Skocz do zawartości

1. MetaTagi - stare i nowy pytania

mojeprogramy.com

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

(od razu uprzedzam że watki będę czytał, ale za nim doszedł bym do odpowiedzi na moje pytania to duuużo czasu by minęło.)

Muszę zaczać od ustalenia jakich słów kluczowych mam użyć do opisu/pozycjonowania mojej strony, dlatego musze znać specyfikacje Meta :)

1. <title>

a] jak długi ma być maksymalnie ? ( akceptowany przez roboty)

2. <meta name="description">

a] ile maksymalnie znaków ? wyświetlanych w pasku ?

- trafiłem na informacje że ok. 60 znaków

b] rozumiem ze spacje są liczone, a jak są to szkoda wstawiać spacje więc lepiej od razu lecieć po przecinku np:

gry tipsy,gry kody, gry save ... ( bez spacji po przecinku) ?

3. <meta name="keywords">

a] maksymalna liczba znaków

b] czy spacje liczone ( patrz 2.b]

c] często widzę że w słowach kluczowych piszą:

"gry online, gry flash, kody do gry, tipsy do gier"

więc słowo "gry" pojawia się 4 razy, "do" 2 razy.

Czy to nie jest marnotrawstwo ? Czy raz mam wstawić dane słowo ?

Ale z drugiej strony człowiek może wpisać w wyszukiwarce właśnie frazę składającą się dokładnie trzech tych słów np. "tipsy do gier" ?

To jak w końcu to ma być ??? i Cytuje

Nie należy natomiast powtarzać swoich słów kluczowych wielokrotnie (2 razy wystarczy) i nie powinien być za długi.

PS. Title, Description i Key words dla podstron ma być oryginalny dla każdej strony ( promujące ją), ale jak wpiszę w szukaj na G. "gry"

To na zdrowy rozum od razu wyświetla mi strony na których szukane słowo znajduje się w tych trzech "opcjach".

Czy bedzie więc złym rozwiązaniem stworzenie stałych słów kluczowych np. kody, save, tipsy a przed mini {TOPIC_TITLE} czyli:

{TOPIC_TITLE} kody, {TOPIC_TITLE} save, {TOPIC_TITLE}tipsy i umieszczenie tego w Title, Description i Key words.

Załatwi to przecież sprawę ?

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

Uzyj tego narzedzia Meta tag analyzer i znajdziesz wszystkie odpowiedzi.

Właśnie wczoraj na niego trafiłem dopiero,

Słowa kluczowe tag META zawiera zbyt wiele słów kluczowych.

Ten tag zawiera 32 słów kluczowych. To jest zbyt wiele na to, co uważamy za "przyjazny robot" tag słów kluczowych. Maksymalna liczba słów kluczowych zalecamy tego znacznika wynosi 20.

ale nie odpowiada na pytanie 2b] i pośrednio na 3c]

3c] W statystykach wyszukan google "kody do gry" są np bardzo często wpisywane

LINK "kody do gry"

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

A na ile fraz masz zamiar się pozycjonować?

Bo jak patrzę na przykłąd jaki podałeś w 1 poście - ściśnięcie wszystkiego i upchanie na maksa to wyjdzie ci z 20 fraz do wypozycjonowania a to zaprowadzi cię najprawdopodobniej donikąd.

Podaj konkretne frazy to łatwiej będzie pomóc.

właśnie nie wiem ile i jakie, bo nie dostałem odp. czy mają być liczone pojedynczo czy podwójnie : "gry", "gry online", "gry online free"

1. <title>

W wyszukiwarce wyświetlają się pierwsze 64 znaki (ze spacjami oczywiście) title.

2. <meta name="description">

a] ile maksymalnie znaków ? wyświetlanych w pasku ?

- trafiłem na informacje że ok. 60 znaków

b] rozumiem ze spacje są liczone, a jak są to szkoda wstawiać spacje więc lepiej od razu lecieć po przecinku np:

gry tipsy,gry kody, gry save ... ( bez spacji po przecinku) ?

Description to opis strony nie powinien zawierać słów kluczowych po przecinku. A jeżeli już to na informatyce w gimnazjum uczą że nie stawia się spacji przed znakami interpunkcyjnymi, natomiast stawia się spację za znakami interpunkcyjnymi.

A swoją drogą to wg. Google wszystkie metatagi nie powinny razem przekraczać liczby 847 znaków.

3. <meta name="keywords">

a] maksymalna liczba znaków

b] czy spacje liczone ( patrz 2.b]

c] często widzę że w słowach kluczowych piszą:

"gry online, gry flash, kody do gry, tipsy do gier"

więc słowo "gry" pojawia się 4 razy, "do" 2 razy.

Ja bym sobie tym nie zaprzątał głowy. W końcu to jest całe słowo kluczowe na które jest pozycjonowana strona. Obecnie mogę Ci powiedzieć że keywords w google nie ma żadnego znaczenia. I na ten temat oficjalnie wypowiedziało się Google kiedy "musiało" udostępnić dane na temat algorytmu w sprawie sądowej kiedy inna strona używała zastrzeżonych słów marek/firm w słowach kluczowych. A że słowa kluczowe nie są ani widziane przez użytkowników ani brane pod uwage przez google- natomiast inne wyszukiwarki biorą pod uwagę. Dlatego ja bym się tym nie przejmował na twoim miejscu.

Czy to nie jest marnotrawstwo ? Czy raz mam wstawić dane słowo ?

Ale z drugiej strony człowiek może wpisać w wyszukiwarce właśnie frazę składającą się dokładnie trzech tych słów np. "tipsy do gier" ?

Dlatego wpisuje się całe słowo kluczowe- fraze i oddziela je przecinkami i spacją. Gdy na każdej podstronie będą inne słowa np. na podstronie tipsy będzie keywords "tipsy do gier, pomoce do gier... [...]" to nie ma znaczenia.

Pozdrawiam

A ja mam takie pytanie: jak jest z powtarzaniem słów w meta-keywords? Komputronik ma np. kilkukrotnie "sklep internetowy" w identycznej, niezmienionej formie. Bez znaczenia i przez pomyłkę, czy jednak coś na tym ugrywa?

Meta keywords: komputery, laptopy, notebooki, sklep komputerowy, karty graficzne, monitory LCD, sklep internetowy, sprzęt komputerowy, aparaty cyfrowe, akcesoria komputerowe, części komputerowe, internetowy sklep komputerowy, Komputronik, komputery warszawa, komputery kraków, komputery wrocław, komputery łódź, zestawy komputerowe, monitor LCD , laptopy sklep , sklep internetowy, sklep z oprogramowaniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności