Skocz do zawartości

[noname]Jakich funkcji oczekujecie?

marrrecki

Rekomendowane odpowiedzi

MS, czyli?

Z szacowaniem jest spory problem. Wiem, że google adwords bardzo ładnie szacuje koszty, ale w przypadku pozycjonowania będzie to dosyć trudne. Wszystko zależy od przyjętych zmiennych, ale to już osobny temat.

Testerów będę poszukiwał, jak rozwiążę problem dodwania wpisów do katalogów, wordpress, qlweb, mini, phpbb, oraz komentarzy na gazeta.pl, onet.pl, wp.pl, interia.pl i ichniejszych blogach.

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Przeglądam i przeglądam wiele skryptów i póki co znalazłem kilka ciekawych pomysłów.

Z funkcji dodam:

- obsługa pozycji słowa kluczowego w: google.pl, google.com, google.co.uk, google.de, yahoo.com, pl.yahoo.com, msn.com, bing.com, bing.pl, wp.pl, onet.pl, interia.pl, o2.pl

- obsługa backlinks w: google.pl, google.com, google.co.uk, google.de, yahoo.com, pl.yahoo.com, msn.com, bing.com, bing.pl, wp.pl, onet.pl, interia.pl, o2.pl

Spoko, ale system będzie bardziej rozbudowany.

Narazie nie mogę powiedzieć zbyt wiele, ale maszynka będzie (przynajmniej w założeniu) na głowę biła wszystkie addery, staty, publikery i temu podobne.

Wady? Jedna: Potrzebny własny zestaw domen, subdomen, serwerów, adresów IP.

Człowiek trochę robi sobie przerwy, a to na PiO nowe i ciekawe projekty pojawiają ;).

Ta wada to dla mnie nie musi być wada. Tak na szybo nie mam pomysłu, ale może warto pomyśleć o dodawaniu do blogów (zewnętrznych, udostępniających miejsce na publikacje jak choćby np. blogger) oraz tworzenia w sposób automatyczny z nich link wheela. Bodajże w RankBuilder jest to rozwiązane kluczami typy {previouslink}, {nextlink} oraz {randomlink}. Ale to tak na szybko, a jak będziesz sugestie zbierał jeszcze przez kilka dni to się jeszcze kolejnych parę znajdzie. Na pewno narzędzia do indeksacji byłoby ważne.

Spoko, ale system będzie bardziej rozbudowany.

Narazie nie mogę powiedzieć zbyt wiele, ale maszynka będzie (przynajmniej w założeniu) na głowę biła wszystkie addery, staty, publikery i temu podobne.

Ambitne plany w połączeniu z luźnym stylem wypowiedzi - ciekawe co z tego wyniknie ;) ... Mam nadzieję, że będzie z tego coś więcej niż tylko słowa i zapewnienia ;)

Dodawarka do SEOKatalogów OnLine! · Projekt Quernbiter już wkrótce...

Nowy interfejs, obsługa WordPress, ulepszony mechanizm dodawania... Już wkrótce!

Projekt jest już mocno zaawansowany, więc mało prawdopodobne zeby nei został ukończony.

jak będziesz sugestie zbierał jeszcze przez kilka dni to się jeszcze kolejnych parę znajdzie.

Na pewno będę zbierał sugestie jeszcze kilka-kilkanaście dni.

Odnośnie wieku domeny:

Czy jest w ogóle możliwe, żeby sprawdzić od kiedy domena jest indexowana, albo od kiedy została zgłoszona do google?

Tak do konca nie ma takiej mozliwosci. Tutaj masz odpowiedz - https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=115563

ale nie dowiesz sie z tego sposobu jak np. byla przerwa i domena nie byla zarejestrowana lub zaindeksowana przez jakis czas. Mozna jedynie zobaczyc kiedy byla po raz pierwszy zarejestrowana i to pod warunkiem, ze jest starsza niz 3 lata.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Odnośnie wieku domeny:

Czy jest w ogóle możliwe, żeby sprawdzić od kiedy domena jest indexowana, albo od kiedy została zgłoszona do google?

Ja wiek domeny sprawdzam następująco (wiem, że nie jest to super dokładny sposób ale zawsze coś):

Sprawdzam WaybackMachine nie biorąc pod uwagę lat 2009-2011 (kopie na WaybackMachine pokazywane są z jakimś półtorarocznym opóźnieniem). Jak np. są kopie z lat 2002, 2003, 2007, 2008 to przyjmuję, że wiek domeny to 4 lata (czyli od 2007). To oczywiście automatem :) Jak interesuje mnie bardziej jakaś jedna domena to dochodzi jeszcze milion innych czynników :)

Dzień bez afery na PiO jest dniem straconym :)

small_logo_footer.jpg

To nie będzie "do wszystkiego".

Założenie projektu jest takie, żeby z jednego panelu można było sterować całym zapleczem. Reszta to "dodatkowe funkcje".

Czy przy pozycjonowaniu stron, np w google.de, albo google.co.uk lepiej sprawdzać wyniki przez amerykańskie/brytyjskie proxy? A może sprawdzane wyniki z polskiego IP nie odbiegają od tych z ip zagranicznych?

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności