Skocz do zawartości

OVH multidomeny

lady23

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam pytanie o funkcje multidomeny w ofercie OVH.

Mam tam założone 2 strony na jednym koncie uzywając usługi multidomeny.

Ip moich stron maja inne klas A jeden jest na ip polski jeden na francuskim.

Czy to ze oba Ip naleza do OVH mogą jakoś negatywnie wpływać na pozycjonowanie??

Czy jest sens budowac zapleczę do tych stron korzystajac z tego samego konta hostingu uzywajac innych ip dalej wykorzystując funkcje multidomeny, czy lepiej korzystac z usług innego hostingu??

Ja bym nie popadał w taką paranoję z tym ip...

Masz inną domenę inne ip (z inną lokalizacją) to hostingodawcy innego już nie musisz szukać. Tym bardziej, że piszesz o tylko dwóch stronach.

Moderowany katalog stron ogrodniczych - Zapraszam do wpisów branżowych stron (na moderację trzeba się sporo naczekać ale warto)

Jeżeli posiadasz inne IP, to jest ok.

BTW. mógłby ktoś szczegółowo opisać tą opcję multidomen w ovh? Czy dostępne są tylko 2 IP (Polskie i Francuskie)?

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

W sumie jest możliwość wyboru wśród dwunastu państw

Edycja:

Ale przed ewentualnym zakupem radzę zapoznać się z wielkością i ilością baz danych na poszczególnych kontach.

Moderowany katalog stron ogrodniczych - Zapraszam do wpisów branżowych stron (na moderację trzeba się sporo naczekać ale warto)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności