Skocz do zawartości

łańcuch pokarmowy... cholerny.

redbeard

Rekomendowane odpowiedzi

redbeard, skoro masz stale tą samą rzeszę Użytkowników może powinieneś postarać się o jak największą rozmaitość reklam dla nich - niekoniecznie związanych z tematem foto.

jeśli chcesz swoim Użytkownikom zapewnić odbitki cyfrowe możemy porozmawiać o współpracy, gdyby wszystko by przeszło pomyślnie to dostałbyś podobny moduł jak ten https://foto.webwweb.pl - pisz na PM

w przypadku tradedoubler a konkretnie reklam odbitek empiku to zdaje się dostajesz tylko i wyłącznie reklamę bannerową, a modułem odbitek foto zatrzymujesz ich we własnej domenie

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

hej,

problem jest taki, ze moi Użytkownicy nie używają labów... a i aparatow cyfrowych nie czesto... i w polskim internecie nie ma za bardzo reklam, które by ich przyciągnęły - takie reklamy są za granicą. u nas rynek foto ogranicza się do aparatów cyfrowych (kilka reklam dosłownie), odbitek (marnej jakości) i ew. kursów fotografii.

jakoś coś się postarać muszę. pewną metodą jest założenie filtra na niektóre reklamy - wtedy pojawiają się w ich miejsce inne i zawsze jest "nowość". ale to groszowe sprawy.

zmieniłem trochę układ reklam na niektórych stronach. zobaczymy.

kurna zechciało mi się ambitny portal o fotografii robić...

jeśli wymyślę coś, co przyniesie skutek, podzielę się. zawsze to jakaś wiedza, może komu się przyda.

na razie wstawilem kilka reklam z trededoublera. zobaczymy czy cos da. jak nie to pojda sobie weg, bo szkoda mi pstrocic strone troche.

pozdr - r.

odbitek (marnej jakości)

żadna odbitka z laba pewnie nie zaspokoi wymagań artysty fotografa...

skoro sprzęt cyfrowy i odbitki cyfrowe na "nie" bo masz tam zarówno autorów jak i krytyków fotografii artystycznej, nahalne reklamy na "nie" bo będzie za pstrokato, to szukaj firmy czy przedstawiciela w polsce która dostarcza np. materiały eksploatacyjne dla Twoich Użytkowników i zorganizuj z nią "coś" ciekawego - np. konkurs dla Waszej obopólnej korzyści

puść informacje prasowe o tym do serwisów tematycznych związanych z fotografią i nie tylko - możesz i mnie przysłać takiego do https://news.webwweb.pl

w trakcie konkursu zaproponuj tej i innym firmom reklamę i wytłumacz że masz dla nich dokładnie określonego odbiorcę na promocję ich marki

zawsze to jakaś wiedza, może komu się przyda

pewnie że się przyda, daj znać :rolleyes:

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

jest to pewien pomysl - okazuje sie generalnie, ze do takiej strony jak https://www.fotoforum.pl trzeba podejsc bardzo indywidualnie. na razie w gre nie wchodza zadne sojusze indywidualne z podowu braku dzialalnosci. jedynie moge liczyc na adsense (na razie kiepsko) i chyba tylko tradedoublera (na razie 0 zyskow).

mocno pozycjonuje strone na hasla fotografia, fotografia artystyczna, zdjecia, zdjecia artystyczne, fotografia analogowa, wiadomosci fotograficzne itp. z calkiem dobrymi rezultatami.

dodatkowo polecam nowa usluge googla: analytics. swietne statystyki.

wydaje mi sie, ze jedyna droga portalu takiego jak fotoforum.pl do sukcesu kasowego to zdobycie niekwestionowanej pozycji w polskim internecie w dziedzinie fotografii poprzez: dobry content + liczbe uzytkownikow/czytelnikow. czyli jak zawsze. potem dopiero mozna sie zastanawiac, jak to spieniezyc.

tak wiec przestrzegam wszystkich przed robieniem ambitnych portali z mysla o szybkiej $$$. chyba ze kogos zadawala codzienny obiad "za darmo" - pod warunkiem ze sie ma serwer bez oplat. zawsze cos, ale jak na taka liczbe odwiedzin to kiepsko bardzo.

chyba zrobie jakas szitowa strone anglojezyczna. w koncu duza kasa to nie na ambitnych projektach tylko na masowce. ktos chce wejsc w spolke? ;-)

pozdr - redbeard

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności