Skocz do zawartości

Market samurai

wyciorex

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 282
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

to wiem ale chodzi mi o to jak jakie parametry w keywords analysis są ważne w następnej kolejności

Np. AWCPC czyli ile ludzie są gotowi zapłacić za TOP1 w AdWOrds to daje trochę obraz na ile konwersyjne jest dane słowo kluczowe, ew. na ile popularne przez reklamodawców.

Podobnie z AWC - pokazuje na ile konkurencyjne w AdWordsie jest dane słowo kluczowe. Wiele osób zapomina, że dane z AdW są świetnym źródłem informacji na temat fraz robionych za pomocą SEO.

Okolice Krakowa - zdjęcia, opisy wycieczek po Małopolsce etc.

r0qqgk.gif

to wiem ale chodzi mi o to jak jakie parametry w keywords analysis są ważne w następnej kolejności

Np. AWCPC czyli ile ludzie są gotowi zapłacić za TOP1 w AdWOrds to daje trochę obraz na ile konwersyjne jest dane słowo kluczowe, ew. na ile popularne przez reklamodawców.

Podobnie z AWC - pokazuje na ile konkurencyjne w AdWordsie jest dane słowo kluczowe. Wiele osób zapomina, że dane z AdW są świetnym źródłem informacji na temat fraz robionych za pomocą SEO.

właśnie o coś takiego mi chodziło

a jeszcze pytanie o to

Competition - analiza konkurencji

• Local Comp (SEOLC) - liczba stron z konkretnego kraju, znajdujących się w Indexie Google, które zawierają podaną frazę

czy to jest ważne?

Liczba stron z danym keywordem to była kiedyś chyba podstawa wyceny u wielu firm SEO, w każdym razie też jest to dość ważne. Im więcej stron tym teoretycznie większa konkurencja. Ja w każdym razie na to patrze. Oczywiście najbardziej i tak używam modułu do sprawdzania konkurencji już na wybranych przykładach, wiek domeny, backlinki i title.

Swoją drogą myślę nad pełną wersją Samuraja, zna ktoś jakiś sposób na zniżkę czy coś w tym rodzaju?

Swoją drogą myślę nad pełną wersją Samuraja, zna ktoś jakiś sposób na zniżkę czy coś w tym rodzaju?

Tu https://www.market-sa...edz-50-dolarow/ masz opisane jak zjechać z 150$ do 97$ . Teraz dolar spada więc dobry czas na zakupy. Można też sobie po prostu potestować program za free.

Co do liczby stron z daną frazą to też pamiętam czasy kiedy na stronach agencji SEŁO były skrypty które wyceniały z automatu frazy na tej podstawie - 10 lat temu to był w miarę jakiś wyznacznik teraz trzeba badać linkowanie choćby przez moduł SEO cometition z Samuraja. Przy czym warto również brać pod uwagę jakość tych linków a nie ilość...

r0qqgk.gif

• 3 tygodnie później...

Podbijam temat, dla zainteresowanych odpowiedź z suportu:

A few people have reported getting localised results into the SEO Competition module when they are searching from within the Country they are gathering data for. We are looking at possible options we have to resolve this, but I'm not too sure when we'll be able to release a fix for it.

In the mean time you may have to use proxies if you do not want the localised results, here is an article that explains how you can use them with Market Samurai: https://support.noblesamurai.com/entries/21667408-how-to-use-proxies-with-market-samurai-windows

Proxy jednak nie do końca rozwiązuje problem. Pozostaje czekać na poprawkę.

Dla wszystkich którzy się jeszcze nie zdecydowali kupić Market Samuraja dobra informacja.

Przez 10 najbliższych dni obowiązuje 50% zniżka na program - więcej informacji o -50% promocji i samym programie. Promocyjna cena MS to teraz 75$ (do 15 września 2012), to pierwsza promocja tego rodzaju w historii.

Szkoda że ja kupiłem wcześniej :)

r0qqgk.gif

- ściągasz marketa z czyjegoś reflinka

- instalujesz

- w ciągu 15 dni kupujesz i tez zapłacisz 75 [poprawione] 97USD

chyba, że coś w tej kwestii zmienili...

edit: poprawione dzięki Elias.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Pomyłka już naprawiona, chodzi oczywiście o 15 wrzesień - dzięki za czujność! Swoją drogą PiO zawsze na najwyższych obrotach :)

@Zgred

Z tego co ja wiem to w sytuacji o której piszesz Samurai kosztuje 97$, ale może wiesz coś więcej.

r0qqgk.gif

(do 15 sierpnia 2012)

Po co wrzucasz starą informację?

Przecież jest napisane że do 15 września, więc dlaczego nieaktualne?

Przez 10 najbliższych dni obowiązuje 50% zniżka na program - więcej informacji o -50% promocji i samym programie. Promocyjna cena MS to teraz 75$ (do 15 września 2012)

EDIT

OK, tak to jest długo edytować post.

Dzięki za info, 250 zł za taki soft to mega cena, sobie kupię :)

Ale mimo wszystko zastanawiam się czy nie kupić lepiej (albo też) seospyglass. Soft potrzebny byłby mi głównie do szczegółowej analizy BL dla danej domeny. Wiem że seospyglass robi to bardzo fajnie. A MS chyba ma jednak trochę inne przeznaczenie.

Piszę to bo proszę kogoś o napisanie... MS jest do tego, a SSG jest do tego:) Tak bardzo ogólnie, bo chyba MS nie przeanalizuje tego tak fajnie, tylko poda po prostu ilości BL itp.

SEO, SEO i SEO

• 1 miesiąc temu...

Podbijam temat, dla zainteresowanych odpowiedź z suportu:

A few people have reported getting localised results into the SEO Competition module when they are searching from within the Country they are gathering data for. We are looking at possible options we have to resolve this, but I'm not too sure when we'll be able to release a fix for it.

In the mean time you may have to use proxies if you do not want the localised results, here is an article that explains how you can use them with Market Samurai: https://support.noble...samurai-windows

Proxy jednak nie do końca rozwiązuje problem. Pozostaje czekać na poprawkę.

Problem chyba dalej nie rozwiązany... A szkoda. Nie ma ktoś informacji czy w ogóle się za to wezmą i czy da się to jakoś poprawić samemu?

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności