Skocz do zawartości

Jaki e-sklep wybrać....

Marylka

Rekomendowane odpowiedzi

Mój znajomy chce przyłączyć do strony sklep internetowy.

Stronka jest postawiona na Joomla. Zainstalowałam jako dodatek VirtueMart.

Ale usłyszał od kogoś o Sote, przeglądnełam opinie o nim i prawie wszyscy go odradzają, więc mu też go odradziłam :D

Wracając do VirtueMart - mojemu znajomemu głównie zależy żeby magazyn, księgowość, płatności, dostawa. Wszystko było razem czy jest możliwość to zrealizować za pomocą VirtueMart.

Właśnie pytał się też o inne sklepy internetowe (płatne, darmowe) jakie są godne polecenia, ale jeśli wszystko można zrobić na virtuemart to pozostanie przy nim.

Z góry dziękuję za pomoc!

no i dobrze, że o sote już się naczytałaś i najlepiej zapomnij od tym oprogramowaniu raz na zawsze;)

co do virtue to najczęstszym zarzutem jaki się pojawia to fakt, że to kobyła i strasznie obciąża serwer (wszystko pewnie zależy też od ilości produktów), ale czy da się na nim osiągnąć te wszystkie wymienione przez Ciebie cele to nie wiem..

Skoro jednak znajomy brał pod uwagę płatne rozwiązanie Sote tzn. że jest w stanie przeznaczyć na ten cel pewną kwotę, to może napisać dokładniejszą specyfikację i rozesłać do firm zajmujących się takimi wdrożeniami z prośbą o wycenę, a potem wybrać te najkorzystniejsze (niekoniecznie najtańsze) i wtedy rozejrzeć się za opiniami :D

magazyn, płatność i dostawa to raczej standard, problem może być z księgowością. Zależy co się dokładnie pod tym terminem kryje :D czy samo wystawianie faktur/paragonów/rachunków, czy też więcej zagadnień ;]

"(wszystko pewnie zależy też od ilości produktów)"

Ilosc produktow jest malo istotna w virtuemart bo w przypadku 100 i 5000 sklep bedzie dzialal tak samo.

Co do ksiegowosci to lepiej zainwestowac w specjalistyczny soft do ksiegowosci a nie szukac wszystkiego w jednym

Jesli klient jest w stanie wydac troszke na serwer i sklep ma byc bardzo popularny to zainteresuj sie Magento.

Jesli nie to virtuemart na wiekszosc hostingow bez problemu pociagnie jesli nie spodziewasz sie wiekszego ruchu niz 2000 unikalnych odwiedzin na dobe.

A jesli ma normalny budzet to popros kilka firm o profesjonalna wycene/oferte ;)

Mozesz zaczac od:

https://www.ws-creative.pl

Moje sklepy online z sukniami slubnymi, wieczorowymi i sukienkami: Suknie Slubne i Suknie Wieczorowe Zobacz też: Portrety ze zdjęć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności