Skocz do zawartości

i co jemu odpisac? :D

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

Czy mi się wydaje czy jest różnica pomiędzy dodawaniem do katalogów (stron, które do tego zostały stworzone) wpisów, a zasypywaniem setkami komentarzy (domyślam się w każdym bądź razie, że w dużej ilości) bloga, którego właściciel sobie tego nie życzy ?

Nic tu wklejać nie musisz ;) Nic zabawnego tam nie ma.

W sumie wstawiam się za kimś kogo nawet nie znam ;) ale nie lubię jak automaty bombarduje mi wartościowe strony i czasami krew potrafi się zagotować. A tłumaczenia, że to wina właściciela bo nie zabezpieczył bloga to średnio do mnie przemawia.

Miłego dnia życzę.

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Popraw mnie jeżeli nie mam racji

1. Jeżeli blog ma możliwość zamieszenia komentarza to można tam jego umieszczać.

2.Jeżeli komentarz napisany poprawnie po polsku, ma unikalna treść to można uznać jego za "wartościowy"

3.Spam można dodawać i ręcznie, wiec sposób komentowania niema znaczenia.

4.Jeżeli formularz komentowania zawiera pole na adres www , to zamieszczam tam swojego linka, nie robię nic niedozwolonego.

5.Ocena "wartości" komentarza jest dość subiektywna, wiec lezę w gestii administratora

6.Zamieszczając komentarz, nie lamie prawo, regulamin Googla ( kwestia co o tym myśli G interesuje mnie najmniej)

Ad1.

Broń służy do zabijania, ale to nie znaczy że powinien to robić. Tak samo formularz, wiadomo do czego służy, ale to nie znaczy że powinieneś go używać w taki sposób.

Ad5.

Dodając masowo komentarze do bloga (nie na temat) zdajesz sobie doskonale sprawę, że jest on zupełnie zbędny dla autora. Oczywiście, że moderacja leży w gestii admina, jednak przysparzasz mu niepotrzebnej pracy.

Ad6.

Może i tak, ale szkodzisz komuś.

Swoje zdanie wyraziłem ;)

Pozdrawiam

a zasypywaniem setkami komentarzy (..) bloga, którego właściciel sobie tego nie życzy ?

@boby

Jeżeli właściciel nie życzy sobie, żeby internauci komentowali jego blog to po prostu wyłącza taką możliwość. Jeżeli ktoś u mnie zamieści komentarz, który w jakiś sposób będzie pasował do postu to nawet jeśli da jako imię pozycjonowaną frazę to i tak nie usunę. Ja mam nową treść, ktoś ma linka, obie strony zadowolone. Oczywiście wyjątkiem jest przykładowo "Fajny post, pozdrawiam" lub co gorsza bez pozdrowień ;) ale z tego co napisał MaxPan to wynika, że jednak jego komentarze są dłuższe, a więc do zaakceptowania.

Edycja: Dodany cytat, żeby było wiadomo, do której wypowiedzi się odnoszę.

Katalog stron nie służy do dodawania stron ale do ich wyszukiwania.

Blog służy do poczytania wartościowych treści a nie do ich komentowania.

;)

W obu przypadkach możesz użyć automatu żeby dostarczyć do nich dodatkową treść i w obu może być wartościowa. W obu przypadkach możesz nie trafić i zaspamować. No chyba że kwestionujemy używanie automatów. @boby, do pracy jeździsz konno? Bo rozumiem, że troszczysz się o to żeby przypadkowi ludzie nie wdychali spalin?

Biedny autor bloga, którego podobno zaspamowałem (bo skąd mam wiedzieć że to ja?) chciał mi podebrać klienta - i pewnie nie tylko mi. Które działanie jest bardziej szkodliwe, albo nieuczciwe?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności