Skocz do zawartości

Czy to cloaking i jak to zrobić

Rekomendowane odpowiedzi

Wydaje mi się że optymalizacja strony będzie miała coraz większe znaczenie i tak się zastanawiam co jeszcze można na stronach poprawić. Pomyślałem że można byłoby ukryć przed googlem niektóre powtarzające się słowa, które wpływają na keywords density a nie mają związku z tematyką witryny. Chodzi głównie o takie frazy jak: data, użytkownik, komentarz itp.

I teraz moje lamerskie pytanie, czy da się coś takiego wogóle zrobić i czy byłoby to niezgodne z wytycznymi googla.

N.

www.dobre-precle.pl - 30 dobrych, płatnych presell page - PR 0-3

Wiadomości Sportowe - Subiektywne felietony o sporcie

Jeżeli koniecznie chcesz dostać bana/filtr, to tak zrób. Te sposoby były skuteczne ok. 8 lat temu. Teraz wielki G. takie praktyki wychwytuje.

Coraz popularniejsza spedycja drobnicowa dla drobnych przedsiębiorstw.

Nie warto aby przez niewymieniane filtry samochodowe, Twój samochód uległ awarii.

Pamiętaj - wkręty są do wkręcanie, nie do wbijania młotkiem.

Tak myślałem, że post zostanie przeczytany po łepkach albo niezrozumiany. Chodzi o ukrycie części treści przed robotem google a nie ludźmi. Więc porady w stylu biały font na białym tle i margin w kosmosie są trochę nie na temat. Data, użytkownik i komentarz to tylko przykłady. Chodzi mi o bardziej złożone przypadki, np. sklep z meblami i wiele innych sklepów w których trzeba podać specyfikację towaru. Tutaj już na wielu stronach pojawiają się wysokość, szerokość, głębokość, producent, dostępność itd. W wielu przypadkach wydaje mi się że robot nie jest w stanie odczytać tematyki strony.

N.

www.dobre-precle.pl - 30 dobrych, płatnych presell page - PR 0-3

Wiadomości Sportowe - Subiektywne felietony o sporcie

• 2 miesiące temu...

@zamulek przecież tam nie masz ukrytej tresći . Obraz A i B są identyczne w treści. /Tak swoją drogą podeślij linka z podgląd w wyszukiwarce/

Myśle ze google mogą drażnić szczególnie linki dofollow , jak dasz kilka linków ukrytych to BANN

if useragent!=google echo string i po sprawie, no chyba ze dane slowa sa czescia tekstu pobieranego np z bazy, wtedy musisz dodatkowo przeparsowac przed wyswietleniem caly tekst

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności