Skocz do zawartości

łańcuch pokarmowy... cholerny.

redbeard

Rekomendowane odpowiedzi

witam!

wiadomo, że są strony, na których zarobić można reklamami, i te drugie. piszę, bo jestem chwilowo załamany moimi nędznymi osiągami, czyli raczej zaliczam się do tej drugiej kategorii.

nie trudno zdać sobie sprawę, że najlepiej zarabia się na stronach, na które wchodzą ludzie szukający tak naprawdę czegoś innego, dla których ta strona nie jest metą poszukiwań - czyli znajduje się gdzieś po środku reklamowego łańcucha pokarmowego.

ja nieopatrznie znalazlem sie na koncu. tzn. mam stronę, która jest ostateczną metą, tyle że wcześniej nie myślałem w takich kategoriach. ale jak juz ktos do mnie trafi, to po prostu zostaje. takie sa wnioski z analizowania statystyk. a wyjsc poprzez reklamy to juz w ogole prawie nie ma... bo reklamy za cholere nie trafiaja do przecietnego odbiorcy (mimo, ze jest to portal o fotografii, malo kto chce kupowac cyfrowy aparat fotograficzny...)

pisze z jednej strony zeby sie pouzalac troche, a z drugiej: moze ktos by jakas radą poratował? na razie chciałbym się skupić na zyskach z reklam, usługi płatne w drugiej kolejności i nie teraz. ale jak tak dalej pojdzie, to przy 20000 odslonach dziennie (1000 wizyt dziennie) strona ledwo na zapiekanke z keczupem wyrabia.

czy moze jakies rady _poza_ zwiekszniem ruchu? zdaje sie, ze nie moge za bardzo podawac dokladnych statystyk CTR itp., ale uwiezcie mi ze sa zenujace.

to, co z pewnoscia niedlugo powstanie, to zwiekszenie funkcjonalnosci o fotograficzne projekty tematyczne (wplynie na zwiekszenie ruchu) oraz uruchomienie specjalnych stron (typu wiki) z artykulami - i w tym zapewne upatrywalbym zrodla zyskow.

ach.... a myslalem ze chciaz na dedykowany serwer starczy....

pozdr - redbeard

adres to: https://www.fotoforum.pl

pokombinuj z inna kolorystyka reklam

na stronie glownej dodaj sobie reklamy po prawej stronie w kolorach czarnych

w artykulach zmien reklame po prawej stronie na szersza (taka jak menu) i kolorystka jak menu : tlo kawowe, tekst reklamy na czarno

Zajmujesz się pozycjonowaniem stron i szukasz kolejnych branż, w których możesz zarabiać? - seo.biznesmlm.pl- zarabiaj na suplementach

Znaczenie snów w sennik.biz

Nowy serwis z artykułami : www.magazynallinclusive.pl

serwis foto az sie prosi aby walnac reklamy odbitek foto przez neta. w tradedoublerze jest bodajze kodak czy empik... nie pamietam w tej chwili. a co do adsens eto lepsze rozmieszczenie reklam bo obecne jest slabe.

zdezydowanie inny układ reklam i kolorystyke daj w kontrze powinno być wtedy ok.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

zdezydowanie inny układ reklam i kolorystyke daj w kontrze powinno być wtedy ok.

104020[/snapback]

co do ukladu reklam jeszcze:

nie chce tez, aby byly zbyt agresywne i przez to odstraszaly. tymczasowo bardziej zalezy mi na uzytkownikach niz $$$, ale na pewno poeksperymentuje. dzieki.

felerem jest tez to, ze te reklamy sie kurde caly czas powtarzaja i sa malo wrazliwe na zawartosc. moze troche inaczej na forum czy aktualnosciach, po jakims czasie po prostu sie nudza.

probowalem patent opisany na: https://www.seroundtable.com/archives/002251.html na stronie glownej - tylko w innym ukladzie, przy zdjeciach poleconych. i chyba do tego wroce. przynajmniej udawalo sie uniknac "martwych stref". moze jeszcze dzisiaj to spowrotem odpale.

a jaki macie pomysl na umieszczenie reklam na stronie ze zdjeciem? zeby nie walilo tez po oczach przesadnie? NAD zdjeciem?

dzieki wszystkim za swietne podpowiedzi

r.

Całkiem ciekawe reklamy : galerie, laboratoria, sklepy,  aukcje ...

Masz dziś parę centów więcej.

104023[/snapback]

ha, dzięki. nie ma to jak zrozumienie... ja bym sobie tez poklikal - az mnie korci czasem w takiego kredyta... albo hosting jak sie pojawi... a czasem anglojezyczna o digital camera... ;-)

pozdr - r.

Widzę, strona o której piszesz to jest forum. A forum skupia stałych ludzi o już sprecyzowanych zainteresowaniach i orientacji rynku.

Miałem też adsense na forum osiedlowym - nowo wybudowane osiedle, gdzie ludzie wyposażają mieszkania. Reklamy były alarmów, biur nieruchomości, troche innych ale tematycznie w miarę ok.

Z forum dziennie korzyta kilkadziesiąt robiąc około 230 wizyt i około 4000 odsłon.

To teraz zgadnijcie jaki był efekt adsense?

Większość dni - 0 klików. A jak były to sumy z całego dnia zamykały się po kilka centów. Reklama była na górze forum - w widocznym miejscu a druga pomiędzy przedostatnim postem a ostatnim - czyli chcąc niechcąc byłą zauważalna

Więc wywaliłem adsense. I taką mam opinię na temat adsense na forum. Dużo odsłon nie przekłada się na kliki

Więc wywaliłem adsense. I taką mam opinię na temat adsense na forum. Dużo odsłon nie przekłada się na kliki

104070[/snapback]

mam podobne odczucie - kliki na moim forum są zauważalnie mniejsze od tych na stronie pomimo zdecydowanie większego ruchu na tym pierwszym. Niemniej zawsze to kilka groszy więcej, no bo jak nie AdSense to co ? ;)

Jeśli interesujesz się Premiership, nie możesz odpuścić Chelsea Londyn to polski serwis o Chelsea. Fan sportu chętnie usłyszy coś o Formule 1 gdzie jeździ nasz Robert Kubica . Dodatkowo warto pobawić się tematyką Praca w internecie - to akurat największy z serwisów o zarabianiu. Zerknij i podlicz nasze dowody wypłat - nadal sądzisz że nie warto ? :-)

To zależy od forum i od rozmieszczenia reklam na nim. Mam kilka stron, ale moje forum generuje najwyższe zyski, więcej niż wszystkie inne strony razem wzięte :)

Myślę, że bardziej niż od forum, zależy to od ludzi, którzy to forum odwiedzają. Jeśli jest to ciągle ta sama grupa ludzi, to klikalność jest znikoma. Jeśli za to na forum zaglądają ludzie po raz pierwszy, czasem coś może klikną...

Myślę, że bardziej niż od forum, zależy to od ludzi, którzy to forum odwiedzają. Jeśli jest to ciągle ta sama grupa ludzi, to klikalność jest znikoma. Jeśli za to na forum zaglądają ludzie po raz pierwszy, czasem coś może klikną...

104192[/snapback]

I to jest chyba cała esencja. Moje forum jest zamknięte i tylko dla mieszkańców. NIe ma tam przypadkowych osób. Forum prawne - moze ściągnac nowych uzytkowników szukających rozwiązań którzy klikną w baner

wiadomo, że są strony, na których zarobić można reklamami, i te drugie. piszę, bo jestem chwilowo załamany moimi nędznymi osiągami, czyli raczej zaliczam się do tej drugiej kategorii.

nie trudno zdać sobie sprawę, że najlepiej zarabia się na stronach, na które wchodzą ludzie szukający tak naprawdę czegoś innego

/No z takim podejsciem to sie nie dziw, ze trfiasz do tej drugiej kategorii... :rolleyes:

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności