Skocz do zawartości

branżowy moderowany katalog

rozbik

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad możliwościami i sensem postawienia moderowanego, czysto branżowego katalogu który by był zapleczem dla strony którą pozycjonuję.

Za: wygeneruje mi unikalna treść

Przeciw: skoro to katalog branżowy to konkurencja w nim będzie a więc potencjalny klient na tacy dostanie wszystkie firmy jak na tacy - nawet te niewypozycjonowane.

Jaką korzyść może przynieść taki katalog dla pozycjonowania strony? Jeżeli dał by się zrobić tak że katalog generuje treść ale we wpisach nie da radu umieścić linka do strony konkurencji. A ja mogę sobie umieścić linki do mojej strony to by miało sens bo dostaję linka z wartościowej strony a konkurencja nie dostaje?

Myślisz, że ktoś doda Ci wpis do katalogu bez linka? Jak dodasz do regulaminu, że administrator ma prawo usunąć link i wstawić swój to nikt nawet nie doda wpisu. A jak nie będzie tego w regulaminie to będzie wbrew zasadom katalogów.

Skoro nie chcesz na zapleczu linków do konkurencji to se postaw WP i wstawiaj swoje artykuliki.

Taki staż na forum a się niczego nie nauczyłeś?

Za: wygeneruje mi unikalna treść

Owszem będzie unikalna jak każdy wpis przerobisz ręcznie po swojemu i bedziesz je weryfikować co jakiś czas :)

Przeciw: skoro to katalog branżowy to konkurencja w nim będzie a więc potencjalny klient na tacy dostanie wszystkie firmy jak na tacy - nawet te niewypozycjonowane.

Owszem, pod warunkiem że ten katalog będzie tak wypozycjonowany na frazy branżowe że klienci będą tam zaglądać a nie osoby zgłaszające wpisy.

Jaką korzyść może przynieść taki katalog dla pozycjonowania strony?

Będzie urozmaiceniem zaplecza.

Jeżeli dał by się zrobić tak że katalog generuje treść ale we wpisach nie da radu umieścić linka do strony konkurencji. A ja mogę sobie umieścić linki do mojej strony to by miało sens bo dostaję linka z wartościowej strony a konkurencja nie dostaje?

Nie za bardzo rozumiem to zdanie. Linka do siebie możesz dać sidewide i wtedy Twój link będzie na stronie z wpisami konkurencji. A czy to będzie wartościowa strona? Jak ją dopali właściciel wpisu to troche będzie :rotfl:, a jak będzie golasem to nic wartościowego tu nie widzę, ot kolejna podstrona ;)

Katalog ślubny i katalog motoryzacyjny - zapraszam.

Lakiery samochodowe - wyjątkowe farby House Of Kolor

W takim bądź razie jakie korzyści są z postawienia swojego katalogu?

Ktoś się pytał, dlaczego tyle lat jestem na forum i jeszcze tego nie wiem - otóż jak się zarejestrowałem to dosyć szybko wypozycjonowałem swoje strony na TOP 3 dla łatwych fraz i temat ucichł. Teraz przymierzam się do trudniejszego temetu i uczę się od nowa. (podstawy z optymalicaji treści i kodu strony znam)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności