Skocz do zawartości

[startup] seoTXT.pl - Zlecenie tekstów jeszcze nigdy nie było takie proste

Rekomendowane odpowiedzi

A bierzecie pod uwagę możliwość rozszerzenia bazy precli o precle klientów? Powiedzmy, że mam kilka wartościowych precli, publicznych (mogę to zmienić) ostro moderowanych na różnych IP i różnych domenach, i chciałbym przyjąć wartościowe artykuły. Choć gwarantuję, że precel będzie stał 5 lat chyba że dostanie bana, to jednak nikt 100% gwarancji nie może dać ale takie precle mogłyby być w dodatkowej bazie. Artykuły od pisarzy z seotxt byłby automatycznie publikowane i zatwierdzane, ja opłacam domenę i hosting, dbam dalej tak samo o precla. W zamian oczekuję punktów, które mogę wykorzystać na linkowanie moich stron i np. tego precla (np. obowiązkowo na samym początku). Punkty można wykorzystać np. dopiero od 100 a gdyby mojemu preclowi się coś stało, tracę punkty lub nawet blokada konta. Co myślicie o takim rozwiązaniu? Myślę, że jest sporo wartościowych precli użytkowników, którzy by na coś takiego poszli bo chcą by ich precel bardziej się rozwijał a do tego, żeby dodawano do niego dobre artykuły. Poza tym każdy precel miałby unikalny wygląd, doszły by Wam dodatkowe domeny i IP.

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

• Odpowiedzi 469
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@Elegant to złe rozwiązanie, w tej chwili precle są pod kontrolą jednej firmy, która o nie dba i linkuje je odpowiednio, w przypadku, gdyby dopuścić precle z zewnątrz nie ma gwarancji utrzymania wpisów przez 5 lat i opdowiedniego linkowania, poza tym pojawiło by się pewnie wielu cwaniaczków polujących na teksty...

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Leasingmarket.pl - gdy masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

@Elegant takie coś z grubsza rzecz biorąc masz w Syropie za 150 zł. Dajesz swój wkład jako subdomeny uzyskując w zamian dostęp do ogółu w wybranych strefach tematycznych. Suma Summarum koszt stałego linka bardzo niewielki.

Oferta SeoTxt jest ciekawa, m.in. właśnie dlatego że jest jeden biznesowy właściciel, sam projekt zaś oparty o cel finansowy. Nie jakiejś komuny ze zbiorczą publiczną bazą precli.

Przeglądałem sposób zlecania tekstów do precli i mam pytanie czy może być tak, że sporządzając nowy projekt w:

link 1 - wpisuję adres pozycjonowanej strony

link 3 - link do poprzedniego losowego wpisu

link 2 - wpisuję nie adres do podstrony strony wpisanej w link 1 a adres do innej strony głównej lub innej podstrony strony głównej niż w link 1? Czyli czy w link 2 mogę podać adresy stron/podstron zapleczowych, które także linkują do strony pozycjonowanej podanej w link 1?

W Syropie owszem jest coś takiego, ale chyba trzeba jeszcze płacić i poza tym, to są chyba teksty z mieszarek, czyli jakoś ich taka na pewno nie będzie na jakiej mi zależy i moje precle raczej tam nie pasuję, szkoda by ich było.

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

O takiej sieci publicznej nie myśleliśmy bo to już "większa" sprawa. Być może coś podziałamy w tym kierunku, jak ktoś ma jakieś wizje/propozycje to chętnie wysłucham na priv.

Co do Twoich pytań dot. linków - możesz podać jakie chcesz adresy :D. W ramach jednego projektu można linkować nawet i do 1000 różnych stron w różnych domenach, nie przeszkadza nam to. Trzeba tylko brać poprawkę na to, że wtedy nie zawsze uda nam się taki link idealnie w treści wpasować.

Panowie kolejna "nowość", a raczej gratka dla programistów :D.

Udostępniamy program resellerski wraz z odpowiednim API - https://www.seotxt.pl/info.php?ak=resell.

Cały system oparty jest na API. Twóje skrypty wysyłają do naszych odpowiednie informacje dot. rodzaju zlecenia. System dodaje zlecenie i pobiera punkty z Twojego konta resellerskiego. Po wykonaniu zlecenia przez naszych pracowników, system seoTXT odpytuje skrypt po Twojej stronie przesyłając odpowiednią informację i udostępniając adres url do pliku txt z przygotowanymi tekstami w odpowiednim formacie, który możesz automatycznie obrabiać.

Pozwala to na stworzenie sobie od podstaw nawet kopii naszego serwisu oferującej dobre teksty na własnych zasadach. U nas kupujesz jak w hurtowni! :brawa:.

Dodatkowo stwarza to nieograniczone możliwości poprawienia jakości usług w obecnych projektach. Można zrobić np. sieć precli podobną do naszej i jednocześnie zagwarantować dostęp do wysokiej jakości treści - powoływanie się na seoTXT uwiarygodni Twoją usługę.

Rozwiązanie może się sprawdzić też w oprogramowaniu do sklepów internetowych, zwłaszcza tym rozliczanym abonamentowo. Właściciel sklepu może mieć w panelu prosty przycisk, a po jego kliknięciu dzięki api trafia do nas zlecenie na napisanie opisu do konkretnego produktu. Po jego wykonaniu opis automatycznie wstawiany jest do sklepu. Nam płaci właściciel oprogramowania, a jemu płaci właściciel sklepu przy comiesięcznym rozliczeniu.

Do każdego projektu robimy 5 różnych tekstów z synonimami i linki po nich rozkładane są przez osobę, a nie automat, więc stara się to robić najlepiej jak to możliwe uwzględniając założenia projektu. Jest dodatkowy system ticketów, więc można po dodaniu projektu przekazać swoje niestandardowe uwagi.

Kiedy w systemie jest 5 tekstów to możemy całość ustawić proporcjonalnie (każdy tekst wybierany jest taką samą ilość razy). Na przykład chcesz 80 wpisów na "hurtownie" i 20 wpisów na "hurtownie spożywcze" to możemy zrobić 4 teksty o hurtowniach, a 1 o hurtowniach spożywczych i tak samo ustawić anchory - wtedy zostanie zachowana taka proporcja.

Im więcej różnych linków i anchorów w ramach zlecenia tym trudniej się do tego dostosować, ale jeśli projekt ma linkować praktycznie tylko 1 url z kilkoma anchorami to można swobodnie dopisywać tego rodzaju "zachcianki" :D.

To ja mam pytanie - chce zamówić teksty innej wielkości niż 1000 znaków w dużej ilości. Pojęcia nie mam ile by to kosztowało więc wypełniać zlecenie. Niestety po dodaniu otrzymuje komunikat że mam za mało punktów. A przecież nie doładuję konta za XXX zł tylko po to żeby otrzymać wycenę. Może coś przeoczyłem ale jak mam uzyskać wycenę zlecenia, które chce złożyć?

Może uda mi się zrobić coś dobrego

;)

Jeśli chodzi o jakość standardową to możesz oszacować koszt zlecenia przed doładowaniem.

Dajemy możliwość zlecania już od 100 znaków, a tekst może mieć wielokrotność 100 znaków.

Najpierw policz ile łącznie będzie znaków w całym zleceniu - np. 80 tekstów po 1700 znaków = 136 tys.

Teraz sprawdź, w którym przedziale mieści się liczba znaków w zleceniu:

do 49999 - stawka to 3 zł netto za 1000 znaków

50 tys do 99999 - stawka to 2,5 zł netto za 1000 znaków

powyżej 100 tys - stawka to 2 zł netto za 1000 znaków

W twoim przypadku masz najniższa stawkę, więc koszt zlecenia to 136*2 = 272 zł netto (czyli 272 pkt trzeba doładować).

W przypadku jakości niestandardowej to rzeczywiście może być problem i niedługo zmienimy lekko sposób zamawiania, tak aby móc uzyskać wycenę przed doładowaniem.

Kapitalne posunięcie z tymi preclami ale przydałaby się możliwość zapisania projektu bez jego wysłania do moderatora, np. w celu późniejszego dokończenia.

Jeśli zaś chodzi o problem, który sygnalizowałem wcześniej to został on rozwiązany i na chwilę obecną jak najbardziej polecam seoTXT :D

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności