Skocz do zawartości

Niszcząca moc..

fotolukasso

Rekomendowane odpowiedzi

Mój kochany precelek od wczoraj bombarduje jakiś SPAMROBOT. Komentarze dodaje co minute i już nie mam siły moderować.

Czy istnieje jakiś sensowny plugin który mnie przed czymś takim obroni? Bo jeśli nie to chyba pozostaje opcja wyłączenia komentarzy...

Fotografia ślubna Lublin - zapraszam na stronkę.

Poczytaj: ślub, wesele, fotografia ślubna, oraz inne elementy związane z organizacją przyjęcia weselnego.

Stary blog, nowe zdjęcia ślubne.

adiectus Bot nie dodaje komentarze, komentarze dodaje SB lub PINGSEOMASTER, TUAMAMA i td jak ty chcesz ich zablokować? Posiadasz tajne mocy? Czy mylisz ze oni lecą z własnego IP.

Istnieją sposoby aby utrudnić dodawania, ale na 100% to jedynie możesz wyłączyć możliwość komentowania.

Napisz adres bloga, usunę ze swojej listy, może parę osób tez to zrobią :P

Jeśli to wordpress, a spamy są powtarzalne to Akismet go wykończy. Masz jakąś lepszą captche na komentarzach?

B.

Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit!

Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

oooo dzięki za sugestie. Akismeta chyba nieopatrznie wyrzuciłem ale dodam. No i captcha nie posiadam. To też warte uwagi - muszę sobie jakiejś wtyczki poszukać - pewnie jest.

Komentarze są dla zarejestrowanych więc ich nie widać ale co minutę dochodzi do skrzynki jeden do usunięcia.

Dzięki za sugestie

- a tu MAX masz adres :P

BLOG

Poczytaj: ślub, wesele, fotografia ślubna, oraz inne elementy związane z organizacją przyjęcia weselnego.

Zainstalowałem Akimseta uaktywniłem klucz i od tamtej pory cisza. Zobaczymy czy się utrzyma do jutra :D jeśli tak - nie będę dodawał captcha.

Niestety ta wtyczka (REcaptcha) generuje na każdej stronie gdzie jest umieszczona link wychodzący więc sobie na razie odpuściłem.

Kolejna sprawa - skorzystam z tematu - sitemap do WP.

Mam wtyczkę ale jak się doczytałem nie obsługuje WPMU - no i szczerze mówiąc chyba nawet zrobię mapę ręcznie - no chyba że istnieje jakieś inne rozwiązanie?

A czy te wtyczki działają też na spam w dodawanych wpisach?

Co prawda wpisy te nie wyświetlają się w moim precelku, gdyż muszą być zatwierdzone, lecz mam po kilkadziesiąt, kilkaset beznadziejnych wpisów dziennie ;/

Małgorzata Litwin Copywriter Seo Wrocław. Profesjonalny copywriting dla firm.

Tak właśnie o tego rodzaju spam mi chodziło. Ja tez miałem komentarze pojawiające się po zatwierdzeniu ale w ciągu dnia miałem przyrost 40 nowych. Nie kasowane - czytałem gdzieś tu na forum że szkodzą. Po zainstalowaniu AKsimet'a cisza.... oby jak najdłużej :)

dotyczy chyba tylko komentarzy. Ale nie testowałem - bo nie udostępniam swoich blogów innym użytkownikom.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności