Skocz do zawartości

[pomysł] spis płatnych katalogów

Rekomendowane odpowiedzi

bestos -> Ten pomysł trochę różni się od Twojego chyba bo tutaj ...

Właśnie miałem odpisywać dziękuję.

Tak każdy użytkownik będzie swobodnie dodawał kody i katalogi. Więcej nie będę już zdradzał ponieważ aplikacja nie jest jeszcze w 100 % gotowa a jeszcze testy mnie czekają może pod koniec następnego tygodnia się wyrobie ze startupem :)

Wyprowadźcie mnie z błędu, ale chyba jest tak:

Osobnik nie posiadający firmy, nie może ot tak po prostu wprowadzić sobie płatności w katalogu, bo to już podchodzi pod problem z Urzędem Skarbowym i koniecznością założenia działalności gospodarczej. Podobnie jak sklep internetowy itp.

Jedynym sposobem jaki znam, na obejście tego problemu, jest "zamiana" możliwości dodania wpisu na sms. Cała kwestia prawna związana ze sprzedażą przechodzi na np. Dotpay, a właściciel katalogu w ramach umowy o dzieło rozprowadza sms premium w zamian za usługę moderacji wpisu. I nie ma innej opcji jesli nie prowadzisz działalności gospodarczej.

@michop

Jeśli pozostawisz kwestię rozliczeń katalog-użytkownik właścicielowi katalogu, to albo zrezygnują, ci którzy nie mają dg, albo co gorsza, jeśli fiskus (czytaj życzliwy) się do Ciebie dobierze, to może się okazać że wyjdzie z tego szambo, zarówno dla Ciebie, jak i dla właścicieli katalogów.

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

.. jeśli fiskus (czytaj życzliwy) się do Ciebie dobierze, to może się okazać że wyjdzie z tego szambo, zarówno dla Ciebie, jak i dla właścicieli katalogów.

Nie będę w tej chwili dyskutował o sprawach prawnych. Fiskus dotyczy osób mieszkających w Polsce i działalnościach otwartych w Polsce i nie miej do mnie o to że mieszkasz w Polsce i płacisz fiskusowi 23% watu. Dotpay to też spółka zarejestrowana w na wyspach i nie stanowi to dla nikgo większego problemu oni umieją się rozliczać i ja będę się tak samo rozliczał ;).

PS ja nie sprzeaje sms-kodów i nie mam zamiaru sprzedawać sms-kodów co najciekawsze nie mam zamiaru nic sprzedawać. Co najwyżej świadczyć usługi za które oczywiście wystawie odpowiednie pokwitowanie :D

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Kilka osób zauważyło że już stronka ruszyła pod adresem kody.biz. Ponieważ padło kilka pytań na email jak to wszystko działa od strony sprzedawcy postawnowiłem udostępnić konto demo, przy okazji doładowałem je na 5 pln za które można nabyć darmowe kody do mojego, narazie jedynego katalogu stron.

kody.biz

login: demo

hasło: demodemo

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Byłbym zainteresowany takim narzędziem, jednak jaka jest gwarancja że kody nie zostaną skradzione? :) Możliwości na bezprawne wykorzystanie systemu przez twórce jest bardzo wiele :P

Proponowałbym podpisywanie umów z osobami dodającymi do systemu swoje katalogi :)

Ja i moje katalogi czekamy na dalszy rozwój pomysłu :)

Profesjonalne katalogi stron - Lista seokatalogów stron

Napisz do mnie a otrzymasz indywidualną ofertę zakupu większej ilości multikodów.

• 4 miesiące temu...

Patrzycie tylko od strony właściciela katalogu.

A co ja będę miał jak wykupię dostęp do katalogów za 100zł?

Do ilu będę miał dostęp?

Ile z nich będzie miało w ogóle jakiś pagerank?

Czy katalogi będą linkowane przez właściciela?

Co z tego, że zapłacę za "wartościowy" wpis jak na tej samej stronie jest 15 linków wychodzących oprócz mojego? Skoro płacę za wpis, to przynajmniej na mojej podstronie, nie pokazujcie innych linków. Jaką wartość wpisu możecie mi zaoferować, bo jeśli PR0, 15 linków wych., to ja bym nie zapłacił za taki wpis 50groszy, bo muszę tracić czas na dodanie do waszego katalogu mojej strony + czas na napisanie tekstu. Strata czasu wiąże się ze stratą pieniędzy + 50gr, a zysk w postaci linka z takiej strony jest kiepski.

Co jeśli masa katalogów dostanie bana, a ja dalej będę kupował kupony do nich nie wiedząc o tym?

Pewnie tylko 1 na 100 spełni jakieś zakładane kryteria, tak jak jest teraz.

A co jeśli kupony się przyjmą to pójdzie na nie mniejszy i większy spam z mieszarek, bo będzie łatwiej przestawić automaty (wpisać listę, dodać kody i wio).

Teraz powiecie, że moderujecie, ale przy sukcesie takiego projektu jakim są kupony hurtowe dostaniecie dużo więcej wpisów do moderacji.

To się wiąże z tym, że części z was nie będzie się chciało moderować wpisów i albo porzucicie katalog albo zrobicie automatyczną akceptację i seokatalogi podzielą los qlwebów (co i tak nastąpi, tylko, że szybciej w tym przypadku).

Pamiętam jak była mowa o tym, że kody mają odstraszać spamerów.

Jak na razie powstało kilka dodawarek i jak dacie im jeszcze łatwiejszy dostęp do katalogów to będzie kiepsko.

Wiadomo, że zarobek z tych kodów większość z was ma słaby.

Wykupując taki pakiet kodów liczę na jakiś rabat, nawet mały, w porównaniu, gdym kupował kupony oddzielnie.

Rabat dla mnie + koszt obsługi systemu, to jeszcze mniejsze zarobki dla was. Było słabo, jest gorzej...

A może pakiet 20-30% droższy w stosunku do pojedynczych kodów, bo dostęp do katalogów i kodów z jednego miejsca + obsługa systemu?

Ale kto znowu będzie chciał płacić za dostęp do katalogów o marnej jakości i brać na siebie ryzyko masowych banów i straty pieniędzy?

M

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności