Skocz do zawartości

rola subdomen w pozycjonowaniu

lukas1986s

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Od niedawna zacząłem się interesować pozycjonowaniem. Ostatnio zaciekawiła mnie pewna strona . Jeden z użytkowników postów polecił mi witrynę do sprawdzania linków do strony tu.

Nawiązując do w/w przykładu zauważyłem że strona posiada bardzo dużo subdomen. Czy mają one jakiś wpływ na pozycjonowanie witryny , a jeśli tak to czy powstałe przez podstrony mogą być na serwerze o tym samym IP co główna strona. Chciałbym zauważyć że podana przeze mnie przykładowa strona ma samą czołówkę w Google.

Pozdrawiam

Subdomeny są przez Google traktowane jak osobne strony, dlatego jeżeli linkują do strony głównej to mają wpływ na jej pozycję, lecz Google wie, że obie strony są tego samego właściciela, w końcu ta sama domena i IP, dlatego mają mniejszą moc niż strony postawione na osobnej domenie i IP. Według mnie jeżeli Google wie, że strona(w tym wypadku subdomena) jest tego samego właściciela to nie ma różnicy czy postawisz ją na osobnym IP czy nie, w końcu Google i tak wie, że obie strony są Twoje.

@czyli wychodzi na to , że im więcej subdomen to pozycja w google też może być wyższa ??

Nic takiego nie wychodzi....

Sam fakt występowania n subdomen nie powoduje, że pozycja domeny głównej w jakiś sposób wzrasta. Wpływ ma wtedy gdy subdomeny są wykorzystywane w szeroko pojętym pozycjonowaniu danej domeny na dane słowa kluczowe.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności