Skocz do zawartości

Płatne "Seokatalogi"

szczalpi

Rekomendowane odpowiedzi

o i myślę, iż po poście MaxPana nie ma co dalej gadać - bo to w 100% prawda :)

Od tego trzeba było zacząć w sumie. Zawsze się znajdą takie katalogi, gdzie się dodać da.

Pozycjonowanie i tworzenie stron internetowych - urbancreative.pl, Z sukcesem szprzedaję Tynki Kabe w okolicach Grodziska Mazowieckiego

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

sory Max, ja nie lubię olewać niczego :) a zwłaszcza nie lubię olewać ludzi :) dlatego nie zawsze wyznaje podział, który zaproponowałeś - dodać albo olać.

Lubię pomagać B) a pomagając komuś, pomagam sam sobie bo może dzięki takim dyskusjom, tych wartościowych katalogów będzie więcej :) czego chyba, każdy z nas by sobie życzył :)

Większość ludzi twoje i moje zdanie nie interesuje, i ja ich rozumiem :) bo co ty możesz mieć do ich prywatnej własności.Uszyc to masz prawo wyłącznie właśnie dzieci.

Powtarzam poraź kolejny, nic wam do tego co robią właścicieli katalogów.

moskit postaw sobie 1000 SEOKow i rób co chcesz

Ja nie uczę :) ja dyskutuję :) i myślę, że jakiś procent ludzi jeszcze bierze pod uwagę czyjeś przemyślenia:) bo idąc Twoim tropem to forum jak i każde inne można zamknąć (wiem, wiem popadam w skrajność) bo po co forum, jak Ci co mogą coś powiedzieć w temacie, nie będą się wypowiadali bo wychodzą z założenia, że i tak każdy ma to w ...... B)

Skoro ludzie o to pytają, tzn że oczekują jakiejś odpowiedzi :) a o to jak postawić wartościowy katalog, ludzie pytają:) nie tylko tutaj:) a to czy skorzystają z naszych odpowiedzi i przemyśleń, czy nie to już właśnie ich prywatna sprawa:) i dopiero ten wybór czytającego mogę spokojnie olać :)

moskit postaw sobie 1000 SEOKow i rób co chcesz

ta edycja była już zupełnie nie potrzebna:) czemu nie pozwalasz mi mieć swojego zdania? i w dodatku starasz się mnie piętnować za to zdanie?:) czemu mnie po prostu nie olejesz? ;) łatwiej Ci olać kogoś kto być może takiej wiedzy szuka, aniżeli kogoś kto chciałby coś w danym temacie powiedzieć ?:)

1.Ten co pyta na forum "jak postawić wartościowy katalog" nigdy takiego nie postawi.

2.Przeczytaj co napisał Zgred https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=827628

3.Jeżeli znasz jak postawić super mocne katalogi to czemu tego nie robisz? Nie mówimy o 1-10 szt, bo to nie poważnie.

Poszanowanie do prywatnej własności każdego człowieka, to podstawa normalnego społeczeństwa.

Uszczęśliwienie kogoś na sile to już było, i każdy wie czym to się skończyło.Wiec dajcie spokój, jeżeli ktoś i popełnia błędy, to to jego błędy i nic wam do tego.

Witam

Co się dzieje z właścicielami seokatalogów ? Wszyscy próbują tworzyć nowo powstałe seekatalogi jako płatne. Czy to ma sens, jeżeli strona dopiero co powstała ? Wg mnie przecież nikt nie doda swojej strony do katalogu.

POzdrawiam

to nie jest tak do końca niekture darmowe katalogi przyjmuja wszystkie wpisy. Pełno spamu

nigdzie nie padło hasło "super mocne" katalogi

Nigdzie nie jest też napisane, że ktoś musi stawiać odrazu 100 jakichkolwiek katalogów

W całym temacie napisałem o zupełnych podstawach moim zdaniem.

Dalsza dyskusja o tym czy ktoś chce olać, czy nie, nie ma sensu bo ani o tym temat, ani mi się nie chce:)

(edycji powinieneś się raczej wystrzegać bo dodajesz w niej głupoty)

Nikt w tym temacie nie uczy, nie pisze jak ktoś ma coś zrobić, tylko jak według danej osoby powinno to wyglądać.

Poszanowanie prywatnej własności to pojęcie zupełnie tu nie pasujące. Ja nie wypisuję maili z 10 przykazaniami "jak zrobic dobry katalog" do kazdego właściciela katalogu, którego katalog wydaje mi się odbiegającym od tych przykazań :) bo właśnie wtedy naruszałbym ta prywatną własność:) to jest forum dyskusyjne B) rozmawia się tu na rożne tematy :) pisze się mądrzejsze lub głupsze rzeczy :) i rozmawia na tematy ogólne i te specjalistyczne :)

Jest tu temat o tym co nas wkurza w katalogach (sam go chyba zakładałeś, wiec tymbardziej śmiesznymi wydaja mi sie Twoje wpisy w tym temacie czy ktos ma prawo sie wypowiadać czy nie itd.) zwłaszcza, że w innym temacie analogicznym o pozycjonerach napisałes:

"Temat Co was wkurza w katalogach? założyłem wiele miesięcy temu, ale tez mam swoje katalogi, temat był założony zęby wiedzieć czego nie robić a nie dołożyć właścicielom katalogów"

ten temat przynajmniej w moim mniemaniu ma takie same intencje :)

W tym temacie oburzasz się też na twórców dodawarek, że udostępnili ją publice, a przecież to ich prywatna własność i ich sprawa co z nią zrobili :) prawda?;) bądź konsekwentny

Jeśli nie masz ochoty w jakimś temacie się wypowiadać to nie odbieraj tego prawa komuś kto ta ochotę ma:)

EOT bo piękna sobota dzisiaj:)

Pozdrawiam

Chyba mylimy pojęcia można nabijać się z niektórych katalogów, i z ich właścicieli, można wyśmiewać regulaminu, walory, sposób moderacji i to jest prawo każdego człowiek do oceny rzeczywistości jego otaczającej.

Inna sprawa uczyć kogoś kto i w jaki sposób ma zarabiać sobie na życie, lub nie zarabiać.Bo nic mi do tego.

teraz co do dodawarek, jeśli ja katalogując duża ilość stron tracę każdego dnia kasę bo katalogi staja się płatne, to to już dotyczę mnie i w tym przypadku mogę zwurucic uwagę ze sprzedając 15 prywatnych licenzj na seododarke po 1000 zl, zarobił by o wiele więcej jak po 65 zl od zwykłego śmiertelnego, bo szalu na razie na punkty niema, strony typu 'darmowe MP3" lecą w seokatalogi. Baza się kurcze, co spowoduje zmniejszenie ceny i tak w kółko.

Wszyscy na tym tracą, ja bo zaczynam więcej wydawać na kody, właścicieli katalogów tracą na reklamach bo roboty w reklamy nie klikają, ekipa od PUBLICZNYCH dodawarek do seokatalogow tez tracą, bo mogli zarobić więcej sprzedając skrypt lub usługę dla wąskiego grona użytkowników.Baza darmowych seokow nie kurczyła by się, juzery kupowaliby Seobohatery, i wszystkie byli by szczęśliwi

Jednak Panowie nie można odmówić MaxPan-owi racji, katalog to własność i każdy robi z nim co mu się podoba, nam wypada się tylko pośmiać i tyle.

Ja również uważam te dodawarki do seoków jako zagrożenie, tylko z innych względów. Postawiłem swój katalog, włożyłem dużo pracy w wygląd, bo nie znam się na PHP, ani na innych graficznych cudach + chyba z 8 miesięcy codziennej moderacji i dbania o w miarę unikalne i wartościowe wpisy (pewnie się przemknęło z kilka %), ba, nawet reklam nie daję - a wszystko ma jeden cel, po dłuższym i stabilnym istnieniu, dać opłaty (oczywiście niewysokie) by zaczął zarabiać na siebie i parę groszy na inne inwestycje. Niestety dodawarki zaczęły krzyżować plany, bo nie mam szans sprawdzić czy wpis jest unikalny, a nie w 100 kopiach - można marudzić, czy to takie ważne, jednak mój katalog i tak sobie życzę. Mimo zapewnień udowodniłem, że wpis który zatwierdziłem z dodawarki, po kilku dniach pojawił się w setkach egzemplarzy. Dlatego nie wierzę w bajkowe zapewnienia, że ostra moderacja ze strony sylwina, itp. im chodzi o kasę - co rozumiem, jednak po drugiej stronie jestem Ja. Co wypada zrobić? W chwili obecnej tylko opłaty to rozwiązują, jednak tu pojawia się duży problem - opłaty to duży problem dla dodających, nie ze względów finansowych - ale organizacyjnych. Chętnie bym pobierał w jakiś zautomatyzowany sposób np. 10 gr na jakąś fundację, czy coś - jednak takiej metody nie ma, bo wiąże się to z dalej z niechęcią straty czasu na przelew PayPal, czy wysyłanie SMS. Można też moderować wpisy z miesięcznym opóźnieniem - ale tu znów będą widzieć 500 wpisów do moderacji, to dadzą sobie spokój (prócz dodawarek)

Nie do końca się zgodzę z teorią że pojawienie się dodawarek spowodowało wysyp płatnych seoków. Dodawarki dla publiki zostały udostępnione tydzień czy dwa temu a temat płatnych katalogów mielony jest od wielu miesięcy. Z drugiej strony nie przesadzajcie, widzę po swoim jednym katalogu ile linkcrawlers wykonuje "strzałów" i nie ma tego aż tyle żeby się strzelić własną pięścią przy moderacji.

Powielony opis w 100 seokach faktycznie będzie nie do wychwycenia, ale jak zrobie przejazd identyczny za pomocą seobohatera po 400 seokach, z takim samym opisem do każdego, to będzie to identyczna sytuacja. Też tego nie wychwycicie przy moderacji. Wszystko zależy od dodających i ich podejścia do unikalności tekstów, więc nie zwalajcie na dodawarki bo to wina zleceniodawców a nie Sylwina czy Piotrka (yokokeke).

Katalog ślubny i katalog motoryzacyjny - zapraszam.

Lakiery samochodowe - wyjątkowe farby House Of Kolor

Wszyscy na tym tracą, ja bo zaczynam więcej wydawać na kody, właścicieli katalogów tracą na reklamach bo roboty w reklamy nie klikają, ekipa od PUBLICZNYCH dodawarek do seokatalogow tez tracą, bo mogli zarobić więcej sprzedając skrypt lub usługę dla wąskiego grona użytkowników.Baza darmowych seokow nie kurczyła by się, juzery kupowaliby Seobohatery, i wszystkie byli by szczęśliwi

Z tym najbardziej się zgodzę, wyświetliłem raport na klikalność w reklamy od czerwca 2010 do dnia dzisiejszego 12 kliknięć i nie dziwne dla mnie jest że coraz więcej jest płatnych katalogów a może ja tylko tak mam :) .Pozdrawiam

Katalog Stron Czeka na twój wpis

ale jak zrobie przejazd identyczny za pomocą seobohatera po 400 seokach, z takim samym opisem do każdego, to będzie to identyczna sytuacja. Też tego nie wychwycicie przy moderacji. Wszystko zależy od dodających i ich podejścia do unikalności tekstów, więc nie zwalajcie na dodawarki bo to wina zleceniodawców a nie Sylwina czy Piotrka (yokokeke).

To "trochę" czasochłonne i niewielu tak zrobi. Trochę się pomyliłeś, ja nie winię autorów dodawerek, to jest tylko biznes - dla mnie jest zagrożeniem, nie dlatego że sylwin to, albo tamto - ale dlatego że nie wierzę w ich moderację i sprawdzając unikalność, widzę jak ludzie "zagnieżdżają" synonimy. Przy dodawaniu 100 dziennie im to nie przejdzie zbytnio i sami są zmuszeni zmienić opisy, tutaj mają wolną rękę.

mitrok Jeżeli oni moderują i poszczają wpisy "darmowe MP3" to pozazdrościć wyobraźni.

Dodawarki dla publiki zostały udostępnione tydzień czy dwa temu a temat płatnych katalogów mielony jest od wielu miesięcy

Codziennie 2 osoby u mnie katalogują po 8 h dziennie, i wiem ile katalogów wywalam każdego dnia z darmowej listy. i Wiem na ile ta ilość się zwiększyła od startu tych rewolucji na sieciach neuronowych, i dzielą twojego kolegi.

Dla tego nie wmawiaj mi tego czego nie sprawdzasz, a ja wiem co pize.

To "trochę" czasochłonne i niewielu tak zrobi. Trochę się pomyliłeś, ja nie winię autorów dodawerek, to jest tylko biznes - dla mnie jest zagrożeniem, nie dlatego że sylwin to, albo tamto - ale dlatego że nie wierzę w ich moderację i sprawdzając unikalność, widzę jak ludzie "zagnieżdżają" synonimy. Przy dodawaniu 100 dziennie im to nie przejdzie zbytnio i sami są zmuszeni zmienić opisy, tutaj mają wolną rękę.

Nadal nie widzę różnicy pomiędzy automatem a seobohaterem. Nawet lepiej że Sylwin to moderuje (przynajmniej tak twierdzi), bo jak ktoś będzie jechać seobohaterem do wszystkich z tym samym opisem to już nikt tego mu nie zmoderuje :)

Twierdzisz żę dodawając 100 dziennie im to nie przejdzie? Aż tak wierzysz w ekspresową szybkość indeksacji w darmowych seokach? :P

@MaxPan:

Po pierwsze ja niczego Ci nie wmawiam, wyrażam tylko swoje zdanie a Ty masz prawo mieć inne. Wg mnie jedno z drugim nie ma związku (opłaty i wprowadzenie automatów), bo tak jak napisałem widzę ile wpisów leci od yokokeke i raptem było ich może kilkanaście, może góra dwadzieścia pare. W ogólnych seokach takie wpisy niemal nie odróżnisz od "ręcznych" dodawań, więc nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz że wprowadzenie opłat ma związek DOKŁADNIE z wprowadzeniem automatów. Raptem właściciele "po złości" na wieść o automatach wprowadzają opłaty? Nie sądzę.

Katalog ślubny i katalog motoryzacyjny - zapraszam.

Lakiery samochodowe - wyjątkowe farby House Of Kolor

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności