Skocz do zawartości

Crispers5 - Moje Prace

Dop27

Rekomendowane odpowiedzi

I co z tego? Mógłbyś robić to nawet 3 miesiące, napstrykać 10k warstw i użyć najlepszego dostępnego oprogramowania... skoro efekt jest jaki jest i można go uzyskać dokładnie tym sposobem, który opisał Kede.

Tak czy owak, to co opisałeś, to najbardziej podstawowe funkcje ... a te 'wektorowe' liście wciskasz w każdą pracę. Nuda.

• Odpowiedzi 223
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja zanim wrzuciłem tutaj swojego pierwszego linka do fotografii ślubnej to "muskałem" ją jak mogłem bo przyznam szczerze - że bałem się opinii grafików którzy udzielają się na tym forum a robią naprawdę ciekawe rzeczy.

Wrzucasz - grafikę do oceny - kiedy ktoś piszę ci że jest mizerna - odpowiadasz G*wno....nie bardzo rozumiem.

Ludzie życzliwie starają Ci się coś podpowiedzieć. Tak jak piszę poprzednik - możesz męczyć grafikę i trzy dni a i tak czasem bywa do d... znam to z własnego doświadczenia. Czasem jeden efekt na zdjęciu robi "to coś" co sprawia że reklama przemawia.

Twoje banery nie mają na razie tego "coś'. Nie chcę Cię tym urazić ale nie bierzesz sobie zupełnie do serca z tego co ludzie Ci tu piszą.

zobacz - proponuję wizytę tutaj. Projekty tej firmy są naprawdę odjechane pod wzgledem desingu. NIe mam z nią nic wspólnego pozatym że pracuje tam mój znajomy z czasów szkolnych. Warto pooglądać co jest na topie i wyciągnąć wnioski....

Pozdrawiam.

Fotografia ślubna Lublin - zapraszam na stronkę.

Poczytaj: ślub, wesele, fotografia ślubna, oraz inne elementy związane z organizacją przyjęcia weselnego.

Stary blog, nowe zdjęcia ślubne.

Akurat o grafice mam pojęcie bo na takim kierunku jestem.

Ja zrobiłbym dokładnie tak:

-Dobrze jak już każdy kwadracik robiłeś oddzielnie to wystarczyło zrobić kawałek kształtu (skopiować tą grupę kwadracików) odwrócić lustrzanie i mniej zabawy. Po za tym te kwadraciki o ile się nie mylę już w nie jednej pracy miałeś więc możesz sam sobie z nich zrobić shape/brush i do każdych prac dodawać gotowy schemat.

-Moja wina że wszystko robisz pod górkę? google grafika "nokia n8" szukamy odpowiedniej z białym tłem.

-Tworzymy projekt w PSie przenosimy render nokii następnie naznaczamy magicznym narzędziem photoshopa :) różdżką na tło wycinamy [delete]

-brush

-replace color dla noki n8

-wstawienie na ekran obrazka

-wstawienie elipsy z której obcinamy obrzegi tak żeby mieściła się w polu wyświetlacza, ustawiamy odpowiednie fill/opacity.

-aplly image, sharpen, gussain, overlay na gotowych warstwach

-wstawienie roślinki

Tak by to wyglądało w twojej wersji, czas~10min. (zależy kto jak szybko myśli ;) więc przyjmijmy te kilkanaście min).

Chociaż wg mnie to i tak render + brush + render ;) Bo tak to wygląda i w ten sposób można było wykonać tego typu pracę.

Od tych roślinek robi się już nie dobrze..

Praca w sumie wygląda całkiem dobrze w porównaniu do tej obrzydliwej pracy- wcześniejszej "top 10 niskie ceny wysoka jakość" którą dałeś w 3 wersjach a każda różni się tylko kontrastem o ~ 5%. Jak robisz pracę to w jednej wersji lub w kilku całkowicie się od siebie różniących wykonaniem / kolorystyką itp.

Pozdrawiam i życzę więcej pokory.

Render + render + brush. To nie praca...

G*wno wiesz, a piszesz ...

Myślisz, że se walnąłem jeden pędzel i praca gotowa. Każdy kwadracik był robiony oddzielnie jednym kwadratowy pędzlem o różnej wielkości. Wyciąłem telefon, dodałem efekt szyby, zmieniłem kolor telefonu, dodałem paski po jego bokach, zrobiłem tło, skorzystałem z Illustratora by wyeksportować wektorowe liście do formatu .png. Dodatkowo oddzieliłem loga producentów gier od tła, pluginem z pakietu OneOne Software do Photoshopa. Widoczne są one na ekranie telefonu. Nie było ich w wersji .png, więc musiałem sam wycinać. Zrobiłem jeszcze mnóstwo innych rzeczy, a cały banner składa się z kilkudziesięciu warstw jak większość moich prac.

zobacz - proponuję wizytę tutaj. Projekty tej firmy są naprawdę odjechane pod wzgledem desingu.

Wizualizacje 3D mają perfekcyjne ;)

Kede - akurat wizualizacji nie przeglądałem. Moja uwaga skupiła się na katalogach które produkują. A robią to fajnie.

Poczytaj: ślub, wesele, fotografia ślubna, oraz inne elementy związane z organizacją przyjęcia weselnego.

Crisper :) heheh

co tu porównywać:)

Kolego - ten Pan nawet stronkę ma tylko po angielsku - dlaczego? Co mądrzejsi odpowiedz znają...

Mówiłem o poziomie który jest do osiągnięcia.

Talentu nie da się wyuczyć photoshopwymi tutorialami...

Gość jest 100 poziomów wyżej, ale i tak jest średni :) po 1 https://www.deandesign.pl/images/web/08b.jpg - prymitywne, nie chwaliłbym się czymś takim na portfolio.

Po drugie, jego prace, to typowa zabawa 16 letniego grafika. Bierzemy zdjęcie, rendery c4d, dodajemy światełka, brushe i się bawimy :pytajnik: Absolutnie NIC, rewolucyjnego nie ma. Na forach graficznych można podobne zobaczyć w tematach ludzi z półrocznym stażem - oczywiście jeśli mają talent. Ja nie mam :)

prymitywne, nie chwaliłbym się czymś takim na portfolio

A to błąd - szczególnie, jeśli z portfolio chcesz złapać klienta. Klienci są różni, różne są ich potrzeby, pojęcie estetyki i prymitywizmu oraz zasobność portfela. Jeśli mają przekrój tego, co mogą dostać - to tym lepiej dla Ciebie.

No, chyba, że już masz taką renomę iż interesuje Cię tylko najwyższa półka - zarówno klientów, jak i zarobków :)

Wiązanie krawatów, tańce murzyńskie, wizytówki, reklamy i inne akrobacje.

Dobre strony, unikalny opis? Moderowany katalog stron i Katalog stron www - pisz po darmowe kody. Sklepy internetowe, handel: katalog askway.biz.

Styx - owa praca nie przystoi komuś, kto nazywa siebie grafikiem. To może wykonać 12 letni chłopak w gimpie po 3 godzinnym szkoleniu. Dosłownie stworzenie tego designu to 15 minut w przerwie meczu, po 10 piwach.

Rozumiem też, że można wykonywać w różnych przedziałach cenowych i zrozumiałbym, gdyby to pokazał (chociaż ciężko mi) obok innych designów, z 'wyższej półki'. Zwyczajnie dyskredytuje umiejętności, ale nie wnikam w jego klientelę. Chociaż ciężko zrozumieć zlecenie na coś takiego... już lepiej wziąć kodera i zaimplementować darmowy templejt.

To może wykonać 12 letni chłopak w gimpie po 3 godzinnym szkoleniu. Dosłownie stworzenie tego designu to 15 minut w przerwie meczu, po 10 piwach.

Przepraszam, a jakie to ma znaczenie w czym się zrobi projekt i ile czasu to zajmie (pomijam oczywiście fakt, że rzecz pracochłonna - więcej kosztuje; dobry projekt - więcej kosztuje)?

Jak dla mnie możesz projektować patykiem na tabliczce glinianej, bo projekt tworzy się w głowie. Jeśli masz blade pojęcie o kompozycji, proporcjach, symbolice, typografii, psychologii koloru i paru innych, to Photoshop w wersji 151 nie pomoże.

zrozumiałbym, gdyby to pokazał (chociaż ciężko mi) obok innych designów, z 'wyższej półki'

O tym pisałem - coś takiego obok prac ambitniejszych i ambitnych. To 50, to 500 a to 5000 (przykładowo oczywiście) - wybierać do woli.

"Tak krawiec kraje, jak mu materii staje" mówiono kiedyś. Więc jak klient będzie miał na "kampanię reklamową" 100 zł (też przykładowo), to dostanie to, za co jest w stanie zapłacić. Chociażby miało zająć to 5 minut a nie 15. Powinno być opracowane poprawnie, ale warte dokładnie tyle, ile zapłacono. A ambitne rzeczy zostawia się dla ambitnych klientów z grrubszym portfelem.

Chociaż ciężko zrozumieć zlecenie na coś takiego... już lepiej wziąć kodera i zaimplementować darmowy templejt.

No, to chyba mało pracowałeś z klientami "z ulicy". Czasem mają bardzo dziwne pomysły i wyobrażenia ;)

Dobre strony, unikalny opis? Moderowany katalog stron i Katalog stron www - pisz po darmowe kody. Sklepy internetowe, handel: katalog askway.biz.

To może wykonać 12 letni chłopak w gimpie po 3 godzinnym szkoleniu. Dosłownie stworzenie tego designu to 15 minut w przerwie meczu, po 10 piwach.

Przepraszam, a jakie to ma znaczenie w czym się zrobi projekt i ile czasu to zajmie (pomijam oczywiście fakt, że rzecz pracochłonna - więcej kosztuje; dobry projekt - więcej kosztuje)?

Takie, że to projekt za pare złotych. Więcej czasu się nagada człowiek przy tym 'jak ma wyglądać' niż to warte.

Widocznie bardziej szanuje siebie i swoją pracę niż Ty. 

Poza tym, nie chce mi się o tym gadać, bo to bez sensu. On tak może się nazywać webdesignerem, jak gościu rozdający ulotki specem od marketingu. Poniżej pewnego poziomu, jednak nie powinno się schodzić. EOT z mojej strony.

Nie zrozumiałeś - spróbuj przeczytać jeszcze raz ;)

Ja szanuję swoją pracę - dlatego właśnie przed każdą chcę określenia budżetu i wymagań. Klient dostaje to, za co za co jest w stanie zapłacić.

Styx - owa praca nie przystoi komuś, kto nazywa siebie grafikiem. To może wykonać 12 letni chłopak w gimpie po 3 godzinnym szkoleniu

Ty chyba człowieku nie wiesz co mówisz. Jeżeli uważasz że od tak design można sobie zrobić w 15 minut...

Po pierwsze trzeba mieć kolor po 2 skomponować odpowiednio kolory, dobrać grafiki (np. rendery). Samo utworzenie designu w głowie trochę trwa. Przepraszam ale jeszcze nie widziałem żeby 12 letni chłopak potrafił wykonać tego typu projekty...

Oczywiście każdy ma inny gust ale zobacz przykładowo design fotka.pl i porównaj z tym https://www.deandesign.pl/images/web/08b.jpg

48346149.png

I co jest prymitywne? ..

Skuteczna praca w domu = duże zarobki.

Bierzcie pod uwagę jego nowe prace, a nie layout, który zrobił kilka lat temu. Wtedy to on dopiero zaczynał przygodę z grafiką ... Marcin Struniawski jest grafikiem po studiach, a jego intra z After Effecta prezentowane są na kanale TV4. Ilgesu musiałby poświęcić kilka lat na to aby dorównać mu w wiedzy graficznej. Tak samo jak każdy z nas. ;)

Zobaczcie ile doświadczenia i profesjonalizmu jest w poniższych pracach:

https://www.deandesign.pl/images/photomanip/29b.jpg

https://www.deandesign.pl/images/photomanip/30b.jpg

https://www.deandesign.pl/images/photomanip/18b.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności