Skocz do zawartości

Wybór domeny

artur@

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się jaki wariant dla nowej strony wybrać. Mam 2 możliwości:

1. słowo1słowo2.pl - te słowa to nazwa firmy

2. keyword.s1s2.biz.pl - s1s2 to skrót nazwy firmy - ale jedyne wolne jest biz.pl

keyword to główne słowo pozycjonowane.

W pierwszej wersji bez keyworda ale .pl w drugiej z keywordem ale jako subdomena w s1s2.biz.pl - która wersja lepsza pod seo? Strona oczywiście świerzynka.

Jeżeli ma być to typowa zapleczówka to bierz to co tańsze :D To że jest słowo kluczowe to z pewnością nie ma wielkiego znaczenia (niektórzy na tym forum twierdzą nawet, że nie ma żadnego znaczenia). A jeżeli jest to strona, którą mogą odwiedzić żywi ludzie :P to bierz to pierwsze, bo drugie jest połamane jak cholera :)

Żeby nie zakładać nowego tematu to i ja mam pytanie:

www.dokataloguartykulow.pl

Czy przy tak skonstruowanej domenie wpisując katalog artykułów wyłapie się to słowo kluczowe w domenie, czyli: www.dokataloguartykulow.pl

Chodzi mi o te polskie odmiany przez przypadki, itp.

????

Od razy napiszę że jestem słaby w te klocki ale przymierzam się do zakupienia domeny i mam wątpliwości.

Zacząć Zarabiać - blog o moim zarabianiu w internecie;)

Praca w domu

seolight_1.png

Nie takie rzeczy Google potrafi ;) Odmiana typu "katalog, katalogu, katalogiem, katalogami, katalogów" to bułka z masłem dla aktualnego algorytmu. Łatwiej odróżnia słowa, które są oddzielone myślnikiem, więc lepszą domeną byłaby www.do-katalogu-artykulow.pl . A jeszcze lepszą www.oto-katalog-artykulow.pl (liczba pojedyncza bez żadnych odmian).

Z drugiej strony kluczowe w domenie nie mają już dzisiaj tak wielkiej siły przebicia jak kiedyś, szczególnie na takie frazy jak "katalog". Dlatego tak na prawdę nie ma wielkiego znaczenia jak ta domena będzie się nazywać ;)

Żeby nie zakładać nowego tematu to i ja mam pytanie:

www.dokataloguartykulow.pl

Nie wiem co ma być na tej domenie, ale jej nazwa jest bezsensowna - długa i nieczytelna.

Nawet jak słowa zostaną wyłapane to ich znaczenie w przypadku nowej domeny będzie marginalne.Lepiej kup napiszemy24.pl, jest wolna ;)

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności