Skocz do zawartości

Wytrawny katalog stron

abixx

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam do dodawania stron: wytrawny katalog stron

Domena ponad 2-letnia, kupiona z innym przeznaczeniem ale ostatecznie powstał katalog ;)

Planuję dość rygorystyczną moderację, proszę więc o przemyślane wpisy.

Internetowy System Reklamowy to połączenie katalogu stron, katalogu firm, katalogu sklepów oraz ogłoszeń drobnych i artykułów.

Warto poprawić:

Musisz być zalogowany żeby dodać stronę

Tutaj: Informacje jak dodać wpis:

Aby dodać stronę wybierz związaną tematycznie ze swoją stroną kategorię i podkategorię po czym korzystając z formularza dodaj swój serwis do naszego katalogu.

Poznaj i zrozum ten biznes... Dołącz nie czekaj aż doskonała okazja Cię ominie!

BO468x60.gif

Spodziewałem się takiej reakcji, choć nie do końca to rozumiem. Ja osobiście wolę się rejestrować w seokatalogach, dzięki temu mam możliwość zarządzania swoimi wpisami.

Odnośnie mojej decyzji włączenia przymusowej rejestracji to podyktowane jest to problemami ze sporą ilością e-maili od użytkowników, chcących edytować swoje wpisy. Mając wiele katalogów to zaczyna być w pewnym momencie uciążliwe. Dzięki rejestracji użytkownicy sami zarządzają swoimi wpisami bez konieczności zawracania głowy właścicielowi katalogu. W autorskich rozwiązaniach mam inne sposobu na umożliwienie edycji wpisów, w seokatalogu o ile mi wiadomo jedyną możliwością jest rejestracja.

Dodam jeszcze, że ostatnio na jednym z katalogów dostałem od tego samego użytkownika w ciągu jednego dnia kilka próśb o edycję wpisów, za którymś razem grzecznie odpisałem że nie mam czasu edytować wszystkich jego wpisów. W tym samym dniu "dziwnym zbiegiem okoliczności " jakiś atak robota zajechał serwer, przez co zablokowano mi konto.

Prośby o edycję wpisów stały się naprawdę mocno upierdliwe, jeśli macie na to jakiś inny sposób niż rejestracja to chętnie się dowiem.

Warto poprawić:

Musisz być zalogowany żeby dodać stronę

Tutaj: Informacje jak dodać wpis:

Aby dodać stronę wybierz związaną tematycznie ze swoją stroną kategorię i podkategorię po czym korzystając z formularza dodaj swój serwis do naszego katalogu.

Słuszna uwaga, to trzeba zmienić.

Internetowy System Reklamowy to połączenie katalogu stron, katalogu firm, katalogu sklepów oraz ogłoszeń drobnych i artykułów.

Źle podchodzisz do sprawy. Daj lepiej w formularzu dodawania strony informację, że edycja wpisu możliwa będzie tylko pod warunkiem, że się zarejestrujesz i ewentualnie jakiegoś checkboxa, żeby user potwierdził że się z tym zgadza. Rozwiązanie dobre dla obu stron - tych chcących edytować i tych chcących dodawać normalnie :)

Spodziewałem się takiej reakcji, choć nie do końca to rozumiem. Ja osobiście wolę się rejestrować w seokatalogach, dzięki temu mam możliwość zarządzania swoimi wpisami.[...]

Jak nie rozumiesz to ja Ci wyjaśnię: ludzie chcą jak najszybciej dodać wpis do katalogu, żeby mieć czas na dodawanie do następnego, katalogów są tysiące. Tracenie nawet 5 minut czasu na rejestrację, później potwierdzenie i dopiero dodanie strony potrafi odstraszyć.

Dodatkowo jak się zrobiło rejestracje to dobrze by było login/hasło gdzie zapisać/zapamiętać - dodatkowa strata czasu etc., szczególnie jak się ma setki kont pozakładanych na setkach serwisów to spada chęć do zakładania kolejnych.

Bardzo fajny i prosty dezajn. Jakoś lubię czytelne i proste katalogi :P

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

Ale kupa seok!

dodaj bez rejestracji

wlacz mozliwosc sugerowania kategori

dodaj kategorie: Gry, Gry Online, Gry Komputerowe !

W wolnej chwili lubię grać z kumplami od 4 lat w Metin2 wojownikiem mentalem,

Pogrywam także na serwer metin2 który pozwala się odstresować od ciężkiej pracy.

Czasami coś oglądam, uzywająć programu p2p, eMule taki osiołek :) tylko wymaga listy server.met

Dziękuję za wszystkie opinie.

Poprawiłem stronę informacyjną i regulamin.

Rejestracja zostanie, mam sporo katalogów i e-maile z prośbami o modyfikacją/usunięcie wpisów są naprawdę uciążliwe a nie mogę ich ignorować. Po prostu będzie mniej wpisów w katalogu.

Póki co po kilku dniach działania, w indeksie ponad 300 podstron.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności