Skocz do zawartości

[startup] seoTXT.pl - Zlecenie tekstów jeszcze nigdy nie było takie proste

Rekomendowane odpowiedzi

Widzę, że serwis trochę się zmienia w ogólnodostępną platformę dla copywriterów. Liczba pracowników ostatnimi czasy zwiększyła się, z tego co widzę, kilkukrotnie. Z jednej strony to dobrze dla zleceniodawców, ponieważ znacznie skrócą się terminy oczekiwania na teksty. Z drugiej strony może za tym pójść w parze mocne zaniżanie stawek (zwiększona konkurencja wśród copywriterów), a to raczej zawsze wiąże się ze spadkiem jakości. 

• Odpowiedzi 469
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@Katalina,@Eifer077, zaakceptowano Wasze teksty? Ja dostałam info, że w piątek albo w sobotę te teksty z dłuższym okresem powinny zostać doliczone do salda (bez akceptacji klienta). U mnie jeszcze to się nie stało, ale mam nadzieję, że przed wystawieniem umów się uda to załatwić :)

CheNelly ja mam teksty rozliczone, ale nie zaakceptowane (ze względu na dłuższy okres chyba). Istnieje możliwość, że mimo rozliczenia, klient się kiedyś tam upomni o jakieś poprawki? Pytam bo od niedawna korzystam z platformy i jeszcze nie do końca rozumiem zasad jej działania. 

@mks22 hm... nie wiem czy trzeba obawiać się spadku jakości, faktycznie zatrudniana jest większa liczba osób, ale ludzi z łapanki nie biorą. 

@Katalina,  myślę, że tak. Jeszcze mi się to nie zdarzyło, ale skoro teksty nie zostały automatycznie zaakceptowane to po prostu klient musi je jeszcze sprawdzić i zgłaszać uwagi (ma przedłużony termin, gdyż zlecił bardzo dużo tekstów). Po akceptacji nie ma za to możliwości zgłaszania poprawek. 

SEOpisanie - seo copywriting i nie tylko...

Robicie siare, autoakceptujecie zlecenia które nie zostały poprawione, tekst sklonowany na dwóch zleceniach czyli zapłacone dwa razy za to samo i do tego źle napisane i na dodatek na emaile do was odpisujecie tak samo jak wasi pisarze poprawiają teksty

25251.jpg

I do dzisiaj cisza

P.S w sumie to teraz wiem dlaczego nie poprawione, bo niby po co... i tak zaakceptowane będzie

Ja ogólnie jestem zadowolony, ale na razie nie dostałem praktycznie żadnego zlecenia od zwykłych zamawiających, a z projektu automatycznego nie mam jeszcze żadnych opinii i ocen, na której powiedzmy mógłbym zbudować jakąś reputację w portalu. Stąd moje pytanie do osób, które dłużej współpracują z portalem. Na jakiej zasadzie działa przyznawanie tekstów od zwykłych osób na początku współpracy? Trzeba obniżyć stawki do podłogi czy co?;P

Pozdrawiam

Jurek

Mam rozliczone, ale są to zlecenia, które dostałam poza tekstami na stronę internetową. Te zlecenia nadal nie są rozliczone, ani zaakceptowane... zresztą te ze stycznia nadal są bez akceptacji. Mam nadzieję, że w tym miesiącu także rozliczą nam to, co piszemy bez akceptacji.

SEOpisanie - seo copywriting i nie tylko...

• 2 tygodnie później...

@Skryptorium_Kreatywne, przecież od razu drukujesz umowę z rachunkiem (w jednym pliku masz 2 x umowa i 1 x rachunek). Wysłać można priorytetem, wtedy na drugi dzień dochodzi, jeżeli nadasz przed 14.  Te 7 dni to niewiele, zazwyczaj pieniądze są na koncie na drugi dzień od dostarczenia umowy (raz miałam za 2 dni). To i tak krótki termin, większość firm rozlicza się do 14 dni po wystawieniu rachunku.

Ja dzisiaj pierwszy raz będę wysyłać rachunek i umowę i mam takie dość głupie pytanie - czy trzeba wysłać obie kopie umowy, czy jedną sobie zostawić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności