Skocz do zawartości

VPS - budgetvps

designgraf

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ktory lepiej serwer wybrac pakiet 2 z budget VPS - https://budgetvps.pl/index.php?p=oferta

czy pakiet 1 z ViHost - https://vihost.pl/

Troche czytalem o tym serwerach i wirtualizacjach OpenVZ i HyperVm, ale do konca tego nie rozumiem i nie wiem, co by bylo wydajniejsze (bo wydaje mi sie, ze budget VPS to HyperVM, a ViHost to OpenVz).

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

HyperVM to tylko "panel" obsługujący. Wirtualizacje to OpenVZ/Xen/Inne. W HyperVM możesz mieć OpenVZ i XEN. Zależy tak naprawdę czego oczekujesz od VPSa.

Racja troche pomieszalem ;) Chodzilo mi o XEN. Serwer ma byc pod Publikera. Zastanawia mnie to, ze w Vihost jest duzo wiecej ramu, wiec powinien to byc silniejszy serwer od tego z budgetVPS.

A jak jest ten ram w budgetVPS burstable - to moge z tego korzystac bez ograniczen, tzn. ciagle go uzywac? Czy to jest tez tak, ze tylko na chwilowe uzycie.

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Racja troche pomieszalem ;) Chodzilo mi o XEN. Serwer ma byc pod Publikera. Zastanawia mnie to, ze w Vihost jest duzo wiecej ramu, wiec powinien to byc silniejszy serwer od tego z budgetVPS.

Ty się tak ramem tak nie przejmuj bo procek znacznie ważniejszy ;)

No chyba że na tym VPSie zamierzasz zainstalować wszystko to co ma popularny "shared" czyli m.in. jakiś panel (DA, Webmin itp.), obsługę mail(), DNSy, innoDB itd.

Jeśli zamierzasz VPSa skonfigurować w podstawowym stopniu (patrz poradnik kazek76) to spokojnie wystarcza 200-300 MB a w nawet jak Ci procesów narośnie to nie dojdziesz do 500 :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Kiedyś było kilka problemów - teraz brać w ciemno, za tę cenę nie znajdziesz nic lepszego. jeżeli myślisz o dołożeniu i innych rzeczy niż publiker, bierz na pokładzie 512 RAM

Znajdziesz :)https://www.dmehosting.com/budget-linux-vps.php najtańszy pakiet 256 mega ram wychodzi jakieś 18 zl (oczywiście opcja z backupem droższa ale pod podawarkę może być.

Korzystałem 2 razy po klika miesięcy i zawsze zero problemów.

Od jakiegoś czasu mają VPS y w europie: Francja, Niemcy ale tych jeszcze nie miałem okazji testować.

Napisałem do nich bo chce przetestować ten serwer, mija kolejny dzień 0 odzewu :D więc support nadal kuleje.

forum.png

Strony internetowe, sklepy internetowe, pozycjonowanie, aplikacje mobilne, projektowanie graficzne - xfect.pl

@designgraf - nie wiadomo o kim mowisz. Poza tym nie ma czegos takiego jak test VPS, mozesz sobie kupic na miesiac i testowac. Za darmo nikt Ci nie pozwoli zadnych testow robic.

@up

Pomysl, przed napisaniem postu.

W jakich czasach żyjesz ? Nie klient prosi się firmy, tylko firma bije się o klienta, ale nie będę tłumaczył, bo może żyjemy w innych światach. Niemniej jednak TAK JEST COŚ TAKIEGO JAK TEST VPS, nie masz pojęcia proszę nie wypowiadaj się.

Każdy ma prawo do testu i dostałem odpowiedz od budgetvps, że jest taka możliwośc, zresztą jak w większości :P

forum.png

Strony internetowe, sklepy internetowe, pozycjonowanie, aplikacje mobilne, projektowanie graficzne - xfect.pl

@up - raczej Ty pomysl. Byl juz taki temat na PiO i wszystkie firmy, co sa tutaj na forum nie dawaly VPS'a za darmo do testu. Ew. w niektorych za jakas mala oplate uda sie dostac na kilka dni.

Juz Ci tlumacze dlaczego nikt rozsadny nie daje VPSa do testu, bo widze, ze tez nie myslisz. Ktos mi daje VPS do testu na 24h, a ja sle mailing do setek tysiecy osob. Pozniej ida skargi do firmy, co ma VPS, a ja jestem czysty, bo nawet 0zl nie zaplacilem za to. I tak moge codziennie z roznymi firmami. Dlatego wlasnie nie ma testow takich maszyn. Juz nie mowie tutaj o powazniejszych sprawach jak wykorzystanie VPS do wlamu itp.

Niektorzy moga sie zgodzic na test, ale na pewno nie jest to wiekszosc, wiec nie pisz bajek. Przyjete sa testy kont hostingowych, ale nie VPS, czy dedykowanych. Nie mowiac juz o tym, ze w wielu firmach za samo uruchomienie serwera musisz dodatkowo zaplacic.

designgraf podaj firmy co dają VPSy do testów, chętnie skorzystam, myślę że nie ja jeden ( ekipa od aptek się ucieszy) :P

2.Masz w stopce na pierwszy rzut oka reklamę profesjonalnych usług( między innymi pozycjonowanie) , a nie stać cie na 20 zl/miesiąc na przetestowanie VPSa?

Nie poważnie to wygląda p.Krzysztofie Raczek, nie poważnie

p.s na stronie nie masz NIPu

nie masz pojęcia proszę nie wypowiadaj się.

nu właśnie.....

Jeśli zamierzasz VPSa skonfigurować w podstawowym stopniu (patrz poradnik kazek76) to spokojnie wystarcza 200-300 MB a w nawet jak Ci procesów narośnie to nie dojdziesz do 500
Taka pamięć ram może nie wystarczyć zwłaszcza jak jest uruchomiony serwer MySQL. Kiedyś testowałem nawet zamiast apacha był nginx jako serwer HTTP który jest znacznie mniej zasobożerny i mimo wszystko ze względu na brak RAM następowały liczne wysypy :P

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Wiele zależy od konfiguracji my.cnf (samo odhaczenie #skip-innodb daje 100 mega mniej) do stosowanego skryptu, można pobawić się też mysql tuning primer itp. w szczytowych momentach i zobaczyć co jest "nie tak".

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

@Carnagge

Masz chyba problem z czytaniem. Napisałem, że dostałem do testu VPSa ZA DARMO. Więc nie mów, że żadna firma nie daje.

A już powiem dlaczego nie da się zrobić czegoś takiego jak Ty powiedziałeś, odnośnie mailingu. Ponieważ wypisujesz dane osobowe i składasz zamówienie, mimo, że za serwer nie płacisz, zamówienie składasz.

@MaxPan

Hm, dlaczego wnioskujesz, że nie stać :P ? Naprawdę czasem się dziwie.... Nawet jakby coś kosztowało 10 zł/mc to chciałbym to przetestować, ponieważ może nie spełniać moich wymogów, więc nie bardzo rozumiem, po co mam płacić za coś, czego nie wykorzystam.

Ps. Na stronie nie musze mieć NIPu, więc go nie mam ;)

forum.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności