Skocz do zawartości

[startup] seoTXT.pl - Zlecenie tekstów jeszcze nigdy nie było takie proste

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie weszły w życie zmiany, o których pisałem wyżej.

Dodatkowo doszła nowa opcja dla klienta "Sprawdź terminy" gdzie przed wpłatą pieniędzy czy dodaniem zlecenia, można oszacować wstępnie termin.

Jutro i pojutrze dojdą jeszcze nowi pracownicy, więc terminy na większość jakości powinny pomału być lepsze.

Te obecnie podawane są liczone na bazie przyjętych ostrożnych założeń. Popracujemy na nich 1-2 tygodnie, zobaczymy w praktyce ile pracownicy będą oddawali dziennie znaków i u niektórych pewnie to minimum zostanie zwiększone, dzięki czemu terminy będą zdecydowanie lepsze.

Zlikwidowane zostały rabaty, więc bardzo proszę o nie tworzenie "na siłę" dużych zleceń. Dużo lepszym pomysłem będzie dzielenie zleceń na mniejsze części i rozdzielenie ich pomiędzy dostępnych pracowników.

• Odpowiedzi 469
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeden tekst z synonimami 500 znaków:

Pracownik 1 (Średnia z 94 ocen: 4.82 / 6): 26 dni

Pracownik 4 (Średnia z 110 ocen: 4.95 / 6): 16 dni

Pracownik 13 (Średnia z 30 ocen: 4.5 / 6): 22 dni

Pracownik 15 (Średnia z 36 ocen: 4.42 / 6): 30 dni

niezbyt optymistycznie to wygląda. Nikt raczej przy takich terminach nie złoży zlecenia..

• 2 tygodnie później...

Otóż to, terminy są zdecydowanie za długie. Trudno nie zgodzić się z przedmówcą. Przed zmianami system był w mojej ocenie lepszy - przynajmniej jeśli chodzi o terminy. Oczekiwanie na teksty 20,30 a nawet 40 dni jak też mi podaje przy niektórych zleceniach zdecydowanie zniechęca i ja póki co podziękuje. Wole zlecić gdzie indziej i dostać tekst w normalnym przedziale czasowym.

Pozdrawiam

Panowie, terminy są długie, ale w końcu realne. Niestety ludzi do pracy nawet za dobre stawki brakuje, więc na razie tak to wygląda, prowadzimy stałą rekrutację, ale 99% osób odpada.

Dlatego też w panelu jest możliwość sprawdzenia szacowanego terminu przed wpłaceniem środków.

Weźcie też pod uwagę, że zlecenia w "nowym" systemie, dla których terminy są podawane automatycznie, zazwyczaj oddajemy przed czasem. Te terminy są podawane z bezpiecznym zapasem i niektórym pracownikom zwiększyliśmy już ostatnio ustawione moce przerobowe. Niedługo kolejni też o to poproszą, więc automatycznie terminy będą przystępniejsze.

@D_S - gdyby się do niczego nie nadawał to terminy byłyby na poziomie 1-3 dni, a nie prawie miesiąca ;).

@radoslaus - stawki mamy dobre, ludzie, którzy pracują są zadowoleni. Ogłoszeń tekściarzy jest mnóstwo, to samo się dzieje kiedy my wystawiamy ogłoszenia. Rekordowo było ponad 200 zgłoszeń. Niestety 99,9% osób nie potrafi poprawnie złożyć zdania, a nazywają się copywriterami. Jeśli ktoś mi przysyła przykładowy tekst napisany w wordzie (!) z całą masą podkreślonych błędów ortograficznych to co mam myśleć o takiej osobie. Kiedy zaczynamy się wczytywać w te rzeczy zaczyna się jeszcze większe piekło. Pomijam fakt, że kiedy już znajdzie się jakiś sensowny kandydat to nie pisze synonimów, a to u nas większość zleceń. Jedyne wyjście to zatrudnianie 100% ludzi w biurze bo z nimi nie ma problemów (zdalni oszukują na potęgę), z tym, że zapotrzebowanie na teksty jest zmienne i jednego miesiąca potrzeba nam 3 osoby, a innego 10 osób. Rentowność na tekstach jest na niskim poziomie, więc nie możemy sobie pozwolić opłacania etatów kiedy realnie nie są potrzebne.

@CashNet

Tak się składa, że jestem użytkownikiem systemu od samego początku i do dnia dzisiejszego zostawiłem u Was co najmniej kilkanaście tysięcy złotych, więc czuję się uprawniony do wyrażenia mojej subiektywnej opinii na temat projektu.

Ps. Planujecie coś zrobić ze zleceniem id.2061? Nie będę publicznie prał brudów, ale przeginacie naprawdę.

Ps2. Jeśli dla Ciebie argumentem za przydatnością i sprawnością działania seotxt jest przydzielenie miesięcznego terminu na wykonanie tekstu na 5000 znaków to powodzenia.

@CashNet

Rozumiem to doskonale, wyjściem byłoby zatrudnianie określonej liczby osób (uśrednionej) a w pustych okresach zlecanie im tematów na przyszłość. Nie wierzę, że za kwartał czy pół roku nie sprzedadzą się np. teksty o finansach czy urodzie. Ludzie mają stałą robotę, są bardziej przywiązani do pracy, nie szukają czegoś na boku. Oczywiście, w pewnym sensie zamrażacie środki płacąc ludziom i nie mając zbytu ale to jest jakieś wyjście. Z tego co widzę co dzieje się teraz to fajna marka upada po prostu i to po równi pochyłej...

Panowie, terminy są długie, ale w końcu realne. Niestety ludzi do pracy nawet za dobre stawki brakuje, więc na razie tak to wygląda, prowadzimy stałą rekrutację, ale 99% osób odpada.

Dlatego też w panelu jest możliwość sprawdzenia szacowanego terminu przed wpłaceniem środków.

Weźcie też pod uwagę, że zlecenia w "nowym" systemie, dla których terminy są podawane automatycznie, zazwyczaj oddajemy przed czasem. Te terminy są podawane z bezpiecznym zapasem i niektórym pracownikom zwiększyliśmy już ostatnio ustawione moce przerobowe. Niedługo kolejni też o to poproszą, więc automatycznie terminy będą przystępniejsze.

Niestety w moim przypadku rzadko się zdarza, aby zlecenia były oddawane przed czasem. Nawet jak pracownik napisze, że będzie szybciej to w większości przypadków tak nie jest.

W mojej ocenie jak pisałem już powyżej nic nie usprawiedliwia tak długich terminów. Nawet jeśli jest jakieś usprawiedliwienie to dla mnie - użytkownika nie ma ono znaczenia bo nie ma sensu tyle czekać na teksty.

Przed zmianami w systemie, kiedy pracownik sam podawał termin tylko raz zdarzył się poślizg w moim zleceniu. W 95% zleceń teksty były na czas. Dało się poczekać dzień czy dwa, czasami trzy. Więc z mojego punktu widzenia ta zmiana jest irracjonalna.

Reasumując, w obecnej formie system padnie. Terminy owszem, skrócą się za chwile ale trudno się dziwić, skoro nikt nie będzie dodawał zleceń.

Jeśli mogę zaproponować rozwiązanie to należy wrócić do tego co było, przynajmniej z określaniem terminów albo w najgorszym wypadku: pracownicy, który wywiązują się ze zleceń powinni mieć możliwość określania terminów a nowi, niesprawdzeni pracownicy będą pisać w takich terminach, ale ceny muszą być niższe.

Pozdrawiam wszystkich cierpliwych użytkowników systemu ;)

Powiedzcie więc jak wygląda w obecnej chwili system rekrutacji? Skoro tak bardzo chwalicie się, że cały czas poszukujecie pracowników chciałbym wiedzieć - gdzie ich szukacie? Na stronie nie znalazłem informacji dla potencjalnych copywriterów - co konkretnie mają zrobić aby starać się u was o pracę.

Osobiście wysyłałem kilka wiadomości w tej sprawie, po którejś z kolei kontakt urwał się całkowicie. Nie muszę mówić, że nie zaproponowano podczas tej korespondencji żadnych konkretów typu: "Wyślij 3 przykładowe prace o długości takiej i takiej na temat taki i taki a po kilku dniach damy odpowiedź czy jesteśmy zainteresowani współpracą".

Z tego co słyszałem z innymi jest podobnie: ktoś się pyta o ofertę, wysyła nawet konkretne prace a potem kontakt się urywa.

To nazywacie owocnym systemem rekrutacji? Wolnego...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności