Skocz do zawartości

Szablon Allegro - budowa :)

Kesera

Rekomendowane odpowiedzi

coś mi to nie działa.

wstawiam:

<style>  
body{
margin:0px;
padding:0px;
font-family:"Trebuchet MS", Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size:11px;
background:#000 url(https://worn.pl/wp-content/themes/dark_classic/images/bg.png) repeat-x top center;
color:#8e8e8e;
}
</style>

i nie pokazuje sie żadne tło...:/

Co jest nie tak ?

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@UP

No właśnie wstawiłem i nadal mam białe tło..Nic sie nie zmieniło...

Dodatkowo poszukałem darmowych szablonów i właśnie widzę że tak samo nie działają chociaż mają styl w tagach <style></style>

Jesteście pewni że allegro nie blokuje niektórych tagów ?

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

Nie wiem ale za nic mi nie chce działać grafa ani background ..

Przykładowo taki szablonik sobie znalazłem :Oto kod: https://wklej.org/id/499382/

I nie może się grafa za nic wyświetlić.

Już wiem. Jak klikam opcje sprzedaj i wklejam kod html styl mi nie działa. A jak dodaje Dodaj nowy szablon w panelu wszystko śmiga...:)

• 9 miesięcy temu...
  • 4 lata później...

Wiem, że rozmowa z przed lat ;) ale temat nadal aktualny ;) Mam problem z ukryciem scroll barów na aukcji. Szablon ma 1200 px i nie powinny się wyświetlać paski przewijania a jednak są i to tylko na ich grubość. 

Próbowałem:

<style type="text/css">

body {
overflow:hidden;
}
</style>

Nie działa ;( 

Jak to brzydko wygląda a nie wiem jak sobie z tym poradzić ;(

Przykładowa aukcja: 

https://allegro.pl/show_item.php?item=5916893830

Z góry dziękuje za pomoc.

Z góry dziękuje za pomoc.

Przecież masz je ukryte...

Sprawdź też czy nie masz czegoś ala height:100%; w allegro ten parametr dziwnie działa i pojawiają się nieraz scrollbary.

A tak swoją drogą to masz źle powycinane img szablonu.

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

• 4 tygodnie później...

Hej hej!

Mam pytanie związane z tematem. Ponieważ wystawiam wiele podobnych aukcji, chciałbym aby wszystkie były edytowalne. Z powodu ograniczeń nałożonych przez allegro, jedyne rozwiązanie na jakie wpadłem to treść aukcji złożona całkowicie z modułów obrazkowych - gdy będę chciał coś zmienić, podmieniam obrazek i zmienia się na X aukcjach. Jednakże przedmiotów jest zbyt wiele, aby całe moduły szykować pod nie (chociażby wymiary). Czy jest możliwość zaimplementowania szablonu w którym będę mógł zmieniać dowolnie określoną wartość? Skoro PHP bezpośrednio odpada to może coś innego?

Sprzedaję namioty.. dużo namiotów :king:

Nie bardzo jest taka możliwość (chyba że masz strefe marek allegro).

Co do obrazków to UWAGA ostatnio allegro wprowadza na swoje aukcje RWD i przy zmniejszaniu okna aukcji wywala wszystkie obrazki.

No i to jest wlaśnie to, co mnie męczy. Bez tekstu aukcje oglądane mobilnie będą "puste", chyba że dopiszemy tekst, aby w celu obejrzenia aukcji prosimy o przełączenie do pełnego widoku. Jest to jakaś "biedna" alternatywa.

Obecnie aukcje można zrobić w sposób taki że top to grafika a reszta treść.

Wtedy góra szablonu jest ładnie zaprezentowana na komputerach a jak przejdzie do widoku mobilnego to wtedy wyświetla się treść.

Oczywiście stosujemy tutaj tagi h1,h2, p itd...

Wtedy mobilny widok jeszcze ładnie wygląda.

Co do samych obrazków:

- proszę nie zamieszczać zdjęć o dużej rozdzielczości, zalecany poniżej 600px,
- zdjęcie powinno być zoptymalizowane (kompresja), np. format JPG 60-80% kompresji,
- zalecana waga zdjęcia < 150KB

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

Gorzej jak robisz infografiki - wtedy rodzi się problem. Najlepsze rozwiązanie to tak jak mówisz - umieścić reprezentatywną część tekstu w odpowiednich tagach, plus dodać tekst zachęcający do wyświetlenia pełnej wersji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności