Skocz do zawartości

Strona jest wysoko, podstrony praktycznie nie zauważalne.

teleimpact

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pewien problem, powstał on praktycznie z dnia na dzień 1 stycznia.

Na mojej stronie 70% ruchu pochodzi z Google, do tej pory strona była dość wysoko, po wpisaniu nazwy newsa/artykułu Pojawiała się na 3, max 8 miejscu w google. Od pierwszego stycznia mimo wzrostu rankingu w alexa, oraz stałemu PR 3, od pół roku wpisując tytuł newsa (będący tym samym tytułem podstrony w metatagach) strona pojawia się gdzieś na 13 stronie, do tego nie jako podstrona a strona główna, z tytułem newsa poniżej (na czarno, obok adresu strony głównej). Zupełnie nie wiem o co chodzi, strona nie była jakoś nachalnie pozycjonowana, czasem wymieniałem się linkami ze stronami PR 2, do PR 4.

Obecnie strona jest wysoko, na pewne zapytanie kiedyś miała ok 22 pozycję w google, dziś jest to 13 pozycja.

Jednak tak jak by google nie brało pod uwagę podstron serwisu, linkuje jedynie do strony głównej i to daleko w wynikach...

Dopiero po wpisanIu SITE:Domena.com Tytuł newsa, otrzymuję poprawny wynik, do interesującej podstrony.

Powiedzcie Panowie i Panie, co jest tego przyczyną, jak sobie z tym poradzić?

Strona była/jest aktualizowana kilka razy dziennie, codziennie od 3 lat pojawia się po 15 nowych wpisów.

Jednak ruch zszedł o 40% a z każdym dniem wydaje mi się że jest coraz gorzej. Z 15.000uu dziennie, mam 8.000uu :0

W narzędziach webmastera google, widzę że nie ma problemów z indeksowaniem strony, bot odwiedza stronę codziennie indeksując nowe wpisy.

Witam,

Tak naprawdę zadając takie pytania bez podania adresu strony, karzesz wszystkim wróżyć.

Jedyna słuszna odpowiedź w tej chwili - linkuj, linkuj, linkuj - stronę główną na różne frazy i możliwie największą liczbę podstron.

Co może być przyczyną:

1. Ciągłe eksperymenty i zmiany G

2. Działania konkurencji (lepsze linkowanie)

3. Za słaba aktywność w pozyskiwaniu linków

4. Jakiś mały filtr od G

itp.

:D

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności