Skocz do zawartości

Crispers5 - Moje Prace

Dop27

Rekomendowane odpowiedzi

Tak tak, owszem, reszta prac jest naprawdę świetnych i serio tego nie neguję :) Profeska pełną gębą.

Skupiłem się na webdesignie, który nie jest najwyższych lotów, a kiedy został stworzony mnie nie interesuje, bo widnieje w Portfolio :) Webdesign nie, ale reszta rewelacja :)

• Odpowiedzi 223
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie ma co porównywać projektów czysto webowych z manipulacjami.

W jednym musisz zachować estetyczność, pewne standardy, usability i wiele wiele innych w tym wymogi klienta. W manipulacjach masz pełno swobodę i możesz zaszaleć z kreatywnością.

W pewnych sprawa jestem po stronie iglesu w tej rozmowie np. że takich prac do portfolio się nie wciska aczkolwiek więcej pokory iglesu dla Ciebie bo twoja półka jest po środku na scenie grafiki (co najwyżej) a i ciut wiary w 16 letnich grafików (mogę wskazać kilka osób poniżej 18 lat pracujących przy sporych projektach pod agencjami).

E.

Co nie zmienia faktu, że rozmowa grubo zboczyła od wątku.

Ależ ja cały czas mówię, że ja nie potrafię tworzyć grafiki. Robie tak jak widać, czyli bez rewelacji. Napisałem wyżej - nie mam talentu, dlatego też robie webdesign, bo tutaj mogę nadrobić braki właśnie znajomością usability, standardów, czy potrzeb web20.

Ale mimo wszystko wiem, jak to się odbywa i przytaczam czyste fakty :)

Co do szablonow stron to ilgesu wez pod uwage ze technologia idzie tak do przodu, standardy w tej dziedzinie ze nalezy byc bardziej wyrozumialym przy ocenianiu layow

przykladow jest sporo np.:

1.w jakim okresie byla wyokonana templatka/strona?

2. pod jaki system miala byc kodowana skora /CMS/?

3. kto byl odbiorca klient/przyjaciel/brat/?

4. o jakiej byla mowa zaplacie?

itp. itd.

choc ten akurat projekt nazwal bym szybka robota i niedopracowanym szablonem, ale nie odrazu po pysku ;) reszta szacun jeslli oczywiscie nei jest to plagiat tutka hehe co sie czesto zdarza w naszym kraju :D

w branzy www za wiele nie podzialasz z grafika nalezy sie trzymac pewnych regul, a jakich to dlugo by pisac... no chyba ze robisz ja pod flasha :) a grafika z prawdziwego zdarzenia, poznaje sie po grafice rastrowej, 2d,3d, szkic :)

Widzę wzorujesz się na pracach Marcina Strunawskiego. Niestety trochę Ci to nie wychodzi. Ta bazgranina w ogóle nie ma wyglądu. Oglądając te bazgroły na renderze przychodzi jedna myśl do głowy- włożyłeś za mało pracy :)

Zobacz sobie jak jest zbudowana postać, cienie. Wystarczy wyszczególnić elementy liniami a po niej mazać zygzaczkiem.

• 3 tygodnie później...

przedostatni fajny ale szukaj inspiracji bo bawienie się w jedno i to samo nie tędy drogą .. deviant art..deviant...deviant i jeszcze raz oglądaj prace innych, wzoruj się :)

Zapraszam do zakładu stolarskiego oferującego między innymi schody drewniane podkarpackie.

Oceńcie moje t-shirty:

Pierwsze dwie mi się podobają, ale niestety nie ze względu na druk - mam słabość do płaskich, całkowicie białych elementów na tych kolorach ;)

Mogłeś bardziej dopracować projekty.

Pokombinuj z czcionkami + bardziej rozmaite kształty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności