Skocz do zawartości

Wtyczka wordpress seo

RybakWedka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, stawiam stronkę/wizytówkę dla firmy kolegi i chciałbym żeby googlara ładnie to łyknęła jaką polecacie wtyczke do worpressa żeby linki były przyjazne i inne udogodnienia seo?

Stronka będzie miała 10 podstron, więc to nie będzie nic rozbudowane. Jednak każda z tych podstron to jakiś produkt i chciałbym żeby można było wywindować te podstronki z tymi produktami ...

Z góry dziękuje za pomoc.

; ]

All in one seo pack

Przyjazne linki ma w defaulcie - musisz ustawić format.

Google xml sitemap generator

Dagodesign sitemap - dokładnie nie pamiętam nazwy.

Narzędzie do kompleksowego wsparcia działań SEO - https://senuto.com

Darmowe narzędzie do w pełni automatycznej wyceny pozycjonowania

All in seo od biedy może być, choć większość jej funkcjonalności da się zrobić bez wtyczki - a już na pewno dla 10 stronicowego serwisu, a przyjazne linki są w Ustawienia -> Bezpośrednie odnośniki

co do sitemap no to bez jaj - dla strony co ma 10 podstron mapą w html będzie menu - nie potrzebna do tego dodatkowa wtyczka, a xml też w tym przypadku do niczego nie potrzebny

bardziej skup się na odpowiednim przygotowaniu treści i tytułów, oraz jeśli to możliwe postaraj się linkować między stronami oferty z treści

erepublik-badge-125x125.gif 125x125_2.jpg hekko.png

strona ma być na wordpress nie html

- co do all in seo to faktycznie te opcje można sobie "skubnąć" ręcznie ale jak się zna podstawy - dla posiadających minimum wiedzy - nie wnosi nic nowego. Dla nie znających tematu modyfikacji html i podstaw php jest to proste narzędzie zastępcze które ułatwia pracę z WP.

Co do sitemaps - mam stronę w html i była bez mapy strony. Mimo tego że była jasna, prosta i przejrzysta... idąc za radą dodałem xlm sitemap do narzędzi i strona dość mocno ruszyła w gore.

Być może to tylko zbieg okoliczności ale myślę ze warto to mieć.

Fotografia ślubna Lublin - zapraszam na stronkę.

Poczytaj: ślub, wesele, fotografia ślubna, oraz inne elementy związane z organizacją przyjęcia weselnego.

Stary blog, nowe zdjęcia ślubne.

dodałem xlm sitemap do narzędzi i strona dość mocno ruszyła w gore.

Czy dobrze rozumiem, że piszesz, że po dodaniu mapy xml do gwt skoczyły Ci pozycje strony? Bo jeśli tak, to błędnie interpretujesz zaistniałą sytuację i mógł to być zwyczajny zbieg okoliczność (szczęśliwy dla Ciebie) - mapa xml nie wpływa w żaden sposób na pozycje strony - czasem pomaga w lepszej indeksacji, jak Ci się zwiększy ilość zaindeksowanych stron, to masz lesze linkowanie wewnętrzne, co może się przełożyć na lepsze pozycje. Tyle w teorii, a w praktyce, żeby to odczuć to potrzebujesz site pow. 100k żeby wogóle to zauważyć i dużo więcej niż mapa xml, żeby zwiększyć indeksację :P

no to przyznam że muszę podziękować za sugestie bo zawsze się czegoś nowego człowiek dowiaduje.

Czyli jeśli zrobię mape w xml do strony która posiada site w granicach 4000 podstron i linkuje do mojej to mogę odczuć jakiś wzrost w wynikach?

Poczytaj: ślub, wesele, fotografia ślubna, oraz inne elementy związane z organizacją przyjęcia weselnego.

Nie. Mapa w xml nie posiada linków z anchorami - xml służy tylko do zgłoszenia do gwt i 90% po zgłoszeniu i tak nie ma z tego korzyści.

Dużo lepszym wyjściem jest zrobienie mapy w html i podlinkowanie jej - można zyskać lepszą indeksację i linkowanie wewnętrzne na anchory.

ok, a jeśli strona jest na WP to jest sens wgrywać plik html i i tam dawać linki bezpośrednie do poszczególnych artykułów?

czyli mapa strony w xml może pomóc jedynie indexacji podstron?

ustawiłem w bezpośrednich odnośnikach

Własny format:

/%postname%/

Ponieważ chciałbym tego typu linki:

mojadomena.pl/tytul-posta/

Jednak po skopiowaniu kodu do .htaccess nie wczytują mi się strony. Adresy są bo w menu się zmieniło jednak nie wczytuje.

plik .htaccess chyba zły uaktualniłem bo jakiś z katalogu cgi-bin

Szukałem też tej opcji w all in seo ale w ogóle tam nie widziałem żeby byly jakieś ustawienia urli.

; ]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności