Skocz do zawartości

[startup] seoTXT.pl - Zlecenie tekstów jeszcze nigdy nie było takie proste

Rekomendowane odpowiedzi

Wszyscy chwalicie seotxt.pl, a ja mam słowa krytyki.

Seotxt.pl oferuje również, poza pisaniem tekstów, zakup katalogów. Odbywa się to tak, że najpierw zasila się konto w serwisie, a następnie wykupuje sie paczkę na konkretne 25 katalogów. Płaci się za nią rzeczonymi punktami.

Wykupiłem paczkę na kolorowe katalogi (25 kodów do katalogów), kod dostałem, jednak co się okazało - z 25 katalogów tylko jeden działał, reszta z nich nie istnieje.

Kiedy to odkryłem, naskrobałem maila, żeby zwrócono mi koszty, na kont w serwisie. Z wielkim trudem znalazłem maila do twórców (jest on dostępny na jednej stronie, brak zakładki kontakt, maila na stronie głównej), jednak do dziś nikt mi nie odpisał.

Z punktu widzenia klienta, uważam że to skandal, bym musiał szukać przedstawiciela firmy w innych miejscach niż jego firma, a zatem tutaj.

Reasumując, seotxt.pl to świetna maszynka do wyłudzania pieniędzy i oszukiwania swoich klientów.

Obecnie zastanawiam się nad zgłoszeniem seotxt.pl jako strony wyłudzającej pieniądze do Google.

pozdrawiam i szczere portal odradzam

• Odpowiedzi 469
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dlatego zawsze uważałem i uważam dalej, że tego czego nie zrobisz sam nie zrobi dobrze żadna dodawarka, a tylko stracisz pieniądze na słomiany zapał grupy gimnazjalistów.

Zapraszam także na mojego bloga Jacek Jagusiak. Oferuje także usługę odwirusowania stron www jak i serwerów.

Założyłem konto, żeby zobaczyć co i jak, ale przy wycenie tekstów nie mogę wybrać tekstów z synonimami - brak mocy przerobowych czy jakiś błąd? :)

Zbyt duży stosunek popytu do podaży, często po 2 godzinach już są wykorzystane limity. :)

Wykupiłem paczkę na kolorowe katalogi (25 kodów do katalogów), kod dostałem, jednak co się okazało - z 25 katalogów tylko jeden działał, reszta z nich nie istnieje.

Masz na myśli https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=114664 ?

Ja bym nie obwiniał twórców Seotxt.pl skoro zewnętrzny podmiot miał przez chwilę problemy.

Z tego co widzę to katalogi działają.

@Skimind:

1. Przestań proszę wypisywać po kilku godzinach oczekiwania na maila, że jesteśmy oszustami - widzę jakąś masową akcję robisz, nie tylko na pio.

2. Maila napisałeś w piątek, jest długi weekend - spokojnie. Dziś dostaniesz odpowiedź.

3. Kontakt i pełne dane firmy są w regulaminie i sekcji o wymownej nazwie "Kontakt" - nie musisz nas szukać po forach.

4. Zapewne zakładając u nas konto dokładnie przeczytałeś regulamin, w tym punkt:

"10. W usłudze sprzedaży kodów do płatnych katalogów stron, seoTXT nie ponosi odpowiedzialności za decyzje właścicieli katalogów związane z odrzuceniem dodawanego wpisu. seoTXT jedynie pośredniczy w sprzedaży kodów i wszelkie wątpliwości związane z samym kodem lub jego zastosowaniem należy wyjaśniać z administratorem konkretnego katalogu."

5. Jeśli przczytałeś regulamin to zapewne zdajesz sobie sprawę, że to nie są nasze katalogi i jesteśmy tylko pośrednikiem w sprzedaży. Każdą taką sprawę jak Twoja, musimy wyjaśnić też z właścicielem katalogu, a nie na hasło "kod nie działa" zwracać od razu pieniądze, bo to mogłoby prowadzić do nadużyć. Przy usłudze kodów zakładamy, że użytkownik najpierw trafia do katalogu, sprawdza go, podejmuje decyzje o tym, że chce się do niego wpisać, a potem kupuje sobie u nas kod. Może kiepskie porównanie, ale kiedy kupujesz kody np. na allegro i kod nie działa, to do kogo piszesz? Do allegro, czy do właściciela katalogu?

@FollowUp - o jakiej dodawarce mówisz? Zapoznałeś się może z serwisem i tym co oferujemy, czy tak sobie hobbystycznie hejtujesz i wyzywasz normalne firmy od gimnazjalistów?

Mam wrażenie że dzięki tej"masowej akcji" ktokolwiek do mnie napisał...

Nie czekam na maila kilka godzin, kilka dni jest bardziej trafnym terminem.

Cieszę się że w końcu ktoś zadał sobie trud napisania do mnie. A wystarczyłoby ustawić auto responder na weekend. Nie ma mnie w Polsce, nie wiem kiedy są dni wolne od pracy. Napisałem rano, przez 8 godzin gdy wszystko zwykle pracuje nie dostałem odpowiedzi. Myślę że moja reakcja nie dziwi póki co.

Co do zakładki kontakt - ok, mea culpa, trzeba wejść w jedną z 3 sekcji waszej strony, dlatego nie znalazłem kontaktu w sposób łatwy.

Co do punktu 4, bo owszem czytałem katalog. Ten punkt mówi o odrzuceniu wpisu. Ja nawet nie miałem go gdzie złożyć, bo wszystkie linki które są na WASZEJ stronie nie działają. W związku z tym nie widzę tu winy administratora katalogu.

Dzięki uprzejmości Kukisa dowiedziałem się już gdzie są katalogi. Again - szkoda że nie dowiedziałem się tego od was, szkoda że dane na wszej stronie są nieaktualne i nie robicie nic by to zmienić.

Punkt 5 częściowo wyjasniłem 3 linijki wyżej.

To czego nie wyjaśniłem: porównanie faktycznie kiepskie bo piszę do obu. Chyba że w żaden sposób nie mogę namierzyć włąściciela katalogu.

Nigdzie nie napisałem że chcę zwrotu pieniędzy, napisałem że chcę żebyście uzupełnili mi z powrotem konto punktami które zmarnowałem na zakup multikodu na niedziałające katalogi.

Wiem że nie są to wasze katalogi, ale to u was kupuje się kod i to u was jest napisane na jakich stronach on działa. A że macie niezaktualizowaną bazę - nie moja wina.

To co oferujecie to usługa. Usługa którą u was zamówiłem nie została wykonana(kupiłem kod na 25 katalogów opisanych na waszej stronie, katalogi nie działają, nie mam możliwości cofnięcia zakupionego kodu by znowu mieć swoje punkty, więc usługa nie została wykonana prawidłowo).

Pozdrawiam

Kamil

Again - szkoda że nie dowiedziałem się tego od was, szkoda że dane na wszej stronie są nieaktualne i nie robicie nic by to zmienić.

To jest zaniedbanie właściciela katalogów, ponieważ to on ma dowolność w formułowaniu tekstu i listy przy multikodzie. Nie zmienił adresów katalogów i stąd ten problem.

CashNet powiedz mi tylko jedno jaka poważna firma pozwala sobie na brak formularza kontaktowego? Na zaniedbanie w postaci braku "Polityki prywatności"? Zbieracie dane o użytkownikach, ale już ich o tym nie informujecie? Brak podstawowych elementów, które powinny być od samego początku? I to ma być poważna oferta? Nikogo tutaj nie namawiam do jakiejś nienawiści wobec Was, ale to wygląda na projekt "gimnazjalistów", którzy zaczynają od środka cały projekt.

Zapraszam także na mojego bloga Jacek Jagusiak. Oferuje także usługę odwirusowania stron www jak i serwerów.

Mam wrażenie że dzięki tej"masowej akcji" ktokolwiek do mnie napisał...

Czytam ten topic i mi rece po prostu opadaja.

Pisales kiedys do jakiejs firmy innej? Zawsze dostajesz odpowiedz tego samego dnia? Wszyscy w weekendy pracuja? Jakos nie moge w to uwierzyc. Czy moze wszyscy maja autorespondery poustawiane? Z autospji moge powiedziec ze na odpowiedz z Netii czeka sie kilka dni roboczych, a C+ zwykle na nastepny dzien roboczy odpowiada. Wielkie powazne firmy.

Jakbys kiedys jakis biznes prowadzil to bys sie moze dowiedzial, ze czasem maile sie nawarstwiaja i nie da sie na wszystkie odpowiedziec od razu. A latanie po forach i wyzywanie ludzi od oszustow bo przeczekales kilka godzin roboczych i odpowiedzi nie dostales jest po prostu niepowazne i najbardziej swiadczy o Twoim poziomie.

Ile jest za tekst 3000 znakow + synonimy (6000 znakow z synonimami)? Wielkie dzięki za odpowiedz.

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

3zł+VAT jest za każde 1000 znaków. Rozumie się przez to cały tekst, ale bez spacji i znaków { | }

Ostatnio zleciłem tekst 1300 znaków z synonimami, dostałem tekst o długości 1625 znaków - odejmując spacje ma 1339 literek - z tego mogę wygenerować teksty od 680 do 861 znaków.

Wszystko zależy jaką taktykę obierze piszący - czasem będzie dłuższy tekst po zsynonimizowaniu, innym razem masz więcej synonimów. Ale ogólnie różnice nie są duże i powinieneś być zadowolony. ;)

Napisałem rano, przez 8 godzin gdy wszystko zwykle pracuje nie dostałem odpowiedzi. Myślę że moja reakcja nie dziwi póki co.

Już nie rozumiem - czekałeś kilka dni czy 8 godzin i napisałeś na forum?

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Sprawa skiminda rozwiązana.

@mj_2000 - już jest odpowiedź na mailu :). Powinno wszystko grać.

@skrypty.pro - płacimy za realnie napisane znaki bez spacji i znaków {, | i }. Czyli jeśli przed wygenerowaniem ma być 6 tys znaków to cena to 6* 3 zł netto = 18 zł netto.

@sindirus - skimind napisał maila w piątek rano i miał na myśli, że w piątek przez 8 godzin pracujących nie dotarła odpowiedź, a te "kilka dni" w innej wypowiedzi to właśnie piątek/sobota/niedziela.

CashNet - kolejka Express nadal działa? Bo chyba 2. dzień z rzędu nie ma tam żadnego info, wcześniej nawet jeśli było wszystko wykorzystane, to zostawało kilku pracownikom chociaż po kilkaset znaków.

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Hej, wszystko w expresie pozapychane niestety, obecnie pracownikowi 15 zwolniło się 10 tys znaków "mocy".

Kolejka standard działa normalnie cały czas i można też w ten sposób zlecać.

W ciągu najbliższych 2-3 dni powinny w końcu dojść nowe copywriterki to przybędzie powera :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności