Skocz do zawartości

Przekierowanie na domenę chyba w filtrze.

mysero

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

ponad rok temu temu dostałem do pozycjonowania stronę na domenie pierwszadomena.pl. Niestety okazało się, że już wtedy coś było ,,robione" i domena jest w filtrze. Dlatego kupiłem dla klienta nową domenę drugadomena.pl i przekierowałem A->B. Drugadomena.pl jest po paru frazach w top10. Aczkolwiek klientowi przypomniało się, że maile mają JanekKowalski@PIERWSZADOMENA.PL i chciałby znowu mieć domenę pierwszadomena.pl ... ponieważ obecna sytuacja jest myląca dla klientów.

Domenę pierwszadomena.pl oczywiście przekierowałem na drugą już dawno, pierwszą usunąłem z indeksu Google (jakieś 6 miesięcy temu)

Czy możecie poradzić, co powinienem zrobić? Czy mogę sprawdzić, czy domena pierwsza nadal jest w filtrze?

Info: w filtr wpadła jakieś 7-9 miesięcy temu spadając z top30 do top250. Nie wiem czy nadal jest w filtrze. Nie wiem nic.

Pomóżcie jakkolwiek. Z góry dziękuję.

pzdr m.

Chyba nie da się tego sprawdzić w żaden sposób. Jedyna opcja to spróbować przekierować b->a + pozycjonowanie strony a , jak będą efekty to znaczy że nie ma filtra , jeśli nie będzie to prosta sprawa.

Ja bym tak zrobił.

Dieta kopenhaska -najskuteczniejsza dieta !

Najnowsze stylizacje modowe !

Aha, czyli sprawdzić się nie da...to zła informacja:)

Przypuśćmy teraz, że cofnę przekierowanie...jaki czas mniej więcej jest porzebny, żeby całe "pozycjonowanie" przeszło z B na A, aby ocenić czy filtra nie ma lub jest? Po jak długim czasie po prostu będę miał pewność? Strona jest w html5, mało treści, zbudowana poprawnie, wypozycjonowana do top10 po 4 frazach gdzie wszystkie maja około 600 000 wynikow, a jedna ponad 10 mln.

A dalej...jeśli filtr będzie...i powrócę do przekierowania obecnego...to jak długo będzie trwało ponowne wrócenie do obecnego stanu?

Wiem, że to wszystko trudno ocenić, ale każda wasza wskazówka na pewno wniesie troche pewności do rozmowy z klientem:)

pzdr m.

• 2 tygodnie później...

Niestety, nie mogę już edytować, więc muszę zrobić dabyl posta.

Pytanie kolejne, kiedy powracam z domeny aktualnej, do tej prawdopodobnie w filtrze, to aktualną domenę (żeby nie było duplicate content) usunąć z indeksu od razu jak ta wznowiona pojawi się w serpach, czy może od razu po wykonaniu przekierowania?

Pewnie znowu banalne pytanie, ale muszę zapytać, pozdrawiam.

pzdr m.

Najgłupszy pomysł to wrócić znowu do domeny zafiltrowanej. Zadajesz pytania jakbyś nie miał pojęcia o seo a pozycjonujesz komuś stronę.

Zanim google odnajdzie linki to może trochę trwać ile, nikt nie wie.

Są sprawy prostsze i trudniejsze. Chciałem potwierdzenia.

Kede: nie mów od razu, że najgłupszy bo nie znasz sytuacji. Firmie bardzo zależy na starej domenie. I po obadaniu jej linków wygląda na to, że jest do odratowania.

Temat do zamknięcia.

pzdr m.

Jeśli z nowej domeny robisz przekierowanie to nie musisz jej usuwać ani blokować. G sam ją usunie z indeksu i przeniesie moc na starą domenę. Jeśli przekierowanie nie pomoże to je zdejmujesz i teoretycznie nowa domena powinna wrócić na swoje wcześniejsze pozycje.

tak "teoretycznie"

Po za tym jak jest przekierowanie a->b

A na domenie "a" zależy firmie to przecież ona dalej funkcjonuje tylko że przekierowuje na b. Więc nie widzę problemu. :)

tak "teoretycznie"

Po za tym jak jest przekierowanie a->b

A na domenie "a" zależy firmie to przecież ona dalej funkcjonuje tylko że przekierowuje na b. Więc nie widzę problemu. :)

Chodziło o klientów - oni nie kumali co za magia się działa i jak to tak to?!

Linki już przechodzą na domenę A, domeny już się zamieniają w serpach.

Wygląda na to, że wszystko będzie git.

pzdr m.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności