Skocz do zawartości

Nowa platforma Sprzedajemy.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Zdobyć zaufanie klientów - jak wy chcecie to zrobić?

Allegro pracowało na to latami.

W dodatku w allegro istnieje coś takiego jak program ochrony kupujących (do 10tys zł). W przypadku gdy sprzedawca wyłudzi pieniądze lub nie wyśle towaru wystarczy zgłoszenie na policje + list do allegro.

Program zapewnia Kupującemu rekompensatę do 10.000 zł w przypadku, gdy:

zapłacił za towar, ale go nie otrzymał;

otrzymał towar, który znacznie różni się od opisanego w ofercie.

Tak więc nie ma co się porównywać w kwestii bezpieczeństwa i zaufania :co:

Ja mam pytanie tylko gdzie są działy??

nie rozumiem Twojego pytania?

chodzi o filtrowanie np. wg kategorii itd. - to przecież jest

Czym się rózni Sprzedajemy.pl od np. Szerlok.pl czy Ogłoszenia.com?

UI ładny ale wygląda na zwykły serwis ogłoszeniowy może bardziej rozbudowany w stronę facebok'a.

Ale czy to jest alternatywa dla Allegro? raczej nie sądzę. Nie ta płaszczyzna.

różni się funkcjonalnością, łatwością obsługi, elementami social buying - facebook

a odpowiadajac na Twoje pytanie: "Ale czy to jest alternatywa dla Allegro? raczej nie sądzę. Nie ta płaszczyzna." -

to jak sam zauważyłeś ma być to alternatywa dla allegro, ale nie na tej samej płaszczyżnie, nie konkurujemy z allegro w żaden sposób, chcemy ułatwić sprzedaż bezpośrednią opartą na znajomościach - TO jest główna idea

brakuje tu automatyzacji procesu dodawania produktów - przydałby się jakiś skrypt tudzież szablon ułatwiający dodawanie większej ilości produktów

funkcjonalność o której piszesz dotyczy raczej sklepów i hurtowej sprzedaży, w założeniu serwisu, nie bedzie sklepow itp.

osoba prywatna jezeli nie jest sprzedawca-handlarzem nie potrzebuje takiej funkcjonalnosci, i takiej osoby tez nie chcemy na serwisie

Dedykujemy ją głównie osobom prywatnym, które chcą szybko, łatwo i bezpiecznie sprzedawać swoje rzeczy oraz tym, którzy szukają atrakcyjnych rzeczy w niskiej cenie lub po prostu polują na okazję

Wszystko to oferuje allegro w dodatku bezpieczniej i pewniej.

podajesz tylko wycinek obszernej wypowiedzi na temat sprzedajemy.pl, argumentujac całość...

czy allegro pokazuje informacje co sprzedają znajomi ??

czy w allegro szybko wystawisz oferte ??

czy allegro ma wszystkie funkcjonalnośći Sprzedajemy.pl - proponuje najpierw spróbować !

czy nie meczy Ciebie ze toniesz w morzu sklepów jak szukasz rzeczy używanych ??

czy nie mecza Ciebie reklamy na allegro ??

...itd.

Zdobyć zaufanie klientów - jak wy chcecie to zrobić?

Allegro pracowało na to latami.

allegro jest pośrednikiem (prowizje itd.) ktory musi miec zaufanie u klientow, poza tym jest monopolista

sprzedajemy.pl łączy sprzedaż pomiedzy znajomymi, osobami powiazanymi (facebook), ulatwia handel w regionie, okolicy - to jest jest allegro, tu musisz miec zaufanie do znajomych a nie do Nas, my możemy w tym wszystkim pomóc

No właśnie. Przestraszyłem się na Amen jak przeczytałem początek tematu:
Nowa platforma...

Kurde, to nie wzbudza zaufania.

zaufanie musisz mieć do osób z którymi handlujesz, powiązanie z facebookiem powinno Ci to zapewnić

W dodatku w allegro istnieje coś takiego jak program ochrony kupujących (do 10tys zł). W przypadku gdy sprzedawca wyłudzi pieniądze lub nie wyśle towaru wystarczy zgłoszenie na policje + list do allegro.

Tak więc nie ma co się porównywać w kwestii bezpieczeństwa i zaufania :)

dlaczego porównujecie Nas do allegro, sami sobie zadając pytania i 'ola Boga' odpowiadajac sobie jeszcze na nie

nie jestesmy allegro, kierujemy sie innymi ideami i pomyslami, handel bezposrednia w regionie oparta na znajomosciach, wiec nie ma tu nic do rzeczy bezpieczenstwo itd.

tam zlecam marketing internetowy i pozycjonowanie stron: bizzit.

Czym się rózni Sprzedajemy.pl od np. Szerlok.pl czy Ogłoszenia.com?

UI ładny ale wygląda na zwykły serwis ogłoszeniowy może bardziej rozbudowany w stronę facebok'a.

różni się funkcjonalnością, łatwością obsługi, elementami social buying - facebook

funkcjonalnością? - minimalnie

łatwością obsługi? ....łatwość taka sama jak na wymienionych portalach

elementem social buying? czyli czym? pokazywaniem ogłoszeń znajomych? to ma być ten przełom?

a odpowiadajac na Twoje pytanie: "Ale czy to jest alternatywa dla Allegro? raczej nie sądzę. Nie ta płaszczyzna." -

to jak sam zauważyłeś ma być to alternatywa dla allegro, ale nie na tej samej płaszczyżnie, nie konkurujemy z allegro w żaden sposób, chcemy ułatwić sprzedaż bezpośrednią opartą na znajomościach - TO jest główna idea

No to skoro tak zawężacie sobie target to istnieje możliwość że nie będziecie alternatywą nawet dla tradycyjnych serwisów ogłoszeniowych a już na pewno nie dla Allegro których zasięg jest bardzo duży.

czy allegro pokazuje informacje co sprzedają znajomi ??

czy w allegro szybko wystawisz oferte ??

czy allegro ma wszystkie funkcjonalnośći Sprzedajemy.pl - proponuje najpierw spróbować !

czy nie meczy Ciebie ze toniesz w morzu sklepów jak szukasz rzeczy używanych ??

czy nie mecza Ciebie reklamy na allegro ??

...itd.

a zastanowiłeś się ...

czy koniecznie użytkownik chce aby pokazywało jego oferty znajomym na FB?

czy na szerloku.pl czy ogłoszenia.com nie wystawisz tak samo szybko swojej oferty?

czy ilość ofert nie wpływa na lepszy wybór (który i tak sobie można przefiltrować)? poza tym co wpływa na atrakcyjność transakcji? cena cy to od kogo kupujesz?

czy myślisz ze długo wytrzymacie bez reklam?

:(

sprzedajemy.pl łączy sprzedaż pomiedzy znajomymi, osobami powiazanymi (facebook), ulatwia handel w regionie, okolicy - to jest jest allegro, tu musisz miec zaufanie do znajomych a nie do Nas, my możemy w tym wszystkim pomóc

Czy myślisz że chcąc sprzedać jak najdrożej będę chciał sprzedawać znajomemu?

Czy on się nie obrazi jak za parę dni natknie się na taki sam produkt po lepszej cenie?

Co się stanie jak znajomemu sprzedam samochód czy laptop a pech będzie chciał że on za parę dni się popsuje?

Co się wtedy stanie z naszymi relacjami? Czy jak znajomy będzie wybuchowy to nie zbluzga mnie publicznie na Facebooku i to narzędzie nie obróci się przeciwko mnie?

czy np. Gumtree nie ułatwia handlu w okolicy? Jaki jest problem zadzwonić do sprzedawcy i podjechać po odbiór płacąc gotówka?

Jak chcecie pomóc użytkownikowi skoro w regulaminie jasno pisze że nie ponosicie za nic odpowiedzialności?

Moje odczucie ...ładnie zrobiony serwis ogłoszeniowy ale nic poza tym.

Co się stanie jak znajomemu sprzedam samochód czy laptop a pech będzie chciał że on za parę dni się popsuje?

Dokładnie.

Co gdy ktoś ma fikcyjne konto na facebooku tam nie ma danych. Można wyłudzić pieniądze nie wysyłając przedmiotu (np. przelew paypal). Żadnych danych

Ojj coś czarno to widzę

rzeczywiscie, na allegro czy gratce nie mozna podac fikcyjnych danych :(. ale marudzicie ludzie, czlowiek zrobil cos nowego, cos co nie jest jakims startupem z dofinansowaniem milion zlotych ani kolejnym spamerskim wordpressem a wy tylko szukacie dziury w calym. ja jak tylko znajde czas to z checia wystawie tam troche szpargalow, zamiast u monopolisty..

pozdrowienia.

googlerulz.

ad. funkcjonalnością? - minimalnie

jest duzo zmian w szczegolach, małe zmiany moge wplywac na to czy ktos lubi czy nie

ad. łatwością obsługi? ....łatwość taka sama jak na wymienionych portalach

ta sama na allegro?

to byla jedna z przyczyn ktora podawali ludzie w ankietach

jezeli ty jestes oblatywaczem to nie sprawi Tobie zaden formularz problemu...

ad. elementem social buying? czyli czym? pokazywaniem ogłoszeń znajomych? to ma być ten przełom?

nie używałem słowa przełom, z marketingiem nie mam nic wspólnego, tak wykorzystujemy do tego facbooka, czy to złe?

najważniejsze że ludzie widzą w tym dobre rozwiązania

ad. No to skoro tak zawężacie sobie target to istnieje możliwość że nie będziecie alternatywą nawet dla tradycyjnych serwisów ogłoszeniowych a już na pewno nie dla Allegro których zasięg jest bardzo duży.

...nie od razu Rzym zbudowano

szykamy alternatyw, nie przykonujemy na siłe, ta rozmowa nie ma tego na celu, jeżeli wolisz allegro i wszystko co to otacza to Twój wybór, inne osoby próbują sprzedajemy.pl i widza tam miejsce dla siebie

a zastanowiłeś się ...

czy koniecznie użytkownik chce aby pokazywało jego oferty znajomym na FB?

a spróbowałes sprzedajemy.pl , jakbys sprobowal to bys wiedzial ze nie musisz nikomu pokazywac swoich ofert jak nie chcesz

czy na szerloku.pl czy ogłoszenia.com nie wystawisz tak samo szybko swojej oferty?

szczegóły, które mogą dużo zmieniać w decyzji

czy ilość ofert nie wpływa na lepszy wybór (który i tak sobie można przefiltrować)? poza tym co wpływa na atrakcyjność transakcji? cena cy to od kogo kupujesz?

czy myślisz ze długo wytrzymacie bez reklam?

...przypominam ze serwis startuje, dopiero gromadzi oferty, wiec tutaj Twoje pytanie nie jest na miejscu

czy wytrzymamy bez reklam, wytrzymamy, długo... ja już sie pojawia to na pewno nie bede inwazyjne, lub beda to mikroplatnosci, a nie haracze

Czy myślisz że chcąc sprzedać jak najdrożej będę chciał sprzedawać znajomemu?

tak jak napisałem powyżej, Ty wybierasz allegro, ja wole sprzedac znajomemu bo nie lubie zabawy z wysylka, formularzami itd.

Czy on się nie obrazi jak za parę dni natknie się na taki sam produkt po lepszej cenie?

serwis sprzedajemy.pl to rzeczy z drugiej reki, uzywane - wiec troche to pytanie pozbawione logiki

a co sie stanie jak kupisz na allegro rzecz uzywana i sie popsuje? glupie pytanie ;)

Co się wtedy stanie z naszymi relacjami? Czy jak znajomy będzie wybuchowy to nie zbluzga mnie publicznie na Facebooku i to narzędzie nie obróci się przeciwko mnie?

j.w. , nie probowales wiec nie wiesz ze mozesz nie pokazywac ogloszen znajomym oraz ukryc dane - szukasz problemów na siłe ?

czy np. Gumtree nie ułatwia handlu w okolicy? Jaki jest problem zadzwonić do sprzedawcy i podjechać po odbiór płacąc gotówka?

wszystko ułatwia handel w pobliżu jeżeli chcemy tego używać, jest chęć z dwóch stron itd. ale czy gumtree ma ten wachlarz możliwości co sprzedajemy.pl

dlaczego wybierasz tylko szczegóły różnych serwisów i porównujesz ??

logiczne jest że nie wszystko jest w sprzedajemy.pl i to jest zamierzone, natomiast chcemy aby pewna kombinacja funkcjonalnosci i idei tworzyla nowy serwis ktory ktos wybierze lub nie , ot masz matematyczne wyjasnienie

Jak chcecie pomóc użytkownikowi skoro w regulaminie jasno pisze że nie ponosicie za nic odpowiedzialności?

Moje odczucie ...ładnie zrobiony serwis ogłoszeniowy ale nic poza tym.

serwis łączy użytkwoników a nie pośredniczy - odpowiadając na pytanie bezpieczństwa

na szczęście są różne odczucia ;)

dziękuje Tobie za duży komentarz

Dokładnie.

Co gdy ktoś ma fikcyjne konto na facebooku tam nie ma danych. Można wyłudzić pieniądze nie wysyłając przedmiotu (np. przelew paypal). Żadnych danych

Ojj coś czarno to widzę

serwis promuje handel bezpośredni, a to ze sie zepsuje to jest wymyslanie sztucznie problemow, na innych serwisach kupisz uzywane - tez sie moze zepsuc, jestes sierotka to wszedzie dasz sie oszukac... Panowie nie robmy problemow, serwis jest alternatywa na plaszczyznie sprzedazy bezposredniej etc. wiec nie porownujmy go ze wszystkim i wszystkimi, podawac przykladow mozna 150, a jeden z nich to np. ubezpiecznie na allegro, korzystaliscie kiedys z niego ? chyba nie skoro tak sie wypowiadacie o bezpieczenstwie na tym serwisie itd. chyba tez nigdy nie zostaliscie oszukani na allegro - IDEA jest inna :) nie chcemy zastapic allegro, tego sie nie da, chcemy wypelnic luke w handlu bezposrednim, w handlu w regionie itd.

zależy zasze jak sie używa serwisu, do jakich transakcji, i w jaki sposób się niweluje prawdopodobieństwo oszukania, tutaj bezpieczeństwo jest podobne w zależnośći do tego jak sie zachowujemy, jak przegladamy kupujacych itd.

sprzedajemy.pl to inne narzedzie o innej idei niz popularne aukcje na allegro itp. i na pewno sluzy do handlu poprzez inny kontakt z kupujacym w inny sposob niz wirtualny, oczywiste jest ze nie dopasujemy sie do wszystkich, ale bedziemy sie starali isc do przodu, starac sie rozwijac w kierunku handlu regionalnego, face2face, przecierac szlaki nowych funkcjonalnosci i pomyslow, to wszystko zalezy od Waszych sugestii

polecam sprobowac, przynajmniej w celu okreslenia sie czy mi sie podoba czy nie

czekam na komentarze co do samego serwisu, mam nadzieje ze idee zostaly juz przekazane, ze nie jestesmy uniwersalnym narzedziem, ze chcemy rozwijac sprzedaz bezposrednia, w regionie, w okolicy, i wspieramy sie znajomosciami (facebook) ...

są różne zagrożenia, ale jak się nie spróbuje to sie człowiek nie dowie, wiadomo że nie bedzie kolorowo, sama idea serwisu jest ciężka do przekazania, co widać było nawet po niepoprawnych nagłówkach art. ("konkurencja allegro", "koniec allegro", mimo ze w tresci bylo ze nie jestesmy konkurencja dla allegro itd.), ktore troche wprowadzily w blad nawet samych dziennikarzy, ale za to nie jest obca (idea), i jest szansa że przy sprzedaży bezpośredniej w Twojej okolicy, , przy szukaniu wśród znajomych, przy chęci szybkiego pozbycia sie przemiotu itd. bedzie kojarzone w tym miejscu Sprzedajemy.pl - zobaczymy, jak narazie dużo jeszcze pracy :D

@lex: "a zastanowiłeś się ...

czy koniecznie użytkownik chce aby pokazywało jego oferty znajomym na FB?"

a spróbowałes sprzedajemy.pl , jakbys sprobowal to bys wiedzial ze nie musisz nikomu pokazywac swoich ofert jak nie chcesz

próbowałem i wiem że nie muszę, tylko że ta interkonekcja z facebookiem to jest podobno ten odróżnik, bez tego nie róznicie się wiele od gumtree czy szerloka.

@lex: "czy na szerloku.pl czy ogłoszenia.com nie wystawisz tak samo szybko swojej oferty?"

szczegóły, które mogą dużo zmieniać w decyzji

.....czyli można tak samo szybko i prosto. Wystarczy sprawdzić.

@lex: "Czy myślisz że chcąc sprzedać jak najdrożej będę chciał sprzedawać znajomemu?"

tak jak napisałem powyżej, Ty wybierasz allegro, ja wole sprzedac znajomemu bo nie lubie zabawy z wysylka, formularzami itd.

To stwierdzenie jest oderwane od rzeczywistości?

Zakładasz że kupujący nie wyszuka sobie najlepszej oferty w okolicy i wtedy nie kupi? Bez wysyłki, bez formularzy itd?

I nie ma znaczenia czy chodzi o Allegro czy Gumtree, na Szerloku czy gdzieś indziej, bo taki proces opcjonalnie zachodzi od lat na wszystkich platformach.

@lex: "Czy on się nie obrazi jak za parę dni natknie się na taki sam produkt po lepszej cenie?"

serwis sprzedajemy.pl to rzeczy z drugiej reki, uzywane - wiec troche to pytanie pozbawione logiki

Logiki pozbawiona jest chyba Twoja odpowiedź ;)

Chyba że zakładasz że niemożliwy jest scenariusz ze przykładowy podobnie używany działający iPhone, mogę kupić za 700, 800, 1200 zł.

Możliwe?

@lex: "Co się stanie jak znajomemu sprzedam samochód czy laptop a pech będzie chciał że on za parę dni się popsuje?"

a co sie stanie jak kupisz na allegro rzecz uzywana i sie popsuje? glupie pytanie :)

Podobno nie ma głupich pytań tylko głupie odpowiedzi, ale skoro już takiej udzieliłeś to ci wytłumaczę...

...na Allegro czy serwisach ogłoszeniowych nie handluję ze znajomymi, wiec moje relacje na warstwie social nigdy nie ucierpią.

Mało tego komentarze na temat dobrego czy złego przebiegu transakcji pozostają w sferze handlowej pomiędzy mną i kupującym,

wiec co za tym idzie sprzedający nie musi się obawiać że w najgorszym przypadku jak transakcja się "posypie" to jego znajomy na facebooku podzieli się swoimi żalami tak aby wszyscy widzieli.

Widzisz różnicę?

@lex: "Co się wtedy stanie z naszymi relacjami? Czy jak znajomy będzie wybuchowy to nie zbluzga mnie publicznie na Facebooku i to narzędzie nie obróci się przeciwko mnie?"

j.w. , nie probowales wiec nie wiesz ze mozesz nie pokazywac ogloszen znajomym oraz ukryc dane - szukasz problemów na siłe ?

Próbowałem i widzę że można ukryć. Widzę też że masz manierę odpowiadania pytaniem na pytanie.

Nie szukam problemów na siłę ale problemy znalazły mnie same jak analizowałem wasz workflow.

Jak mam nie pokazywać znajomym ogłoszeń to czym sprzedajemy rożni się od reszty? a jak pokażę to wracam do pytania....co się stanie z relacją ze znajomymi w przypadku problematyczniej transakcji?

@lex: "Jak chcecie pomóc użytkownikowi skoro w regulaminie jasno pisze że nie ponosicie za nic odpowiedzialności?

Moje odczucie ...ładnie zrobiony serwis ogłoszeniowy ale nic poza tym."

serwis łączy użytkwoników a nie pośredniczy - odpowiadając na pytanie bezpieczństwa

na szczęście są różne odczucia ;)

Na wasze nieszczęście kwestia bezpieczeństwa to nie kwestia "odczuć" tylko faktów ;)

A fakty są ujęte czarno na białym w waszym regulaminie, który nie rożni was w kwestiach bezpieczeństwa od innych serwisów tego typu.

@alex - odpowiem Tobie w miarę krótko:

ZAWSZE możesz znaleźć kontrprzykład, pomysł i idea Sprzedajemy.pl to złożenie istniejących funkcjonalności i idei,

czy nie zgodzisz się ze mną że nowy pomysł to także złożenie czegoś nowego z istniejących już pomysłów z nową ideą ??

Charakter sprzedaży, handlu jaki chcemy zaproponować nie jest czymś nowym w szczegółach, natomiast jest czymś nowym w ogólnym zamyśle i idei, nie jest on dla wszystkich,

ja sprzedając iphone wole go szybciej sprzedać, bo czas stracony przy wystawianiu aukcji, sprawdzaniu i wysyłaniu to dla mnie także pieniądz, a rzeczy które sprzedaje są dobre i często na gwarancji, nie lubię bawić się w aukcje, bo mam ciekawsze rzeczy na głowie, właśnie dla takich osób tworzymy ten serwis, ale Ciebie jak widać nie, i wcale się o to nie obrażam, wiemy że serwis jest dla osób o określonym profilu, być może nie dla Ciebie

antyprzykłady w szczegółach serwisu znajdziesz - aby rzucać "negatywy", ale serwisu w ogólnym znaczeniu jego funkcjonalności, przeznaczenia itd. nie znajdziesz, nie kłócę się że może jeszcze nie pora lub nie ta mentalność polaków na tego typu serwisy, ale warto spróbować, diabeł tkwi w szczegółach i pamiętaj że korzystając z serwisu nie korzystasz tylko z jego części do których się przyczepiasz, ale z całości, a całość może być już inna w swoim przeznaczeniu, odczuciu użytkowników, wykorzystaniu.

gdzies w komentarzach przeczytałem o naszym pomyśle w zderzeniu z opiniami, z czym bardzo się zgadzam:

"Polak nie lubi mieć wyboru, najlepiej mu było za niemca, wtedy nie miał wyboru, nie miał problemów, nie musiał próbowć i porównywać, było mu najlepiej...", komentarz nawiązywał do konkurencji i wszechobecnym allegro, dotyczył jednynie tego że Polacy nie lubią próbować nowego, są z natury sceptyczni, zawsze wybiorą sobię część którą mogą zanegować nie patrząc szerzej, to fakt ;)

pozdrawiam

Podobno nie ma głupich pytań tylko głupie odpowiedzi, ale skoro już takiej udzieliłeś to ci wytłumaczę...

...na Allegro czy serwisach ogłoszeniowych nie handluję ze znajomymi, wiec moje relacje na warstwie social nigdy nie ucierpią.

Mało tego komentarze na temat dobrego czy złego przebiegu transakcji pozostają w sferze handlowej pomiędzy mną i kupującym,

wiec co za tym idzie sprzedający nie musi się obawiać że w najgorszym przypadku jak transakcja się "posypie" to jego znajomy na facebooku podzieli się swoimi żalami tak aby wszyscy widzieli.

Widzisz różnicę?

jeżeli tak podchodzisz do tematu to rzeczywiście nie jest to serwis dla Ciebie ;)

ja z powodzeniem od lat handluję miedzy znajomymi, umiem z nimi rozmawiać jeżeli przydarzy się taka sytuacja, a podając przykład w drugą stronę:

mam około 220 znajomych na facebooku, kupiłem już sporo rzeczy od znajomych, znajomi sami sie pytaja czy mam cos do przedania jak kupuja notebooka, mysz komputerowa (taka moja branża), siostra sprzedaje jakies ciuchy, niestety wszystko na facebooku lub na serwisach "obcych" - to działa!

Ale jezeli ktos liczy kazda zlotowke i moze przeznaczyc czas na siedzenie przed kompem na aukcjach itd. to rzeczywiscie jago praca i zadnaie - to jak najlepsza cena, po prostu zarabia na tym, serwis Sprzedajemy.pl nie jest dla osob ktore zarabiaja, utrzymuja sie ze sprzedazy - nie ma sklepow, handlarzy z nowymi rzeczami itd.

co do gwarancji i psucia to kupując od znajomych czasami masz większą gwarancję że nie wciska Ci kitów że nieużywany, że sprawny itd. jak na allegro czy z samochodami na otomoto.pl (po powodzi itd.), a przy dobrych relacjach ze znajomymi bedziesz wiedzial o takich sytuacjach, moze wlasnie twoje sugestie sa przykladem mentalnosci polakow (oczywiście to tylko przykład, nie bierz tego do siebie), ktorzy lubia zarabiac na znajomych, boja sie ze straca wiecej znajomych jak jednemu wciska kit, a inni sie dowiedza (facebook), ja taki nie jestem, nie lubie tracic czasu na aukcjach itp. aby wyżyłować 70 zł wiecej na iphonie, lub 20 zł więcej na nartach, ponieważ stracony czas na oczekiwaniu, aukcji, poszukiwaniu "obcego" kupującego kompensuje róznicę w cenie, a kupowanie od znajomych ma swoje także duże zalety.

nie konkurujemy z allegro w żaden sposób, chcemy ułatwić sprzedaż bezpośrednią opartą na znajomościach - TO jest główna idea

Moim zdaniem fajna sprawa. Szczególnie w większych miastach bo jest mapka to można podejść kawałek i coś kupić czy wymienić, nie koniecznie wśród znajomych (to raczej się załatwia bez pośrednictwa internetu). Zróbcie jeszcze do tego radius search. Faktycznie to wygląda jakby ktoś pomyślał przed rozpoczęciem projektu a potem się do tego przyłożył i nie ma porównanie z "kreacjami" agencji które wszystko odwalają na jedno kopyto na tym samym skrypcie, byleby jak najszybciej skasować kasę za projekt a potem nic się w tym kupy nie trzyma.

Faktycznie wygląda to na dużo prostsze w obsłudze niż allegro a jak wiadomo im prościej coś obsługiwać tym to jest trudniejsze do zrealizowania więc tutaj plus ;) Dodatkowo rozsądnie używany AJAX w formularzach (programiści się bardzo dobrze znali na tym co robią bo to świetnie działa). Nie często się widzi tak dobrze zrealizowany serwis. Jest nawet CDN na statyczne pliki. Jedyne do czego się można przyczepić to (niestety) znowu XHTML, co jest totalną głupotą - ale to niestety dotyczy 95% serwisów, przynajmniej zawsze jest CDATA i short tagi, a zawsze to lepiej niż połowa serwisu tak a połowa inaczej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności