Skocz do zawartości

zabieranie linków przez firmę pozycjonujaca

weldmag

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jeśli możńa to chciałem właśnie o to zapytac. przeczytalem ze powiedzmy pozycjonuje mnie jakaś firma, powiedzmy jestem w pierwszej 10 w google i potrzebuję przerwać współpracę z firma pozycjonujaca to ona zdejmuje moje linki i ja lecę na 50 stronę w google.

o co tu chodzi. przecież ta firma pozycjonująca gdy doda mój link do katologów to potem będzie siedzieć godzinami i je usuwać?

skoro to możliwe to może lepiej samemu się pozycjonować i dojśc powiedzmy do 3 strony google niż potem spaść na zawsze na 50-tą

(słowo że nie jestem żadnym trolem jak mnie ktoś tu nazwal) jeśłi ktoś odpowiedziałby mi w miarę jasno to nie zadam żadnego dodatkowego pytania w tej kwestii

Pozdrawiam wszystkich łącznie z kolegą który uważa mnie za trola (chociaż trol kojarzy mi się tylko z bajką smurfy

Firma pozycjonując Twoją stronę w sieci najczęściej korzystna z własnego zaplecza, wartościowego na którym umieszcza linki do Twojej strony + dodanie do kilku mocniejszych katalogów czy precli. Największą siłę jednak robią zaplecza i w momencie zerwania umowy mają prawo ściągnąć linki prowadzące do Twojej strony ze swojej witryny bo jest ona ich własnością.

Nie mając pojęcia o pozycjonowaniu jak zajmiesz sporo wartościowych katalogów wpisami, które nawet nie ruszą twojej strony o 1 pozycję do góry zablokujesz możliwość zdobycia kilku wartościowych linków Twojemu pozycjonerowi. Poćwicz lepiej na jakiejś innej witrynie.

SEO in Bielsko-Biała 

dzięki panowie.

to jeszcze jedno zadam pytanie. mam stronę weldmag.pl a właściwie mój wspólnik

strona ta była dodadna do kilku katalogów ale ze dwa miesiące temu. parę dni temu była w połowie drugiej strony na słowo usługi spawalnicze warszawa. nic nie było robione a teraz jest na pierwszej stronie na 7 miejscu. jak to się stało?

czyżby wymienienie kilkukrotne tutaj nazwy tak podziałało, bo to chyba nie jest linkowanie jak wu wpiszę www.nazwafirmy.pl

fraza: "usługi spawalnicze warszawa" ma 50 tys wyszukań i praktycznie zero konkurencji . W miesiąc idzie wejść na to hasło do TOP1 dodając do kilku katalogów i precli, lecz po co? Jeśli mało kto wyszukuje gościa do spawania wpisując to hasło. Polecam frazę: "spawanie Warszawa"

SEO in Bielsko-Biała 

dzięki kolego. o to mi chodziło.

wiesz nie chodzi mi o to żeby sie pozycjonować(a w zasadzie zależy ale na witrynę które dopiero jest tworzona). stronka została zrobiona ot tak bo wypada mieć, zastanawiałem się tylko dlaczego sama poszła do góry niezależnie od oblegania danej frazy. co było przyczyną. pozdro

Firma która pozycjonuje stronę linkuje ją ze swojego zaplecza. To znaczy, że linki np. z katalogów dawane są na zaplecze. Dopiero stamtąd trafiają do Ciebie. Jako, że właścicielem zaplecza jest firma która zajmuje się pozycjonowaniem to łatwo im takie linki dodać i usunąć.

Linki te są często niewidoczne ponieważ firma nie pozwala ich indeksować robotowi Yahoo (tam się sprawdza linki na ogół) lub też przekierowywane są na Twoją stronę za pomocą przekierowania 301.

Tak długo jak trwa umowa i obie strony się z niej wywiązują tak długo są linki a Twoja strona zajmuje wysoką pozycję. Gdy umowa się kończy linki do Ciebie są zdejmowane a firma pozycjonująca może się zgłosić do Twojej konkurencji bo ma gotowe zaplecze do pozycjonowania interesujących Cię słów kluczowych :)

Jedyną trwałą wartością pozostaje poprawiona strona pod kątem SEO.

P.S. Daj już spokój z tym Trolem. Taki wyjątek potwierdza tylko regułę, że są tu przede wszystkim mili i chetni do pomocy forumowicze :D

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Weldmag dodawaj stronę do katalogów a firmy pozycjonerskie "zostaw w spokoju" :D Ja na Twoim miejscu pozycjonowałbym na frazę: spawacz warszawa

praca Suwałki - oferty pracy w Suwałkach

ogłoszenia Suwałki - oferty nieruchomości, spzeęŧ elektroniczny, dla domu

imprezy Suwałki - wystawy, koncerty, kino, festyny

strona ta była dodadna do kilku katalogów ale ze dwa miesiące temu. parę dni temu była w połowie drugiej strony na słowo usługi spawalnicze warszawa. nic nie było robione a teraz jest na pierwszej stronie na 7 miejscu. jak to się stało?

Może część tych linków została zaindeksowana kilka dni temu? Może zaindeksowane linki, a dokładniej strony gdzie są one umieszczone, nabrały mocy? Może konkurencja się zmniejszyła? Może dla Google linki są jak wino: im starsze tym lepsze? Może ....

dzięki panowie

tym razem zalapałem wszystko jasno i dokladnie, co się tyczy nowej strony to będzie ona całkiem z innej branży i będzie to portal dla warszawy i okolic, pomimo że słowo warszawa jest oblegane to sam będę linkował bardzo wolno bo nie zależy mi na przypadkowych wejściach, a takie są najczęstsze gdyż zanim klikniesz w google nie wiesz gdzie wchodzisz. dlatego moja reklamac głownie będzie poza internetem, czyli ulotki, listy (wysyłana pocztą) reklama na kilku pojazdach, prasa, radio (tylko w radiu będzie trudno bo domena jest z myślnikiem jak kiedyś nasza-klasa, może trochę regionalna tv itp. chodzi o to żeby 90% wejśc było świadomych. Poprostu będa wchodzić ludzie którzy już wcześniej będa wiedzieć co tam znajda

pozdrawiam

ps. jeszcze zadam parę pytań, ale jak torszkę więcej będę łapał w temacie internet.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności