Skocz do zawartości

Test dopalania Eweblinka luty 2011

it_management

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Robiłem podobny test na 2 letniej domenie. Zaplecze imitujące stronę firmową, mały site, stosunkowo łatwa fraza, pierwsze miejsce w wynikach od dłuższego czasu. Linki stałe z katalogów/precli, trochę SEOków, kilka katalogów branżowych, kilka śmieciowych zaplecz.

Dołożone 70k eweba na jedną frazę, na ok 20 dni.

Efekt: test robiony na przełomie roku, +17K nowych BL, po ściągnięciu punktów żadnych zawirowań. BL wróciło do wyjściowej pozycji, strona nadal na szczycie.

Nie ma to jak skuteczna pozycjonowanie od  mediapremium.pl ?

Ja linkowałem na jedną frazę systemem statlink (więc linki stałe), fraza średnia, oprócz tego kilka innych fraz dodatkowych. Stabilna pozycja w TOP10, po dopaleniu frazy tylko 2000 punktami e-weblkinka niemalże natychmiastowy spadek na 15-tą pozycję, a później coraz dalej. Po zdjęciu punktów powróciła równie szybko jak spadła. Może przypadek, a może nie. Moim zdaniem rotacja nie nadaje się już do dopalania.

Wygląda na to, że rotacja powinna służyć raczej do indeksacji i nic więcej.

B.

Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit!

Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

Ja tam dopalam czasem rotacyjnymi i jest okej. Chociaż też po dopaleniu kilka razy notowałem jakieś spadki, uważam jednak ,że to zbieg okoliczności.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Proponuje raz jeszcze przeczytac temat zwlaszcza info na temat domeny :

External Backlinks

55,260

Referring Domains

2,135

4 Referring Backlinks are Educational

2 Referring Domains are Educational

1,167 Referring IP addresses

859 are Class C subnets

To nie jest nowa domena.

W sumie to ten test sprawdzi głównie czy testujący potrafi korzystać z swli.

Jak sam it_management powiedział dodaje specjalnie wszystko na raz na jedną frazę. Więc myślę że nie potrzeba tutaj specjalnych umiejętności. Prosty test - prosta odpowiedz. Takie jest założenie.

Trenuj według planów treningowych https://fitmade.pl/plany-treningowe/ - od FITMADE

Hmm, podobno o dopuszczeniu tematu do tego działu decydują moderatorzy pio.... No to pokażcie mi tego, który za uzasadnione uznał testowanie dopalenia jednej frazy za pomocą 100k weblinka...

Weblinka, podobnie jak innych narzędzi, systemów czy softów trzeba umieć używać. Jak ktoś umie to zyskuje, jak nie potrafi to traci. Podobnie jest np. z użytkowaniem xrumera czy innych wynalazków.

Test jest na dłuższą metę bez sensu i wg mnie nie powinien zostać zaakceptowany do tego działu.

100k na jedną frazę? Nic nie różnicujesz choćby duże/małe litery czy inny adres? Po co test, z góry wiadomo że wyfiltrują domenę. :-)

Jeśli tak to 100k punktów nie kosztowałoby 70 zł tylko 7000! Test jest ciekawy, choć jedna domena to mało żeby mieć pewne statystycznie wyniki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności