spadek strony? proszę o wypowiedzi, bardzo mi zależy bo strone mam juz prawie gotową no a po co mi strona która będzie nisko w googlach ...

nie wnikaj jak, bo mają to opanowane - po prostu są wstanie takie rzeczy wykrywać już od wielu lat :)

Może zamiast robić osobnej strony z intro zastanow się nad jakimś javascriptowym "przesłaniaczem", który by był uruchamiany po załadowaniu strony dla nowo odwiedzających osób" - taki popup - coś jak landing page.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Po prostu zrób intro a potem linkuj strone adres.pl/samochody-uzywane

i adres.pl/samochody-nowe

Lub subdomeny jak tam masz zamiar to zrobić. Bo intra nie warto pozycjonować bo co Ci to da jak nie będzie na stronie tekstu? :)

Goole wychwyci że tekst jest koloru tła (nie takie numery). W stopce małą czcionką dodaj 1000 znakowy tekst nasycony słowami kluczowymi.

Intro to od dawna żadna przeszkoda dla googla - nie przeszkadza w pozycjonowaniu, a przynajmniej nie odczułęm tego.

Na stronie firmowej mam intro a na większość najważniejszych fraz branżowych jestem top1, na pozostałe top5 tylko w wynikach wyszukiwania dochodzi dodatkowy odnośnik "Pomiń wstęp" i to wszystko - nie ma co kombinować niepotrzebnie i stawiać przede wszystkim na komfort użytkowników strony a google to doceni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności