Skocz do zawartości

linki tekstowe czy banery

makaron76

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jako nowy :D

Od dwóch lat posiadam stronę która mimo że nie była jakoś specjalnie pozycjonowana dzięki dobremu cmsowi jest wysoko w google.

Mam teraz możliwośc pozyskać do niej sporo linków od klientów mojej firmy.

Klientami sie głównie kluby sportowe, a te strony mają sporą ogladalnosć i wysoko są w googlach.

Czy dobrym rozwiązaniem jest prośba o umieszczanie linków tekstowych do mojej strony w lewym menu pod różnymi frazami czy raczej postawić na banery?

O wstawienie linku tekstowy łatwiej poprosić. Nie będe musiał się odwzajemniać linkami.

Proszę o radę na co postawić i w jakim miejscu (może na dole pod stopką). I czy nagły wzrost linków może sprawić lot w dół w wyszukiwarkach?

Z góry dziękuję za rady.

O wstawienie linku tekstowy łatwiej poprosić. Nie będe musiał się odwzajemniać linkami.
Mam teraz możliwośc pozyskać do niej sporo linków od klientów mojej firmy.

Rozumiem, że "mam teraz możliwość..." = na 100% mogę umieścić link na stronie Klienta do mojej strony ? Jeżeli tak, to nie zastawiaj się tylko ich o to poproś.

Proszę o radę na co postawić i w jakim miejscu (może na dole pod stopką). I czy nagły wzrost linków może sprawić lot w dół w wyszukiwarkach?

Będę z Tobą szczery. Nie robiłem nigdy testów, które miałby wskazywać czy link w stopce jest gorszy niżeli link umieszczony w topie strony, ale z tego co wyczytałem link umieszczony wyżej niż w stopce jest wartościowszy. Zatem jeżeli Twój Klient nie ma nic przeciwko temu, aby umieścić link na stronie ja najwyżej, to JA bym ich o to poprosił.

PS. To, że jesteś wysoko w wynikach wyszukiwaniach oznacz tylko, że frazy na które strona była "pozycjonowana" zaliczają się do bardzo łatwych. Dobry CMS oraz optymalizacja strony gwarantuję top 10 w Google.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności