Skocz do zawartości

Filtr, zawirowanie co się dzieje?

-macgyver-

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwszy raz mi się zdarzyło coś takiego, więc muszę poradzić się specjalistów :D Posiadam kilka większych i mniejszych stron, ale takiej akcji jeszcze nie miałem, w życiu żadnego filtra, ani bana nie złapałem a tu taka niespodzianka, ale do rzeczy.

Witryna ponad pół roku w sieci (domena nowa), kilka linków z różnych IP na jedną frazę, (PR4, PR5 jeśli to jeszcze ma coś do rzeczy), dodana do katalogów webmini (wrzuciłem ja w dodawarkę tylko po to, żeby się dobrze indexowała, anchor zróżnicowany), celem było jak najwięcej długich ogonków, wszystko grało, traffic, dobija do 10k a tu nagle buch, wejścia z google o 90% w dół (czwartek zeszły tydzień) w niedziele powrót, i normalne statystyki, jestem już zadowolony, że to czkawka google, witryna pięknie się pojawiała w wynikach, wczoraj wszystko było super, aż tu nagle dziś znów kompletny spadek i oznaki filtra...

Pytanie - czy to filtr czy zawirowania (fraza domena.pl niby ok, ale domenka nie na 1 miejscu - ale jeszcze wczoraj było ok). Poradźcie coś.

Pozdrawiam

Wiecie co jest najśmieszniejsze nie wygląda to filtr "fraza domena.pl" zwraca domenkę na pierwszym miejscu, ale reszta leży i kwiczy. Na dwa dni znikła, potem pojawiła się na dwa dni z większym trafficiem, po czym znowu znikła :D Mikrusek5, a napisz czemu sądzisz, że coś miesza, coś w serpach się dzieje? Bo ja już zgłupiałem....

Edit: FSB jest mało prawdopodobne, domena ponad pół roku w sieci, chyba ma to już za sobą jeśli FSB istnieje?

Widzę po swoich stronkach, indeksowanie nowych idzie jak krew z nosa, blog dostał linka ze strony PR5, za każdym razem oznaczało to pełną indeksację z podstronami włącznie, w ciągu kilkunastu, kilkudziesięciu minut, teraz po dwóch dniach zaindeksowała się strona główna, najzabawniejsze to że link był do podstrony :)

Również inne strony tak sobie.

Bocik goni bo goni, ale strony w indeksie pokazują się z wielkim trudem.

Zazwyczaj coś takiego się działo dzień, dwa przed większym Update, np PR, teraz to już trwa 3 dzień, dziś będzie 4 :D

Wyniki jedne są mocniejsze niż kiedykolwiek, innym razem wracają do tych sprzed 4-5 dni.

Albo to czkawka po zmianach zapowiadanych przez G na serpach amerykańskich albo coś większego.

Uważam że trzeba robić swoje i spokojnie czekać.

U mnie ostre zamieszanie. Najpierw pospadało trochę stron w niemieckich, inne zaliczyły wzrosty. Od dwóch/trzech dni notuję ostre zawirowania w polskim Google. Myślałem przez chwilę, że jakiś ban poleciał ale stronki zapleczowe stoją jak stały.

U mnie nie ma większych problemów z indeksacją. Stronki szybko się indeksują.

Liczę, że wszystko się na dniach ustabilizuje. Póki co zabrałem się za wzmacnianie zaplecz.

mam bardzo podobny przypadek,

mam ponad 2000 podstron zaindexowanych ( niszowe keye ) i jak wpisuje jakas fraz w google to mimo iz jest w sumie 20 wynikow to nie ma w srod nich mojej strony

zrobilem nowa strone, zaindexowalem i niestety jest podobnie, mimo iz jest zaindexowana to brak wynikow

Google nieźle miesza niestety. Coś się dzieje i wygląda to na grube zmiany.

Dzisiaj moje 4 finansowe domenki poszły sie ... na wszystkie wrazy z top10 w jasną cholere.

Co najgorsze domeny 2 letnie. Dziwne jest to ze wszystkie 4 dzisiejszej nocy, albo jakas wieksza akcja, albo reczna akcja na moje domeny :)

Aż boje sie myślec co bedzie z resztą.

Pytanie

301 z tych 4 domen na nową? Nie zepsuje nowej domeny? Czy dać sobie z nimi siana.

Jakaś dobra rada? :P

Myślałem że tylko ja tak mam, wczoraj jak mi poleciała strona na 3 frazy z pierwszych miejsc każda, to nie mogę jej znaleźć do 500 wyniku a ostatnia i 4 fraza poleciala o 25 a potem wyfrunęła całkiem. Wszystkie katalogi w których się znajdowała ta strona ją wyprzedzają. Od dłuższego czasu nic z nią nie mieszałem swla na oczy nie widziała, filtr ??? ale za co?, siedziała na topach to nie ruszałem, wtf ???

Szukasz miejsca na odpoczynek sprawdź co znajdziesz w Gródku nad Dunajcem na:  domki-grodek.pl

Materiały edukacyjne korepetycjenowysacz.edu.pl naprawa komputerów, dyski twarde, arytmetyka komputera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności